Iohannis a început să vorbească! Prostii.

Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale 2014: “Pentru voi, dragi elevi, un singur sfat: învăţaţi, învăţaţi, învăţaţi. Vă doresc un an şcolar bun”.

Despre Iohannis circula pînă acum un mit: că tace inteligent. Se verifică. Că-i neamţul care tace şi face. Nu ştiu ce mai face, dar constat că nu mai tace. Şi citează, cu seninătate, din Lenin. În curînd, dacă va mai vorbi, i se va potrivi altă zicere: dacă tăcea, votabil era.

UPDATE: Sau nu. O fi ştiind el ceva. Pentru că pe Facebook, o prietenă zice aşa:

“Pe sistemu “v-am zis io”, Rusia invadează România. Am auzit acuma reclamă: ziarul Libertatea începe colecția de tancuri rusești, în fiecare joi ( sau miercuri, luni..) caută la chioșc bla bla bla. N-au specificat cu câți soldați vine fiecare tanc, da o să aflăm. ‪#‎iseedeadpeople”‬

Iar Rufus Red oferă amănunte:

“Am văzut de săptămâna trecută şi începuse cu tancul IS-numărul. IS vine de la “Iosif Stalin”, apropo.
Acum câteva luni am văzut colecţia “maşini de legendă”, cu maşini de mare legendă de genul Ceaika, Volga. Alea negre, cu care mergeau doar cadrele dă nădejde. Am uitat cine lansase campania asta de culturalizare corectă, o fi fost tot libertatea. […]

PS: Chiar m-am interesat despre colecţia de tancuri, se adresează tuturor vârstelor: în afară de IS de care pomeneam mai sus şi de care doar bunicii îşi mai amintesc, colecţia mai cuprinde şi modele de actualitate de gen T72 şi T80. De actualitate.”

Aflînd acestea, eu consider că înaintea acestei colecţii, destinate copiilor, bănuiam, ca să se obişnuiască de mici cu ocupaţia, ar fi trebuit să apară colecţia pentru femei, sticluţe de spirt medicinal şi de parfum. Ca să nu-i primim pe oameni cu pîinea goală.

 

 

Leave a Reply