Cititorii noştri la fel de inteligenţi ca şi noi

E vremea futingurişului la puţoi,

Un şut în coi, un şut în coi.

20 Responses to “Cititorii noştri la fel de inteligenţi ca şi noi”

 1. Sare'n Ochi says:

  saracul… s-a uitat in oglinda si a compus aceasta adevarata sonata a megapixelului albastru cu flacara violet. dar Buscu, Buscu nu l-a consiliat cu nimic?

 2. Nea says:

  Ce vrea ăsta, ce-l ustură?

 3. Yeba says:

  Parerile mele:
  E mai tare PAH plus ca e din garda veche, cred ca aspira la batista lui Doru. Dar o urma de dreptate au si ei: (1) au stat de-o anumita parte a hidrantului pina au intrat in mecanismul nu al disonantei cognitive, ci chiar al reeducarii (iertata fie-mi comparatia; cauzele astora sunt indecente comparativ). Au devenit, mai nou, agresivi.
  (2) cititorii care fac comentarii critice sunt si ei confuzi, e ca si cum in ’91 ar fi scris critic la Posta Redactiei Romaniei Mari…

  Imi vine in minte biata Simona Tache. In vremea alegerilor, baietasii admin de pe VP i-au spus (citez de pe blogul ei) ca in spam “i s-a dat de supt la greu” si ea era foarte dezgustata de golanii fara maniera care nici nu inteleg ce-i cu independentza jurnalistilor (zicerile idem la adresa portocaliilor, afisate voios tot acolo, nu erau treaba ei, desigur). Si apoi s-au publicat stenogramele, intru clarificare.

 4. nedormitul says:

  cînd bușcu a preluat controlul total asupra redacției (cînd au plecat rebelii), atunci a pierdut, de fapt, definitiv controlul.
  sloganul lor informal – futem puterea. acum au început să fută cititorii. harța asta cu postacii nu e normală. toți au postaci. să faci din asta (aproape) campanie de presă e o măgărie care pornește din lipsa totală de idei și din poziționarea față de hidrant, cum s-a mai spus. cațavencii erau obişnuiţi să orienteze hidrantul. în faza a doua, s-au orientat ei după hidrant. acum sînt în faza terminală – dacă vor să tragă o gură de aer, nu mai pot. se orientează hidrantul după ei.

 5. Nea says:

  Yeba, excelent punctat cu criticii de la România Mare. Sau, poţi spune, e ca şi cum cineva şi-ar trimite poeziile la rubrica rezolvitorilor de probleme de la Gazeta Matematică.

 6. Sare'n Ochi says:

  🙂 adevaru-i ca te simti cam Demiurg din postura de admin ca sa nu te calce pe nervi injuraturile altora. ale tale sunt perfect acceptabile, in fond este blogul tau/mosia ta/samd – ale celorlalti sunt cah! si daca mirlanii te injura mai spumos decat stii sa o faci tu, cum sa nu incerci sa-i ridiculizezi. cel mai de ras te faci in momentul in care nu realizezi ca te lupti, de fapt, cu niste umbre (necunoscuti). ca si cum s-ar certa peretele cu grafitti-ul porno scris pe pe el…

 7. Yeba says:

  PAH are dreptate intr-un fel.
  Pai ce om cu mintea intreaga le-ar tulbura Doruletilor fanteziile sexuale cu o putere cruda, care le intrerupe coitul la comanda, pe bani adevarati? Zic si eu.

  @Nea, fii amabil: exista si o revista de literatura, sor-sa Gazetei, tot scolara si nationala. Cum ii zicea, domnule?

 8. Mycroft says:

  “De ce scrie omul pe forum? Parcă îl văd stingînd lumina, punîndu-şi pătura în cap şi pornind, cu fălcile încleştate, la luptă. După care poate adormi sedat, pe laurii anonimatului. Nu e de ici-de colo să ştii că tocmai ai plasat cîteva sudalme între ochi vreunui ministru, […]”
  A. Plesu, citat de Mme Blogary http://blogary.ro/2010/10/plesu-cine-pe-cine-besteleste-dilema-veche/
  Mie-mi scapa diferenta, da’ ce ma pricep eu? Ma duc sa sting lumina si sa-mi pun patura-n cap 😀

  • Mycroft
   diferenţa există, pentru că nu vorbim de sudalme şi stucheli aruncate aiurea. pe vremea cînd se respectau în primul rînd pe ei înşişi şi pe cititori implicit, comentariile erau pe măsură. acum vor acelaşi lucru în condiţiile în care nu numai că nu mai sînt ce au fost, dar sînt evidente răstălmăcirea, omisiunea, atacul gratuit la persoană. ca să nu mai zic de arţagul manifestat cînd li se spune despre ceea ce toţi cei care au citit stenogramele ştiu. şi sare fiecare “eu, nu, eu, nu!”. bun, atunci cine? dacă altul ar fi conţinutul editorial, ar fi îndreptăţiţi să fie supăraţi. dar nu pînă acolo încît să declanşeze o adevărată campanie împotriva propriilor comentatori.

 9. Nea says:

  E scandalos! Am fost ţinut în întunerec de clica dăscălimii, ca să nu mă adap de la izvoarele literaturii şcolare. Îmi băgau pe gât gazeta matematică, pe când eu aş fi putut să fiu un mare rezolvitor de povestiri, dacă aş fi ştiut de gazeta literară. Conspiraţia
  lui Stamate, n-ar mai avea parte de plural, şi a lui Stoian, destrăma-i-s-ar tivul de la mânecuţele de tergal!

 10. Yeba says:

  Mda, am cercetat memoria profei competente din familie: Revista de limba si literatura romana, just like that. Publicau inclusiv subiectele de gramatica de la olimpiade, dar nu avea rubrica de rezolvitori premianti, ce sa te faci?!

 11. Nea says:

  Florina, e bun articolul, dar cuvinţelul Caţavântu face singur cât tot ce se poate scrie pe acest subiect.

 12. Yeba says:

  @Florina
  Multumim si sa revii. Mie mi se pare ca K. n-ar trebui sa se pozitioneze dpdv marketing la concurentza cu Catza, care nu mai are umor lucid si critic, domnu’ Cucui, fiti bun si luati-ma in seama.
  Romania Mare era cu Ilici, 22 impotriva, dar nu erau “concurentza”. Si inca aia de la RM erau “nervosi” cu metoda, astia par ca au scapat caii si-s dusi de umori, cum zice @nedo mai sus.

 13. ElCucui says:

  Yeba, de acord. Eu consider că nu prea avem cum să ne poziționăm în competiție cu un oficios, declarat în faliment, care, pe lângă sarcinile de partid, “critică” puterea sperând că odată cu abolirea “dictaturii” Băsescu și calvarul DNA&ANAF al unor șefi de pe acolo va lua sfârșit. E foarte greu să ajungi în poziția lor! Practic, imposibil!
  Cenzurarea comentariilor nefavorabile, nu doar a înjurăturilor, e semnul cel mai clar că cititorii vechi de AC încep să cam predea ștacheta consumatorilor de Realitatea. Normal. Mă rog, dpdv marketing, tot cititori sunt și ăia, numai că nu la fel de inteligenți.

 14. ElCucui says:

  “ștafeta” – sunt obosit.

Leave a Reply