Spovedania lui Buşcu

Euforic, frenetic şi efervescent, visînd cu ochii larg mijiţi la ziua-n care ar putea cădea guvernul şi Băsescu, Doruleţ mărturiseşte involuntar cît e de liber: cît să poată mînca “un căcat”.

24 Responses to “Spovedania lui Buşcu”

  • ha ha, la bucata aia de stenogramă mă gîndeam şi eu, dar am zis că-i păcat să-i stric omului frumuseţe de confesiune. pe care nu ştiu dacă-şi dă seama că a făcut-o, măcar, la cîtă ură a pus în textul ăla.

   hai că e interesant să-i vedem cum vor critica acum puterea, actuala putere, sper că realizază miracolul care tocmai s-a înfăptuit. 😉 da’ parcă văd că tot de Băse vor scrie, că de, ăsta este, spre disperarea multora, încă în funcţie.

 1. Nea says:

  Şi, că tot suntem la Bestiar:
  Ieri ascultam Vorba de cultură, la R. Cultural. Invitat era Sorin Alexandrescu, preşedintele de la Anastasia, care se plângea, ca de-obicei, că ce bun e el şi cum nu e apreciat de nimeni şi cum autorităţile nu-i dau mai multe spaţii şi tot aşa. Îl întreabă moderatorul: “Cum credeţi că veţi rezolva toate astea?”
  El răspunde: “Las’ că le rezolvă Ponta şi Antonescu. Şi domnu’ Voiculescu.”
  Am râs, foarte mirat de umorul lui caragialian, neaşteptat.
  Apoi, găleata de căcat, previzibilă în fond: “Am mare încredere în domnul Antonescu. Şi în domnul Roşca Stănescu”.

 2. Nea says:

  Asta ca să mai ziceţi că intelectualii nu iau atitudine civică.

  • daaa, atitudine civică de stînga, cum altfel? şi sînt mulţi ăştia de speră să le dea domnii Ponta, Antonescu şi Voiculescu. şi SRS, o fi ştiind omu’ ce-o fi ştiind. acu’ eu chiar aştept să-i văd pe toţi aranjaţi bine, frumos, cum şi-au dorit. şi pe domnii ăia avînd de unde să dea la toţi, ca să nu se ţigănească, n-ar fi frumos pentru nişte intelectuali să-şi pună poalele în continuare în cap. că nu-i de colo să te aprecieze un voiculesc sau un srs, nu?!

 3. Nea says:

  Care stânga, soro, că umblă cu crucea-n gură ca cocalarul cu sămânţa.
  Ai vreo înregistrare de la noua emisiune la Alexa?

  • ohoho… cîţi din cei care umblă cu crucea-n gură sînt de stînga. crucea le conferă o dimensiune spirituală, intelectuală, morală, dar nu le bagă-n traistă. aşa că genul ăsta de credincioşi se duce drept spre traista cu peşte. pentru că ei consideră că doar pentru faptul că umblă cu crucea-n gură, li se cuvine, dacă nu totul, măcar multe.

   încă nu sînt pe site. cum apar, cum anunţ.

 4. Manu de la Vrancea says:

  Ca si in politica tradarile s-au facut. Eu nu il pot vedea pe Cristi Campeanu,Dan Turturica,sau Dan Tapalaga,mancand acelas
  “desert” pe care l-a preferat Buscu, Nistorescu, Stanescu,Popescu,Hurezeanu, pentru un pumn de malai rancezit, de la oamenii rusilor. Buscu o gramada de ejectie din pres Romana,Jos comunistii!

 5. Yeba says:

  1. Sorin Dumitrescu e dus cu pluta.
  2. Mă dezic de avatarul ăsta, zâmbește pe nervii mei. Adio, Pataphyl, rațiune și simțire, emma thompson, mihai-razvan! Cele 30-40 de secunde cât am ascultat azi Posturile mi-au cauzat definitiv, erau bușci lângă bușci înghesuți peste tot și certându-se pe hidranți, că nu-s destui pentru cât pot ei înghiți. Și toate pt un sincer ca Ponta, care recunoaște că face guvernul pe genunchi, îi ia 10 zile, înmulțește ministerele, ne arată megaevident că n-are oameni etc.

 6. Yeba says:

  Test + salutari Pataphyl

 7. Yeba says:

  Pataphyl e sensibil la modelul palariutelor. Si cum nu ma mai pot uita la teve, ma uit in oglinda 🙂

 8. Nea says:

  Dacă-ţi schimbi boneta aia de paracliser cu ailantă, îţi spun o povestioară despre Sorin Dumitrescu, care nu-i chiar aşa de dus cu pluta, mai degrabă e invitat la clasa-ntâia pe Arca lui Noe, din câte crede el.
  Pe vremea lui Ceaşcă, SD era undeva la Paris, după o “bursulică”:
  “intrarea în dulap a marelui pictor creştin şi na†ionalist (şi anticomunist!) Sorin Dumitrescu, cel care s-a dat, în faţa Annettei Laborey, drept prieten al lui Goma, apoi, când pe coridor s-a auzit glasul aceluiaşi Goma (întîmplător,nu era chiar al lui), Bravul Sorin s-a speriat atît de tare, încît s-a vîrît în dulap! (or fi ei scriitorii români căcăcioşi – dar si-i vezi pe plasticieni…)”

 9. Yeba says:

  Boneta e după starea de spirit.
  Mie mi s-a părut că s-a degradat mult intelectualiceşte, l-am urmărit oarecum cam vreo 10 ani, apoi l-am pierdut din vedere. Alţii, că-s in mood, să nu-l pierd: Giurescu e senil de-a dreptul, senil şi resentimentar. (nu senil să numai ştie de el, ci doar cât Paler, să se alieze cu cine îl bagă în seamă, fără discernământ). Pe când îl admiram pe Quintus cât de bine se ţinea la cele 3 congrese reunite, a început să vorbească şi a încheiat cu o versificaţie şchioapă de forţa literară „căţeluş cu părul creţ”, mi-a fost jenă de bătrâneţile lui şi de sesiunile de epigrame la care mă duceam duminica (în pauza dintre două gazete matematice 🙂 )

  • Pataphyl says:

   Bine, renunț la absurda pretenție a bonetei. Îmbătrînesc degeaba… Zîmbetul acela era chestia (nu haina face pe om, ci omul face pe haină) – N.B. Sună a Goagăl Translate din ungurește 🙂

 10. Vlad M. says:

  E un domn, ce pu** lui.

Leave a Reply