Să ne despărţim moral de Ion Iliescu

Tovarăşul Ion Iliescu nu a fost toată viaţa numai sărac şi cinstit, ci şi un om modest, care nu a dorit înalte demnităţi în aparatul de partid şi de stat. Numai că partidul nu l-a consultat pe tovarăşul Ion Iliescu în privinţa funcţiilor în care l-a numit, astfel că tovarăşul Ion Iliescu a fost obligat să le accepte pe următoarele: secretar al Comitetului Central al Uniunii Tineretului Comunist, membru al Comitetului Central al Partidului Comunist Român, membru al Consiliului de Stat, prim secretar al  Consiliului Judeţean Iaşi, preşedinte al Comitetului de Organizare a Asociaţiilor Studenţesti, şef de secţie la CC al PCR, prim-secretar al CC al UTC, şef al Departamentului de Propagandă al Comitetului Central al PCR, ministru pentru problemele legate de tineret şi vice-preşedinte al Consiliului Judetean Timiş.*

Scîrba, delăsarea şi dezinteresul cu care le-a ocupat l-au îndreptăţit, însă,  pe tovarăşul Nicolae Ceauşescu să fie dezamăgit de tovarăşul Ion Iliescu. Ca urmare, tovarăşul Nicolae Ceauşescu a avut o reacţie dură, pedepsindu-l colegial pe tovarăşul Ion Iliescu cu încă o funcţie, cea de director la Editura Tehnică. Şi, în acelaşi timp, interuman, excluzîndu-l de la jocul cu cerculeţele. Adept al moralităţii în politică şi între oameni, tovarăşul Ion Iliescu a fost şi el dezamăgit de contextul în care s-a despărţit de omul politic Nicolae Ceauşescu, astfel încît a căutat un altul anume. La care tovarăşul Nicolae Ceauşescu nu s-a aşteptat, ce-i drept. Astfel că situaţia l-a obligat din nou pe tovarăşul Ion Iliescu să acţioneze împotriva voinţei sale. Prin crearea FSN-ului. Pe care nu l-a considerat, însă, nici o clipă, o trambulină pentru preşedinţie. Dar a fost nevoit să o facă.

*Conform romaniacurata.ro

13 Responses to “Să ne despărţim moral de Ion Iliescu”

 1. Nea says:

  Mai bine fizic.

 2. Săracu tov. Nelu. Mi-aduc aminte cu câtă bucurie a plecat dumnealui de la Cotroceni în 2004, lăsând toate funcțiile vraiște prin birou.

 3. Nea says:

  Ce-mi place să-l văd pe Iliescu sărind în ajutorul liberalilor. E drept că nici liberalii nu l-au lăsat niciodată la greu, începând cu tovarăşul de nădejde Câmpeanu. Frumos lucru, recunoştiinţa!

  • Antonescu ştie cît depinde de Ilici, cred vă aduceţi aminte cum i-a luat apărarea cînd a fost vorba despre mineriade. Ponta măcar a a mai dat-o cotită, a mai încercat o eschivă, Antonescu nu.

 4. Sare'n Ochi says:

  adevaru-i ca functia doboara gradul.

  • şi adevăru-i că a rămas acelaşi nemernic ipocrit. îl cam atrag pe Meleşcanu funcţiile, pe el nu l-au atras. mîine, poimîine ne spune că s-a sacrificat pentru binele poporului, acceptîndu-le.

 5. Yeba says:

  Stroe și Vasilache au declarat, fiecare în parte, că au fost în Piață, atunci, în 90. Mi se pare ciudat că nu s-au observat reciproc, unul pletos, altul mongoloid…
  Astea cu Ilici sunt răutăcizme pure, oml a așezat cu mâna lui ultimul pe listă și v-a cerut și voie în acest sens. Și nu-l înțelegeți.
  Pe Ilici îl enervează mediocritatea trăirilor lui Meleșcanu, acel „cam” spus de 2 ori, ia să fi prezentat Mele o atracție totală, patologică și la rigoare criminală către putere, să vedeți cum îl respecta, ca pe un frate.

 6. Yeba says:

  „omul s-a așezat cu mâna lui ultimul pe listă”, măi tastaturo!

 7. Pataphyl says:

  Am o problemă cu titlul articolului: conține două espresii incompatibile:

  1. Espresia “moral”
  2. Espresia mai lungă (prea lungă) “Ion Iliescu”

 8. ribelalu says:

  Asta nu uita nimic. Nici pe cei doi-trei rebeli din subordinea lui, nici pe cei care l-au invins.
  Categaoria A: PCR
  – nea Nicu, Leana, Nicusor si Zoe la cimitir
  Categoria B: FSN
  – Roman la gunoi
  – Geoana la gunoi
  – Melescanu, inca se tine bine
  Categoria C: sefi de stat
  – Constantinescu – invins de structuri
  – Basescu – moare cu ei de gat 🙂

  Mai sunt altii? Eu nu cred…

  • Pata,
   recunosc, mi-a tremurat mîna tastînd.

   ribelale,
   categoria D: partide care i-au băgat sula-n coaste.

   şi o corecţie la Băsescu, dacă se poate: Ilici moare cu el în gît.
   să păstrăm o notă optimistă, de primăvară, zic. 🙂

Leave a Reply