Valorile lui Blaga, valori comuniste

Din puşca şi cureaua lată s-a ales praful. Praful de puşcă chinezesc.

Vasile Blaga, preşedinte PDL: “Incredibil, dar colegii nostri chinezi, practic, şi asta mă bucură, împărtăşesc aceleaşi valori cu noi în tot ceea ce înseamnă construcţia unui partid, pornind de la necesitatea atragerii în partid a elitelor locale, pentru a da valoare organizaţiilor, cît şi a modului în care te raportezi la cetăţean.” – Hotnews

Nedormitul zice:

Să nu ne amăgim. Ceea ce pare o gafă de proporții este în deplină coerență cu tot ce a făcut Blaga pînă acum. Pentru el, valorile de dreapta sînt pentru șters la cur. Vasile Blaga nu face decît să completeze discursul antioccidental al lui Antonescu prin deschiderea față de ceea ce n-ar trebui să reprezinte un model pentru noi. Blaga nu vrea puterea. El știe să fie un aparatcic eficient, care poate funcționa într-un singur sistem. Modelul chinez se identifică foarte bine cu fundamentele după care oameni ca el sau ca Antonescu vor să ne conducă. Una e să ai relații bune cu o țară precum China, să ai schimburi economice și culturale, alta este să-ți faci din Partidul Comunist Chinez, fie el și modernizat, un model. Blaga vrea modelul chinez.

Blaga știe de multă vreme că urma să piardă electorat. Şi-a asumat pierderea unui milion de alegători astă iarnă, este conștient că nu peste mult timp va rămîne cu o bază electorală aproape nulă. Singurul lui scop este rămînerea în sfera puterii suficient de aproape cît să se hrănească el și grupul de dinozauri cu experiență de secretari județeni de partid. Un loc suficient de călduț pentru hrană și impunitate. Astfel că o altă miză, pe lîngă reconstruirea dreptei în jurul altui nucleu este ca aceste jigodii să nu aibă acces la acel cuib călduţ şi primitor pe care şi-l doresc. Cuibul trebuie distrus, iar oamenii din această tipologie trebuie pedepsiți politic și obstrucționați economic pentru tot răul pe care l-au făcut.

Părerea mea este că declaraţia asta este şi un semnal intern. De la fiecare după posibilităţi, fiecăruia după nevoi. Şi abia aştept să văd lista pentru europarlamentare. Iar dacă mai pun la socoteală şi declaraţia de acum cîteva zile a lui Crin Antonescu, preşedintele PNL“Măi, Ceauşescu era destul de de dreapta, dacă te gândeşti tu bine, aşa…” – MEDIAFAXînseamnă că ăştia doi îl bat la cur de departe pe Ion Iliescu, cu modelul lui suedez cu tot.

PS Găsiţi varianta integrală a interviului – audio şi text – aici.

2 Responses to “Valorile lui Blaga, valori comuniste”

  1. Perry X. Shaw says:

    Presa turcă notează, miercuri, că hotărârea Comisiei de Control şi Disciplină a UEFA, de excludere a Stelei pe un an din cupele europene, decizie cu suspendare pentru 5 ani, a surprins, fiind calificată chiar drept “scandaloasă” de jurnaliştii de la portalul haberdar.com.

  2. „Declaraţia domnului preşedinte Vasile Blaga a fost incredibilă şi şocantă pentru că vine de la un lider care se pretinde de dreapta şi, dacă se simte mai bine alături de doctrina comunistă, atunci aş vrea să ne-o spună clar tuturor, şi celor din partid, şi întregii ţări, să ştim exact“, a replicat Monica Macovei.

Leave a Reply