Iohannis-Ponta, numărătoarea inversă

Klaus Iohannis vrea să propună ca preşedintele ţării să nu mai aibă imunitate. E virusat deja. Sau n-a fost bun la istorie şi nu ştie că imunitatea n-a fost a lui şi nu va fi nici a altuia, ci a instituţiei prezidenţiale, pînă în veacul în care Constituţia se va schimba. Dar chiar şi aşa, şubred constituţional, îşi dă seama că trebuie să ne anunţe ceva extrem de important. Azi, acum! Îşi adună forţele şi ne-o zice fără menajamente: “Îmi permit astăzi să afirm că domnul candidat Victor Ponta este un pericol pentru România.” Nu-i puţin să conştientizezi pericolul, aşa că adună puncte. Nici nu se pot număra măcar. Din păcate, se golăneşte la final: “Domnul Ponta este un mincinos.” Păi se face aşa ceva între domni?!

Măcar e politicos cu doamnele. E clar, nu e noul Băsescu. Acceptă, cu bucurie chiar, condiţiile Monicăi Macovei pentru a-l sprijini în turul al II-lea. Este gata să-i scrie şi-o scrisoare de răspuns, deşi pare şovăielnic-adolescentin în exprimare şi intenţii. Opoziţia de pe Facebook ia foc, apoi se scufundă brusc în creşterea gradului de deprimare. I se spune şi i se tot spune că el e Albă ca Zăpada, iar Macovei mama vitregă, dar nu vrea să asculte. Nici farmaciile să elibereze calmante fără reţetă, din păcate.

ŞOC!  Ponta reuşeşte să se unească şi cu Băsescu. Dar nu pînă la capăt.  Cu ce e de acord? Cu Parteneriatul strategic cu Statele Unite şi-n privinţa South Stream şi Nabucco. Cu ce nu e de acord? Nu Băsescu a inventat parteneriatul. Chiar Dumnezeus nu e, să se ştie, se asigură Ponta. Că nu facem parte din South Stream e bine, că preşedintele l-a cîntat fals în Nabucco, nu e bine. Cum Dumnezeu nu minte, din nou, Băsescu nu poate fi Dumnezeus. Băsescu nemaifiind în teren, cîtva la 0 pentru Ponta. Nu mult, din cauză de variaţii emoţionale. De la naţionalism, “nu primim ordine de la nimeni din afara ţării”, la ţărănism, odată cu amintirea primului vot, dat lui Ion Raţiu, zice.

Concluzii: a) Kelemen Hunor se răzgîndeşte şi invită etnicii maghiari să voteze conform propriilor convingeri.
b) Echipa de campanie ACL descoperă roata. În teritoriu, unii liberali au trădat.

Mă mai găsiţi, începînd de ieri, şi aici, la Jurnalul peste bord.

 

 

 

 

2 Responses to “Iohannis-Ponta, numărătoarea inversă”

  1. liviuta says:

    Aia cu imunitatea e efectul Macovei.
    Inca nu imi e clar care va fi efectul ELECTORAL Macovei. Daca acordul dat de Iohannis pe lista lui Macovei securizeaza voturi dinspre macovisti sau, mai degraba, cum zice Mirel Axinte, va tine in casa potentiali noi votanti de tur 2 sau demobilizeaza parte din penelistii uselisti care au votat cu K in turul 1.

Leave a Reply