Nici cu PSD n-a guvernat, nici guvernarea-i nu-i pute

Vasile Dâncu scrie bine despre amnezie – normal, este specialist: a uitat c-a fost la guvernare, că numai pe vremea capitaliștilor de cumetrie, pe lângă care guverna și el (într-un minister de factură Orwelliană – chiar “gheobelsiană” ), s-a îmbogățit nepoțelul Mătușii Tamara cu vreo 7 case, o vilă la Cornu, un bloc și nițel termopan. Când este să căineze amnezia noastră, amintirile-l copleșesc doar până la Guvernarea Tăriceanu (nici aceea nu-și amintește să fi fost posibilă numai cu complicitatea PSD – partid în care s-a aburcat, să se facă ministru, în timpul Guvernării Năstase). Fostul ministru al Informațiilor Publice se dă mare manipulator – prin 2001, ca ministru “democratic”, sugera, în documente oficiale, „distragerea atenţiei opiniei publice de la problemele din Ministerul Justiţiei”. Acum ne căinează: “România nu a avut și nici acum nu are proiect. Noi nu ne propunem să ajungem undeva, nu programăm mijloace, nu facem un plan. Trăim pur și simplu, iar competiția politică se dă în jurul resurselor statului. Un viceprim-ministru recent, care a stat doar câteva luni în funcție, și-a dublat avearea în acea perioadă (cea din declarația de avere). A plecat liniștit, rezolvase ceva epocal, pentru el și familia lui”.

Lăsând la o parte faptul că domn’ profesor a fost echivalentul lui Joseph Goebbels (miniștri de propagandă amândoi) și că a încercat, în timpul mandatului său, doar să distragă atenția pentru a eterniza PSD la guvernare, pot să vă spun că n-a plecat acasă chiar neliniștit și cu mâna-n propriul buzunar: și-a făcut, totuși, Institut Român pentru Evaluare şi Strategie.

http://www.citynews.ro/cluj/comentariul-zilei-4/romania-complicitatii-tara-fara-proiect-82889/

40 Responses to “Nici cu PSD n-a guvernat, nici guvernarea-i nu-i pute”

 1. ela says:

  Cel mai interesant este ca acum,in plina recesiune,strategii PSD si PNL cauta vinovati,buni de tintuit in piata mare si supusi oprobiului public.
  Sunt primii care striga “Hotii”,si care cheama masele la solidarizare.
  Nu s-au priceput sa o faca atunci cand,dirct sau prin interpusi au fost in capul mesei.
  Nu doresc de fapt sa intre la guvernare,ci doar sa darame si sa-si arate muschii cu implanturi.
  Nu au catadicsit sa mearga la consultari,au facut o schita de propuneri in ziua sedintei finale cu FMI.

 2. Florina says:

  parca-i de preferat o mina moarta unui cap de mort, nu?

 3. poweraxxel says:

  nu fiti rele cu el fetelor … Sa nu uitam ca, in plina campanie “justa”, el a fost singurul care a nimerit sondajele … Dupa parerea mea, daca ar exista un adevarat partid social democrat in Romania, omul asta ar trebui sa aiba un loc acolo …

 4. ela says:

  @poweraxxel: exista un asemenea partid?
  Adevarul este ca d-l Dancu are multe articole interesante,si nu de azi,de ieri.
  Putea porni proiectul eRomania de pe vremea cand era ministru,licitatiile erau mai greu de trucat,atribuirile ,vanzarea activelor mai la vedere si iata,dadea tonul la proiecte.

 5. Florina says:

  poweraxxel,
  da, evident, Dancu e altceva.
  mie mi se blocheaza sinapsele cind ma gindesc ca e coleg de partid cu VanGhelie.

 6. ela says:

  @ Florina: daca ar fi avut partidele noastre traditionale…eh,era altceva. Hai a le exportam,vrei?

 7. Florina says:

  faza cu tornada? 😆

 8. Florina says:

  e-n prelucrare, val_one. 😀

 9. @val_one,
  sunt distrus))))) am sa-mi pun arma climatronica la timpla si-am sa-mi fac parul vilvoi cu o tornada de mica intensitate. eu stiu despre tinerii sereisti ca sunt plin de cosuri si ambitzii – ambitza lor principala este/era sa stea vreo 2-3 ani in serviciu, sa-si puna pe niste CD-uri niste date, apoi sa-si faca firma de protectzie a datelor/firma de consultantza samd. sereistului acela cred ca i se pusese pata pe fatuca ce-a comentat si-ar fi vrut macar sa scape de cosuri daca baza de date nu reusise inca sa si-o puna la punct.

 10. val_one says:

  @Micuţa,
  o adevărată bombă cu neuroni 😆

 11. val_one says:

  din ciclul „Venea omoară pe Siret” 😀

 12. Și că vorbim despre comunicare, să vă dau un episod de pe canalul nostru particular de documentare Bestiiscopery (vocea este a regretatului Florian Pitiș):
  Balenele nu numai că au posibilitatea de a comunica între ele dar chiar se folosesec de această oportunitate. Tocmai datorită acestui fapt, nici ele nu se află la adăpost de influenţe culturale. Cel puţin aşa afirmă cercetătorii australieni care au constatat o schimbare radicală a repertoriului lor muzical în favoarea unor influenţe străine. Astfel, „Balena albastră” (Megapera novaengliae), extrem de răspîndită în oceanele lumii, se distinge prin extrema varietate a cântecelor sale care diferă în funcţie de oceanul în care „locuieşte”.
  Hopa! – veţi zice, poate au şi aceste balene noţiunea de „relaţii de bună vecinătate”. Poate sunt grupate pe idei de genul: „Oceanul Pacific, Ocean balen-albăstresc”, „Nu ne vindem Oceanul”, „Tu Ocean, tu Ocean, îţi suntem oşteni” (baleni?) etc.
  Mai umane decât oamenii (şi mai lipsite de prejudecăţi), în mai puţin de doi ani, balenele albastre din zona Pacificului din estul Australiei şi-au abandonat complet melopeea pentru a adopta o melodie aparţinând unei varietăţi de balene aflate în trecere (traseiste, deci!) venite din Oceanul Indian. Zic specialiştii că o schimbare atât de radicală este absolut fără precedent în tradiţia vocală animalieră. În mod cert, aceşti specialişti n-au avut de a face cu animalul politic din România! Să vezi la acest animal ce de schimbări radicale. Mai ales dacă animalul se crede călare pe „cai mari”. Să-l vezi cum încearcă să-ţi vâre melopeea în oase şi cum îţi mai cântă despre „soluții” și “disoluții”, „greve” și “guvernul să plece”, “săracii pensionari” şi „costuri” șamd. Cântă, că ce altceva ştie să facă?

 13. ela says:

  Devil’s Dictionary:politician

  An eel in the fundamental mud upon which the superstructure of organized society is reared. When we wriggles he mistakes the agitation of his tail for the trembling of the edifice. As compared with the statesman, he suffers the disadvantage of being alive.

 14. AccesDirect says:

  Basescu, dictatorul climatronic 🙂

 15. Nea says:

  Ba prima arma climatronică a fost chiar Iliescu, ţineţi minte, Iliescu apare, soarele răsare. Într-un timp făcea şi curcubee, când se ţinea de mână cu Năstase

 16. Florina says:

  Sau sereistul voia sa-si pina baza de date pe fatuca aceea de=a scris.
  Ba, vreau si eu o climatronica de voiaj, sa-mi usuc parul.

  @Nea, despartye in silabe curcubee, ca mie m-i rusini…

 17. Florina says:

  corectie: mi-i

 18. Ceea ce uită Dâncu (deh!) este faptul că Ion Iliescu şi gaşca lui de politruci ai fostului PCR, fesenişti, PDSR-iști, PSD-iști şi capitalişti de cumetrie (mulți infiltraţi, azi, în mai toate partidele politice), au condamnat România la mediocritate, minciună şi şpagă. Sărăcia şi umilinţa sunt marile cuceriri revoluţionare ale clonelor lui Ceauşescu, micuţii activişti din UASCR, UTC şi alte “sindicate” ale oamenilor muncii de la oraşe şi sate. Ei nu sunt vinovaţi de colaborare cu fosta Securitate, ei n-au colaborat, au ordonat şi au condus. Vinovaţi sunt intelectualii, că n-au produs dizidenţa pe care oamenii fără de carte o aşteptau.
  Ce să-i faci? Omul ţine în capul lui, evident, degeaba, o cantitate impresionantă de neuroni. De aceea Natura a hotărât că, dacă tot sunt atât de multe, aceste celule (zise nervoase deşi, în general, nu prea au temperament) să nu se refacă. Adică, vorba poetului, „ce-ai omorât, omorât rămâne”.
  Bei cumplit şi te-mbeţi? – pac! – “ţ” neuroni (din miliardele de miliarde) îşi dau obştescul sfârşit. La fel se-ntâmplă şi dacă te enervezi, şi dacă stai prea mult în faţa televizorului, şi dacă faci o „bubă” nervoasă – un Altzheimer, o maladie Huntignton (chit că „papă” fiecare altfel de neuroni, se cheamă că, în final, cutia craniană se goleşte de conţinut).
  Ei bine, o veste bună vine să însenineze pe cei generic denumiţi „capete seci”. O echipă de medici francezi a anunţat că a reuşit prima grefă de neuroni. Aceştia au fost prelevaţi de la un fetus şi au fost implantaţi la „mansarda” unor suferinzi de afecţiuni neurodegenerative (ce ziceţi: ce cuvânt de Scrabble!), reuşind astfel să amelioreze starea acestora.
  De acum, să vezi trai, neneacă, pe neuronii altora! – un sport pe care-l practică politicienii noştrii de când se ştiu.
  Există – nu-i aşa? -, o sumedenie de facilităţi la această „aplicaţiune”. Iei neuronul excedentar de la gânditori şi-l grefezi la cei mulţi „ce nu-i prea are” şi-ai rezolvat, pozitiv, măcar problema libertăţii de gândire (scoţând gândurile din capul gânditorului se cheamă că l-ai scăpat de ele şi, punîndu-le în capul muncitorului, se cheamă că acesta nu va mai comite fapte negândite). Dar asta-i numai teorie – pe noi practica ne-omoară.
  În timp ce foști și actuali politruci ai PSD ne analizează datoriile, fără a le analiza pe ale lor – oricum nu şi le asumă, Marele Partid şi-ar cam vinde sediul (care nu le aparţine), pentru a-şi plăti (aţi ghicit!) datoriile.

 19. Florina says:

  uite de-aia traieste atiiit de mult Ilici. ca a luat neuroni de la noi.

 20. ni i-a mincat/halit – de luat ni-a luat viitorul. scirba!

 21. ela says:

  “Socialismul ar funcționa numai în două locuri: în rai, unde nu este nevoie de el, și în iad, unde există deja.”

  Ronald Reagan

 22. ela says:

  „S-a spus că politica este a doua cea mai veche meserie din lume. Eu am observat o izbitoare asemănare cu prima.”

  Ronald Reagan

 23. Florina says:

  Reagan, un om de stat rar.

 24. ela says:

  si mie mi-a placut

 25. ela says:

  mai am una:

  „Politica economică a Guvernului poate fi rezumată în câteva propziții sc urte: <Dacă ceva funcționează, taxează-l ! Dacă el continuă să funcționeze, reglementează-l ! Și dacă nu mai funcționează, subvenționează-l !”

  Ronald Reagan

 26. ela says:

  „M-am întrebat întotdeauna cum ar mai fi arătat Cele 10 Porunci dacă Moise le-ar fi trecut prin Congresul S.U.A….”

  Ronald Reagan

 27. gustica says:

  Ha, ha, ha, ma face sa rad. Vorbeste PSD-ul de clientela politica adica de funie in casa spanzuratului!!!!! D-le Dancu atunci cand umblati cu un SMART primit de la dl. Ioan Rus era ca cadou sau ca client “politic”??????

  Gustica

 28. bun venit @gustica. te mai asteptam.

 29. @ela,
  n-ai citit declaratzia lui Nini sapunaru? el banuieste ca li se trage de la niste cash)))) – le-a stat cash-ul in git (ma rog, lipsa lui – de cind nu mai sunt la guvernare)

 30. ela says:

  Am citit;le sta la toti cate ceva in gat. Da’ nu le-am bagat noi.Mogulu’
  Ma inveselesc imaginandu-mi cum s-au comportat aia la sindrofia penelista.Pacat ca nu am fost o musca mica.

 31. ela says:

  http://www.realitatea.net/cod-portocaliu-de-saracie-in-romania–ce-e-de-facut_716061.html

  in traducere libera:loazelor,sunati pe banii vostri si faceti-ne emisiunile. 8989..suna-ma tu

Leave a Reply