Nopţi vîntoase

M-am trezit pe la 11 fără ceva, am văzut articolul şi nu mi-a venit să cred. Şi îmi era frică de o prostie de aia majoră, de o perlă infernală…Păi cum îmi servesc mie comemorarea unei femei ucise acum  66 de ani şi 4 luni şi un cocoş decapitat?

Steluţa, nebunatică mică, nu aşa se întreţine un amor cuminte şi roz cu jurnalismul, că doar nu eşti fată în casă într-un cartier select! Şi mai lasă şi tu soldatul, e desuet,  acum e la modă poliţia politică.

35 Responses to “Nopţi vîntoase”

 1. Nea says:

  Florina, ţi-a scăpat esenţialul: e vorba de cartierul COTROCENI. Tot ce mişcă pe acolo e suspect. Steluţa loveşte subtil, ce căuta Elena aceea în Cotroceni?
  Iar Râmaru era din localitatea Corabia, deci legătura cu Marinaru e evidentă.
  Ia mustră de jurnalism adevărat, înainteee, marş!

 2. Nea says:

  Adică cum?

 3. val_one says:

  bate vînt de libertate?next level,Indonesia?

  🙄

  • Florina says:

   Bypass si montare de stenturi se fac cu profesionalim si in Romania. Iliescu, de exemplu, a suferit o asemenea interventie la Institutul Fundeni. acum citiva ani.

 4. val_one says:

  Florina,
  ba eu cred că în Suedia se fac cel mai bine asemenea operaţii. 😉

 5. Nea says:

  Eu mă întrebam de ce nu s-a dus, ca omul bogat, la un spital privat mau de doamne ajută.
  Apoi mi-am răspuns că doar denumirea, Spitalul de Urgenţă, arată cât de urgent are nevoie să fugă. E mai convingător decât dacă ar fi zis la irealitatea că s-a internat la te miri ce clinică privată. Stă omul 2 zile printre mocofani, dar face.

 6. ela says:

  Florina,daca nu ai citit cumva,o cheie pantru insistenta de a-l baga in fata pe johannis:
  http://www.german-foreign-policy.com/en/fulltext/56289?PHPSESSID=1c4ju18gu0o20258sn70tc7br0

 7. para says:

  Incredibil.
  Incredibil.
  Cum pot oamenii să se ţină de “dreptatea” lor şi să refuze perspectiva integratoare a personalităţii: auto-evaluarea, auto-monitorizarea, si impactul pozitiv/negativ.
  Cum se lasă duşi de val, şi au şi ţîfna pusă cînd încerci să le spui că greşesc.
  Comoditate dusă pînă la nesimţire.
  Incredibil.

 8. para says:

  Nu cumva să spună că au greşit, că le pică steaua, pardon, Dinamo.

 9. para says:

  Supraoameni, să-nnebunesc!

 10. nedormitul says:

  para, ai grijă că nu te mai primim nici pe bestiar 😉

 11. para says:

  Şi tu, Nedo, stai degeaba cu Kiwi pe ochi, nimeni nu înţelege ce vrei să spui cu asta.

 12. para says:

  daţi-mă, Nedo, că am treabă.

 13. para says:

  Relativitatea este argumentul absolut al postmodernităţii. Am ajuns să mîncăm pe cur şi să dăm afară pe gură.
  Nuanţele sunt amestecuri de culori curate, să refuzi să mergi mai departe şi să le iei aşa cum sunt e o dovadă de superficialitate şi lene a minţii. Totul e ceţos, deci totul e permis; atunci cînd nu mai există repere, culori pure la care să tindem, umorul îşi pierde vîna şi devine o umor vinovat, stilistică goală şi fetişism al întemeietorilor.
  Epigonii n-o să recunoască never că sunt doar nişte papagali.

 14. para says:

  bloody parrots!

 15. nedormitul says:

  văleu. cum vrei să nu te primim? cu sos sau grill?

 16. Nea says:

  Am o întrebare, cum facem când găsim o perlă scoasă pe gaura gurii de un jurnalist, auzită la radio de pildă, dar la care nu avem link (cum e cea a lui Valentin Protopoescu pe care tocmai am semnalat-o pe Blogary)?
  Cităm din memorie sau trebuie să venim cu dovada?

 17. colt alb says:

  para,constructorii sunt lichidati dupa ce …blogul e gata. Acum nu mai are nevoie decat de ,,postare 9″, se autointretine din ura antiurei.

 18. para says:

  @colţ alb
  Tocmai ei, care ar trebui să vorbească, tac şi închid ochii.
  Nu am pretenţia că sunt constructor de bloguri, eu am ce să construiesc.
  Nu acuz de rea-voinţă, ci de nepăsare şi moleşeală, lucruri pe care umorul adevărat le devoalează, sau ar trebui să le. Faptul că cineva nu rezistă la tăvăleală şi o ia personal e o dovadă că există o problemă în conştiinţa acelei persoane, sau că sistemele de valori nu sunt aceleaşi, ale celui care face gluma şi ale adrisantului.
  Băşcălia pe care o fac Caţavencii la adresa stenogramelor reale, prin multiplicarea şi bagatelizarea lor, nu face decît să-mi dovedească faptul că oamenii aceia şi-au pierdut total reperul, iar “umorul” lor nu are legătură cu niciun sistem de valori. Umorul lor este o construcţie autonomă menită să apere o gaşcă construită folosind reţete de marketing pe ruinele adevăratului Caţavencu, nu nişte valori profund umane ca cinstea, adevărul, normalul.
  Au ajuns să trăiască în visul suprarealist construit de conştiinţele lor adormite.

 19. para says:

  construit, la trei cuvinte, construit.
  Defect profesional.

 20. para says:

  Umorul lor e un fals.
  Simona Tache se opreşte cu umorul de calitate(care are ca mecanism psihologic devoalarea falsului, în opinia mea şi nu numai) la nivelul chiloţilor lui Bote, a piţipoancelor de mall şi al galeriilor de futbol. Nu are curajul de a merge mai departe, sau nu are voie, sau nu o interesează relaţionarea cu adevăruri mai complicate, care probabil i-ar complica existenţa. Ea e supapa.
  În mare, este acelaşi lucru cu ceea ce face Mircea Badea, care ţine la vedere sportul, stupiditatea maşinilor mari, pentru a ne adormi bunul-simţ, doar că la Caţavencu rolurile sunt împărţite, nu e one-man-show.
  Un clovn adevărat face mişto şi de rege, sau mai ales de el, altfel nu e suficient de nebun pentru un clovn. Un clovn adevărat e Nedo sau Guţă sau Leon cel Treaz.

 21. para says:

  Leon cel Treaz, dacă n-o fi adormit şi el.

 22. para says:

  @Florina
  Mulţumesc şi scuză-mă, te rog frumos.

 23. Yeba says:

  Exprimasem si eu o rugaminte legată de Johanis asta si pac! in spam cu mine, ca e off topic, corect! Pai de ce mi-ati ascuns ca topicul este Alungarea din Rai? E temă foarte adâncă asta cu Raiul Bășcăliilor, mă intimidează.

 24. Yeba says:

  O rugam pe @ela si pe tine, Florina, sa-mi spuna si mie ce e cu Johanis-cel-impins-in-față, că m-am blocat în fața densității textului!
  Sunt timidă, sfioasă și blocată, precis nu mi-am luat tratamentul cu brățărici.

 25. Yeba says:

  Ce zice in linkul dat de @ela, de ce se insistă să fie băgat J in faţă, asta nu ghicesc…

 26. para says:

  Cît gunoi la Cotidianul…
  L-au făcut de tată pe Baconschi, dacă nu puteau să se lege de el.
  http://www.cotidianul.ro/126814-AE-Baconsky-un-pupincurist-sovietic-a-produs-un-ortodox-filo-american-Si-mai-nou-crestin-democrat

Leave a Reply