De ce nu se poate reconstrui dreapta

– Nu există o unitate doctrinară între cele 100 de facțiuni. Există doar personaje aduse la un loc de Băsescu pe vremea cînd era pe cai mari. Unii din fidelitate, alții din interes, alții pentru că s-au nimerit acolo. Nu știu cîți oameni din toate partidele au o bază doctrinară. Sînt foarte puțini și nu sînt lideri.
– Au fost lansate trei moțiuni la alegerile PDL. Puțini au avut răbdarea să le răsfoiască măcar. S-a discutat despre orice altceva decît despre proiecte.
– Nu există lideri. Chiar dacă sînt multe aceste facțiuni, le lipsesc liderii. Nu trebuie să fie neapărat unul pentru toate, dar dacă fiecare sau cîteva din ele ar avea lideri capabili să ia taurul de coarne, atunci formațiunile lor s-ar uni. PD și PNL aveau doi lideri puternici, pe Băsescu și pe Stoica. Ştiau ce au de făcut și făceau. Au trecut peste animozități și au creat destul de tîrziu alianța DA.
– Proiectul alianței DA a venit destul de tîrziu. Alături de alianţa politică, existau nişte interese comune – să îl dea jos pe Năstase, să impună un program comun de guvernare, să schimbe tot ceea ce era rău sub Năstase, intrarea în UE, etc… Chiar şi aşa, proiectul a scîrţîit şi s-a văzut în timp. Acum nu există nici un proiect comun, cîteva facţiuni nu par foarte deranjate de USL şi nici nu au tragere de inimă.
– Incompetenţă politică şi managerială. Toţi liderii facţiunilor de dreapta îşi conduc grupările pe drumuri care se înfundă, ştiu că se înfundă dar speră că totuşi vor găsi o soluţie pentru a merge mai departe.
– Orgolii mult prea mari comparativ cu capacitatea de lider a celor care conduc facţiunile.
– Lipsa fiefurilor. Asta se traduce, pe termen mediu şi lung, prin lipsa fondurilor. Asta, împreună cu incompetenţa liderilor de facţiuni.
– Incompetenţa parlamentarilor. Că vrem, că nu vrem, lipsa de combativitate vine şi din incompetenţă. Ei se agaţă de chestiuni minore, în timp ce guvernul USL îşi vede nestingherit de treabă.
– Lipsa unei adevărate prese de dreapta. B1 nu e de dreapta. Posturi de radio nu există, presa scrisă a murit.
– Intelectualii vorbesc prea mult și prea alambicat. Ei nu reprezintă o carte cîștigătoare. Nu în rolul de lideri.
– PDL s-a îndepărtat de electorat, atît în timpul guvernării cît și după.

Motive mai sînt. Însă oricare din cele de mai sus constituie o piedică serioasă pentru reconstrucția dreptei. Lucrul cel mai grav, nu există oameni care să își asume rolul de lideri și să se comporte ca atare.

8 Responses to “De ce nu se poate reconstrui dreapta”

  1. Costi says:

    Cand aud ca nu sunt lideri simt ca turbez! De ce nu ar putea fi Elenei Udrea un lider? Ce i-ar lipsi Monica-i Macovei ? De unde atata rautate si clarviziune ? Apar fel si fel de profeti mincinosi si mama omizi care isi dau cu parerea, toate acestea imi lasa un gust amar.

  2. Amelia says:

    La mine a iesit soarele.

  3. pariuri sportive says:

    Reconstruirea dreptei nu se poate face, pentru ca dreapta nici nu exista in Romania! PNl nu este, PDl nu a fost de dreapta niciodata. Toti sunt hoti !

Leave a Reply