Fără număr pentru ministrul de externe Andrei Marga

Andrei Marga, la audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului, Bucureşti, 7 mai 2012:

“Am avut amîndoi, cu domnul Crin Antonescu, ocazia să fim primii vizitatori la Putin ca premier, acompaniindu-l pe premierul Radu Vasile. Putin e un om foarte competent, ar fi bine ca liderii din eiropa şi de la noi să fie la fel de competenţi. Doi prorectori conduc lumea: Putin şi Ratzinger. Sînt multe acorduri cu Rusia, ele cam stau în rafturi. Trebuie să facem ca şi populaţia din Rusia să ştie ce e România actuală şi românii să ştie ce e Rusia actuală.
Există multe idei preconcepute în Rusia, faţă de noi şi invers. Sînt foarte bun prieten cu un fost ministru al lui Putin, bun prieten cu Putin, Filipov, care îmi spunea că ruşii cred că vor să cucerească teritorii. Şi i-am arătat cît de greşită e această percepţie. Această idee nu există indiferent cine e la guvernare.”

Hotnews

Jean Moscopol

“După încheierea celui de-al doilea război mondial Moscopol s-a împotrivit sistemului politic instaurat la București. Pe vremea în care românii învățaseră să tacă pentru a nu ajunge la închisoare sau la canal, Jean Moscopol s-a așezat ca un ghimpe împotriva mai marilor vremii. A compus balade și cuplete anticomuniste în care îi îndemna pe români să nu-și piardă speranța. Nu ierta pe nimeni. A scăpat ca prin minune nearestat. A luat drumul pribegiei în 1947, plecînd la Paris, ajutat de actrița Elvira Popescu. Din Franța a plecat la scurt timp în Germania, unde a fost colaborator al postului de radio Europa Liberă. În țară, cenzura a vrut să-l taie din amintire și de aceea au rămas foarte puține documente despre el. În cele din urmă, artistul s-a stabilit la New York, unde a trăit până la sfârșitul vieții.”

Wikipedia

4 Responses to “Fără număr pentru ministrul de externe Andrei Marga”

  1. Nea says:

    Acum ceva ani, un canadian mă întreba dacă în România nu avem probleme cu mafia rusă. I-am răspuns că, avându-l premier pe Năstase, nu ne facem griji cu mafia rusă, gândind că, dacă ai septicemie, nu-ţi mai faci griji pentru un coş pe faţă.
    De fapt, situaţia e alta: dacă ai SIDA, chiar eşti şi mai vulnerabil la orice răceală. Şi bate un crivăţ de la o vreme.

  2. Yeba says:

    Nici Marga nu va convine! Adică vedeți bine că Obama îl respectă pe Vladimir și vă găsiți voi să.

Leave a Reply