Să nu ne furăm singuri iar căciula

Si pentru ca incet-incet se apropie vremea cand PDL, Boc, Basescu & co vor fi reevaluati si gasiti viabili, ba chiar laudabili, sa spunem doua-trei lucruri pe fata despre chestiune, asa cum e, nu cum am vrea sa fie:

Toata porcaria asta USL-ista este in buna masura rezultatul incapacitatii absolute a acestei grupari de a construi ceva in politica, dincolo de strategii si tactici personale sau de grup. Fara televiziuni, fara platforme media, fara infrastructura intelectuala si think tankuri, fara retea de resurse umane fara…, fara…., fara orice tine de organizare colectiva a spatiului public, e de mirare ca s-a ajuns unde s-a ajuns?! Nu e.

Au fost la putere ani de zile, au avut sprijinul neconditionat al celei mai bune si active parti a electoratului romanesc, au avut acces la resurse si actul decizional. Ce a ramas in urma lor in termeni de constructie institutionala, ati vazut: Zero. Aia e semnatura lor si nota ce le da indentitatea politica. Nu faptul ca au fost vremelnic d-l sau d-na ministru, deputat, secretar de stat etc etc.

In politica nu esti mare daca doar supravietuiesti, daca accezi la o functie sau daca iti faci interesul personal sau de grup. O parea asa in Romania. Si de aia si e Romania asa cum e: vai de ea. In politica insa -ca in orice alt domeniu- esti mare daca lasi in urma ta chestii concrete si folositoare celor din jur: infrastructuri, organizatii, institutii, legi si politici publice viabile. Asta e masura lucrurilor.

De aceea am o rugaminte: inainte de ai incepe sa-i laudam pe cei mai sus numiti (lucru altfel simplu caci in raport cu ororile si canaliile astea useliste, aproape orice e superior) sa aplicam intai criteriul de mai sus. Ca sa fie clar pe ce stam si sa nu ne furam singuri iar caciula.

One Response to “Să nu ne furăm singuri iar căciula”

  1. Felix Hunter says:

    Nu e coruptie, nuuuu… e politica… de stat. Pentru binele poporului, sa fie laptele mai ieftin… Da, da… ca subventiile alea nu sint de la buget si bugetul nu e din impozitul mereu mai mare luat de la noi…. Nu… subventiile sint din bani adusi de acasa de politicieni J Pai de ce sa hotarim noi daca vrem lapte sau nu ? Nu, sa hotarasca partidul ca trebuie sa platim si daca vrem si daca nu vrem. Si uite asa, nu numai la lapte ci la orice produs care are in spate un cartel suficient de puternic sa „sponsorizeze” un partid de succes. De ce ar trebui subventionat de exemplu laptele ? Cica ar costa prea mult daca nu ar fi subventionat… in loc de 50 centi litrul, 70 de centi… o drama ! Nu si-ar mai putea permite poporul sa bea lapte… de ce nu spune politicianul ca pentru acesti 20 centi in plus la litru, fiecare cetatean e obligat sa plateasca probabil 10 euro in plus pe luna sub forma de impozit ? Vor spune ca daca nu subventioneaza pretul laptelui, dau faliment fermierii. E o minciuna, dar si daca ar fi adevarat… si ce daca ?

Leave a Reply