Dacă Udrea nu e, nici vot nu e.

În turul II. Aşa a declarat preşedintele Traian Băsescu aseară, octombrie 13, 2014.

Nu mă duc la vot, aceşti oameni amândoi sunt oportunişti şi corupţi”

O susţine în continuare pe Udrea. E consecvent.

“pentru că este un om corect, este un om care nu minte şi care a făcut ceva când a fost ministru”.

Adică, după ce ne spune că Ponta a fost agent acoperit, implicit că ar fi încălcat legea, după ce de ani de zile ne spune cît de nociv, de incompetent, de laş şi de mincinos este Ponta, acum ne anunţă că nu ne ajută să scăpăm de el. De ce, domnule preşedinte, de ce?

De ce vă purtaţi ca un copil bosumflat că nu vrem să ne jucăm numai cu jucăria lui? Nu aţi găsit chiar nimic bun la Iohannis, nu e la măcar un milimetru distanţă în faţa lui Ponta? Nici eu nu am găsit, o zic a nu ştiu cîta oară. Nici agent acoperit măcar n-a fost în stare să fie. Şi nici să înfieze unul n-a vrut. De copii nu mai zic, a zis destule Gabriela Vrânceanu Firea.

Dar, domnule preşedinte, Iohannis are, totuşi, o calitate. Singura, după mine, acum: nu e Ponta. Iar calitatea asta, în acest moment, după cele pe care le-aţi spus despre Ponta, contează mai mult decît orice. Pentru că nu mai e timp să alegem pe altcineva. Şi pentru că Udrea e un candidat pe care-l votaţi dumneavoastră şi încă cîţiva, pînă la cine ştie ce amărît de procent. Noi nu vrem o Românie frumoasă, noi vrem o Românie normală. În măsura în care se poate.

V-am acordat de două ori şansa să fiţi preşedinte. Nu ne puteţi cere să nu i-o acordăm acum altuia, nici măcar nu ne puteţi sugera acest lucru, numai pentru că nu este alegerea dumneavoastră. Nu ar fi trebuit să spuneţi, după dezvăluirea despre Ponta, nici măcar că nu votaţi în turul II. Că băgaţi în urnă un vot alb, că vi-l anulaţi, nu contează ce faceţi în cabina de vot, nu va şti nimeni dacă nu spuneţi. Dar să declaraţi că nu votaţi în turul II, numai pentru că cea pe care o susţineţi nu are absolut nici o şansă să se afle pe buletinul de vot este, după mine, la fel de grav ca ceea ce aţi spus despre Ponta.

Aţi spus “Adio, PDL!” după ce conducerea partidului a fost cîştigată de altcineva decît de Udrea. Acum spuneţi, practic, “Adio, România”, exact din acelaşi motiv. E mult mai grav. Nici un fost preşedinte nu a mai făcut aşa ceva. E un gest fără precedent în perioada post-decembristă. Iar dacă Iohannis va pierde cu numărul de procente cîştigate de Udrea în primul tur sau mai puţin, sper, într-un ultim act de responsabilitate, să vă asumaţi faptul că aţi contribuit la victoria lui Ponta. A celui pe care tocmai l-aţi anunţat a fi fost, pe lîngă ceea ce ştiam deja despre el, şi agent acoperit.

Există viaţă politică şi după Băsescu, oricît de greu v-ar fi să acceptaţi acest lucru. Pe care noi ne-o vom decide prin vot.

Leave a Reply