Definiţia patriotismului

Nedormitul, pe Facebook:

dacă vreți definiția patriotismului și a mîndriei de a fi român, nu o căutați pe panouri uriașe vopsite și cumpărate din bani furați, de pe care vă rînjește sfidător mecla unui bolnav psihic.
o găsiți în miile de fotografii postate pe facebook cu oameni care au scos bani din buzunar și au mers sute de kilometri ca să voteze. oameni care stau la cozi de kilometri în frig, în ploaie, pe un soare dogoritor, pe toate meridianele globului. sînt oameni care cîntă imnul fără să îi oblige nimeni, oameni care pierd ore din viață ca să voteze președintele unei țări care nu le-a oferit decît o limbă, o familie, cîțiva prieteni și niște amintiri. ăsta e patriotismul. e simplu.

UPDATE: tot Nedormitul

am o rugăminte pentru cei din diaspora, încă un mic efort din partea voastră. daÈ›i un telefon, trimiteÈ›i un mesaj sau o fotografie pe messenger către o rudă rămasă în È›ară – un părinte, un frate, un văr sau un prieten. trimiteÈ›i-le o fotografie cu coada la care staÈ›i È™i spuneÈ›i-le să voteze. să își înfrîngă comoditatea, frica sau dispreÈ›ul față de politicieni È™i să voteze. dacă nu le pasă de cine o să îi conducă cinci ani de zile, măcar să le pese de voi. să o facă pentru voi.

Leave a Reply