DNA lucrează la comandă politică

Dan Diaconescu în Direct a fost arestat, împreună cu un colaborator de-al său, Doru Pârv, de către Bocșan Gheorghe, procuror din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de Combatere a Corupţiei. Cei doi au primit mandatele de arest preventiv pentru 29 de zile, miercuri dimineața, verdictul magistraților Judecătoriei Sectorului 1 București fiind dat după o noapte întreagă de audieri. Acuzaţiile care li se aduc celor doi sunt de şantaj şi ameninţare. “Am avut la dispoziţie dosarul doar de la ora 20 la 21. Judecătoarea s-a pronunţat după ce a citit şapte volume într-o jumătate de oră”, a declarat Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu.

Firește, odiosul Traian Băsescu este vinovat – dosarul este doar un scop/mijloc al acestuia de-a ajunge la adevărații moguli, sau de a arunca praf în ochii pensionarilor bla-bla-bla. O ipoteză hilară vine de la cel alintat de TB cu apelativul “găozar”, Ovidiu Zară. Acesta susține că arestarea ar veni ca o încercare a PDL de a scăpa de plata facturii electorale către OTV. Cumva, cei care comentează pe bloguri sunt mai relaxați în aprecieri decât reprezentanții mass media și comentatorii de serviciu: „asistăm la un joc de societate din care părțile interesate ies egal mulțumite. Noi, căscăm gura ca la urs și oftăm doar că nu a curs sânge”.

Cred că DDD plătește pentru stilul în care și-a condus televiziunea – acuzațiile cele mai grave i le aduce Cristian Tudor Popescu – iar faptul că Traian Băsescu este acuzat că ar fi în spatele acestei arestări nu demonstrează decât ceea ce știam de mult: în campania pentru președinție, jurnaliști și patroni de mass media s-au postat de-o parte sau de cealaltă a baricadei făcându-și calcule mai ales cu privire la avantajele oneroase care ar fi rezultat de pe urma poziționării: contracte cu statul, returnări ilegale de TVA, reșalonări și scutiri de taxe, protecție politică șamd. Dacă DDD și-a făcut astfel de calcule, acum îi dă cu minus în mod clar. Ceilalți, cei care acum sunt cu portăreii la conturi, că au pierdut alegerile, acum se folosesc de acest caz pentru a putea răcni ca din gură de șarpe, și în ceea ce-i privește: “dosar politic”. Cum ar veni, măi dragă: polițiști, procurori, judecători, nu mai cercetați, arestați și judecați pe nimeni. Toți știm că ați făcut asta din ordinul lui Băsescu.

Arestatul, Dan Diaconescu în Direct, ar cam trebui să-și reconsidere poziția în ce privește averea făcută pe spinarea “poporului”: 33 de milioane de euro – asta în timp ce OTV, postul său de televiziune, nu a avut nici un profit în cei aproximativ zece ani de existenţă, ci doar o cifră de afaceri totală de 5.110.804,1 lei şi un total al pierderilor de 985.243,2 lei. Diaconescu afirma, în 2008: “Eu făceam emisiuni împotriva corupției acum 5-6 ani, când acest gen era interesant și pentru telespectatori. Au trecut însă acele vremuri în care românii să-i mai hulească pe hoți și pe marii gangsteri. Astăzi au început, din păcate, să-i aprecieze”. Deci, nu-mi fac griji că nu va avea parte de susținere – în fond este un personaj numai bun de rating. “Prostimea” – cea care a stat cu un deget în nas, ani de zile, privind ca adevăr-adevărat toate minciunile prezentate la OTV -, franternizează cu el: “friDiDi!”.

Complicele, Doru Pârv, i-ar fi cerut primarului peste 100.000 de euro, în mai multe tranşe, prima fiind de 25.000 de euro, pentru a nu face publice, în cadrul emisiunii lui DDD la OTV, o serie de imagini şi informaţii compromiţătoare legate de afacerile pe care le-ar derula. Primarul nu i-ar fi dat clarvăzătorului niciun ban din cei ceruţi, în schimb a formulat un denunţ la DNA. Diaconescu a declarat, înainte de reținerea sa pentru 24 de ore, că, potrivit clarvăzătorului, acesta l-a împrumutat pe primar cu bani, pentru că erau prieteni, însă Ioan Moţ nu a mai vrut să îi dea banii înapoi. O altă susținere a învinuitului este că banii ceruți primarului ar fi plata serviciilor sale ca și clarvăzător în campania de alegeri din 2008.

Denunțătorul, Florin Ioan Moţ, susține că a fost șantajat: “După ce suna Diaconescu, apărea Pârv. După ce-i dădeam banii, acesta suna la Diaconescu şi-i spunea că s-a rezolvat.” Numai că, în loc să-l audieze procurorii de caz, îi iau interviu cei de la presă. Care presă evită să consemneze faptul că el este membru al Partidului Conservator din 2008 – când a părăsit PDL-ul; plecarea lui din PDL a avut la bază un conflict personal cu edilul Aradului, Gheorghe Falcă – și este la al patrulea mandat de primar al comunei Zărand, judeţul Arad. Zice un cetățean pe bloguri: “serviciile lucrează, dar nu în favoarea lui Băsescu. Când am auzit de reclamația unui primar la adresa lui Diaconescu, am fost convins că e un primar psd-ist.  Surpriză: e de la PC… Și astfel Felix i-a tras-o lui Diaconescu și, mai tare, lui Băsescu și, implicit, PDL-ului. Până și Gigi Becali, invitat să-și dea cu presupusul, a fost de părere că nu Băsescu este la originea arestării lui DDD. De dimineață a declarat: “nu zic nimic, de ce să-mi complic eu viața”? Jurnaliștii din Arad, susțin că acest șantaj ar fi fost inițiat de fosta OTV-istă Mihaela Moise – care ar fi filmat materialul “incendiar” cu privire la averea imensă și ilicită a primarului din Zărand. Ea este acum angajata postului de televiziune Antena 1. La capitolul coincidențe trec și faptul că DDD a plecat, supărat, de la “Jurnalul Național” să facă Oglinda TV – mai întâi ziar, apoi televiziune.

Acuzatorul, Ghorghe Bocșan, are derapaje deontologice în practicarea meseriei echivalente celor cu care și-o practică pe a lui DDD. Modul în care a fost instrumentat dosarul, care se bazează strict pe denunțul scris al primarului din Zărand, indică o varză marca tele-justiție. Punctele slabe ale acestuia: primarul nu a fost audiat de către procurori niciodată până acum. „Teoretic, este posibil să nu-l audiezi pe cel care face plângerea. Dar asta se poate face doar atunci când denunţătorul îţi oferă probe suficiente şi de necontestat împotriva celor acuzaţi. Ori, când e vorba de şantaj şi de bani plătiţi, nu ştiu cât de suficiente sunt probele furnizate de primar”, a explicat un reputat profesor de Drept Penal; flagrantul – «mama probelor» nu s-a realizat; încadrarea lui Doru Pârv a fost schimbată de două ori. „Iniţial, Pârv a fost acuzat de şantaj, când a acceptat, probabil, să colaboreze cu anchetatorii şi să-l denunţe pe Diaconescu a fost acuzat de trafic de influenţă, pentru ca, în urma confruntării eşuate cu şeful său, să fie încadrat la complitate la şantaj şi să se aleagă şi el cu o ordonanţă de reţinere”.

7 Responses to “DNA lucrează la comandă politică”

 1. ela says:

  ati vazut declaratia lui DD in ceea ce priveste administratorul postului? Este nimeni alta decat o d-na Voiculescu.
  Dupa inchiderea postului,Diaconescu a fost sfatiut de avocati sa nu mai semneze nici unact legat de otv.
  Strategie moguliana?

 2. @ela,
  ))) madam voiculescu?… misto. eu am mai auzit una astazi: Vantu este printre actzionarii OTV. strategie moguliana? oricum, lipsa de coerentza in comunicarea PDL face ca ce s-a discutat in CSAT si “pericolul strategic” al presei sa poata fi discutat la modul apocaliptic in mass media. PDL pierde razboiul informatic, in mod clar.

 3. ela says:

  L-am auzit cu urechile mele pe soricelul susurator declarand asta,in ziua prezentarii la DNA.Nu mai tin minte postul.
  Mai caut,poate gasesc unde a comis declaratia.
  Asta ai citit?
  http://standard.money.ro/politica-si-societate/dan-diaconescu-si-analiza-economica-a-santajului-8337.html

  Ne apucam de santaj legitim,mai facem un ban gramada.De la cine e.
  Si daca e de la realitatea,poate isi fac cate un pfa pt santajisme.

 4. ela says:

  PDL ar trebui sa-si caute iut comunicatori buuni,sa plateasca bani grei pentru strategii si comunicare,iar domnii care comit declaratii-zilnic- ar trebui sa reflecte cu sfintenie ceea ce li se spune.
  Daca nu ii apuca DNA bine pe cei de la realitatea,s-ar putea sa muste rau.Si cum actioneaza in haita…

 5. JohnB says:

  “Un moderator nonagresiv care răstoarnă munţii prin sensibilitate şi candoare, a luat faţa tuturor celor care folosesc răutatea, intriga şi neimplicarea în apariţiile televizate. Un moderator ce şi-a înălţat singur propria tribună, numită OTV, interzis până de curând, Dan Diaconescu a ajuns să fie respectat pentru curăţenia şi cuminţenia lui. E un model de a încerca să rezolvi problemele oamenilor de rând, atunci când societatea nu ştie pe ce lume e, când nemulţumirea îneacă România şi mizeria creşte sub ochii noştri. Mulţi îl acuză, alţii îl amendează, dar România nu doarme la Dan Diaconescu Direct…

  http://port.ro/dan_diaconescu_direct/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=10392915&i_topic_id=1

 6. Astfel, marţi la amiază, primarul susţinea în faţa zi a riş tilor de la “Glasul Aradului” şi de la Pro Tv că a fost şantajat de Diaconescu în persoană. “După ce mă suna Diaconescu, apărea Pârv. După ce îi dădeam banii, acesta suna la Diaconescu şi îi spunea că s-a rezolvat şi să nu dea drumul imaginilor pe post”, afirma sus şi tare primarul.
  La câteva ore distanţă însă, acelaşi edil preciza pentru cotidianul “Adevărul” că nu a discutat niciodată cu boss-ul de la OTV, ci numai cu “clarvăzătorul” Pârv: “Singurul cu care am vorbit a fost Doru Pârv”.
  Nici în privinţa relaţiei sale cu Doru Pârv, primarul nu este prea consecvent. Astfel, după cum “certifică” şi documentele aflate pe masa procurorilor, acesta a admis că a încheiat, încă din 2008, o serie de contracte de prestări servicii cu Doru Pârv, în baza cărora clarvăzătorul l-ar fi ajutat “cu descântece” în campania electorală.

Leave a Reply