Declaraţia de independenţă a PDL-ului faţă de politică

În condiţiile în care scandalul Năstase ia amploare de la oră la oră, iar ceea ce s-a întîmplat în noaptea de 20/21  iunie începe să iasă la iveală ca fiind o făcătură, în condiţiile în care DNA-ul luptă ca un infractor să nu ne umilească pe noi toţi, împreună şi pe fiecare în parte, ca români supuşi legii, în condiţiile în care, înainte de suspendarea preşedintelui Băsescu, USL încearcă prin toate mijloacele, ajutat de pedelişti, pe alocuri, prin părţile esenţiale, să suspende legalitatea, ajutîndu-l pe dovedit definitiv şi irevocabil coruptul  Năstase să scape de executarea pedepsei cu puşcăria, în condiţiile în care ofensiva bolşevică este extrem de  puternică şi de o amploare fără precedent, iar restauraţia nu se referă la anterioarele guvernări pesediste, ci la anii cei mai negri ai stalinismului feroce, unicul candidat la funcţia de preşedinte al singurului partid, teoretic, de opoziţie, Vasile Blaga, declară:

“Eu nu doresc să comentez în niciun fel acest caz. Sunt convins că instituţiile statului, repet, sunt convins că instituţiile statului îşi fac şi îşi vor face datoria. Nu pot să nu remarc eforturile disperate, de multe zile, ale PSD-ului, ale USL-ului, de a politiza acest caz, făcând mult rău României”

Echidistant, aşa cum ne-a asigurat puterea că este, Blaga confirmă, cu această declaraţie,  că este la jumătatea distanţei dintre lege şi fărădelege, adică nicăieri. Confirmă, pentru mine, cel puţin, moartea parlamentară a opoziţiei şi moartea  PDL ca partid politic. Dacă, în condiţiile în care recunoaşte eforturile disperate ale USL de a politiza cazul, nu are de făcut nici o declaraţie politică, în replică, Blaga mai poate face un singur lucru:  să-şi ia PDL-ul rămas şi să-l ducă la IML, pentru constatarea decesului. Semnată de infractorul Năstase.

UPDATE: Cei 9 parlamentari PDL care au votat alături de USL modificarea legii referendumului pentru simplificarea procedurii de demitere a preşedintelui:  Chirilă Constantin, Oprișcan Mihai Doru, Bode Lucian Nicolae (lansat de MRU în campanie), Rădulescu Adrian, Șandru Mihaela Ioana, Stroian Toader, Axenie Carmen, Blaga Iosif Veniamin, Albu Gheorghe (via Dan Tăpălagă, Facebook)

12 Responses to “Declaraţia de independenţă a PDL-ului faţă de politică”

 1. ceaikovski says:

  Un nesimtit. O hahalera.
  Si continua sa vrea voturile noastre???

 2. Hongse says:

  Blaga Iosif Veniamin a trecut azi la PSD, pe burtiere la B1TV

  • În nici un caz! Tot ceea ce s-a realizat pe Justiţie, în lupta anticorupţie, i se datorează ei şi lui Băsescu, iar ca voce anti-USL, de cînd ăştia sînt la guvernare, este de departe cea mai puternică. Şi se pare că a rămas, în ultima vreme, şi ultima.

 3. Nea says:

  Tata leprelor, Iliescu, a comentat ceva despre sinucidere?

Leave a Reply