Şi traducătorii ne traduc

În speranţa, probabil, de a-i mai face o bucurie lui Ion Iliescu, acum, la prinderea celui de-al optzeci şi doilea fir de Sigillaria între ciocanul şi inevitabila – să sperăm! – seceră ale vieţii. Ocazie cu care ne va putea spune că mai avem de aşteptat mult mai mult decît ne-am fi închipuit vreodată pînă vom afla adevărul despre evenimentele din decembrie ’89. Surpriza este cu atît mai mare cu cît dacă pe imperialiştii americani e clar că nu se poate conta, ei abia reuşind să ţină secret dosarul Kennedy de numai vreo patruzeci şi ceva de ani, permiana şi prietena civilizaţie chineză prezintă, în schimb, încredere absolută. Paradisiacă şi luxuriantă, a fost dintotdeauna, se pare, depozitara reptilelor, crustaceelor, brahiopodelor, stegocefaliilor şi a altor forme cefaloreduse. Ca să nu mai zic cît de bine s-a sedimentat acolo extrem de dura gresie roşie.

Ori ăştia sînt atît de proşti încît nici să traducă nu ştiu?

26 Responses to “Şi traducătorii ne traduc”

  1. Red says:

    Ai noştri ca brazii se chinuie degeaba cu un mizilic de 45 de ani de arhive ale securităţii! Uite-aici treabă serioasă, cu dosare vechi de 300 milioane de ani!

    Totuşi dacă acum 300 milioane de ani guvernul celei mai puternice ţări ar fi investit bogăţia asta cu pricepere, în loc s-o ascundă la secret, ar fi ajuns nu numai cea mai puternică ţară din lume ci din toată galaxia! Dar au dus agenturili secrete la rang de perfecţiune, dacă timp de 300 milioane de ani n-a existat nici măcar un jurnalentenist care să miroasă aşa o muşamalizare…

    • 😆 ))) erau şi ei supăraţi, le dispăreau trilobiţii. şi ocupaţi, cultivau intensiv gimnosperme.

      ehe, şi dosarele alea sînt documentate serios, că uite, scrie: cercetătorii au descoperit imagini… păi se compară cu ce-avem noi la CNSAS?

  2. Pataphyl says:

    Ocupai gimnosperma?

  3. Yeba says:

    1. Test de cipilică.
    2. Nu am reusit să găsesc originalul, cred că au încercat să facă un rezumat a ceea ce li s-a părut că înţeleg din ce-au citit. Au mai pus şi de la ei, aia cu paradisul luxului e o confuzie intre culoarul cu saloane şi autostradă, cum zicea cuiva SarenOchi, din cauza supradozei de emetiral.

  4. Yeba says:

    Test de cipilică bis.

  5. Nea says:

    Yeba, de la Stoian citire:

    Dacă un traducător şi jumătate traduce într-o zi jumate o pagină şi jumătate, câte pagini traduce un traducător (UE) într-o zi?.

  6. snapshot says:

    ce frumoase fosile in Sigillaria ! cum or fi rezistat ?

  7. Pataphyl says:

    Nea, dă cu virgulă, unul din traducători musai traduce virgula = decimal point, altul zice comma, mai bine uite-o virgulă made in Kitai: 逗號

  8. Nea says:

    Pataphyl, eşti printre foarte puţinii care nu sar cu: una, una!

  9. Pataphyl says:

    Nouă traducători traduc în nouă zile 54 de pagini. De ce nouă? Ca să nu fie veche.

  10. Red says:

    Eu nu cred că antena 3 de fapt traduce ceva. Ce fac ei acolo e creaţie, nici mai mult nici mai puţin. E material nou, original. Sunt convins că au unul sau mai mulţi indivizi legaţi la ochi, care deschid aleator un DEX şi pun degetele pe ce cuvinte nimeresc. După care aleg (probabil în continuare legaţi la ochi) o poză. Tot azi am aflat că arabii au creştinat lumea pe la 1229. Prin Frederic al doilea. Care, după ce a murit, s-a încoronat rege al Ierusalimului.

  11. Pataphyl says:

    Red, n-ai fost atent la dată, Anatema 3 scria asta încă de pe hăt 16 noiembrie anul trecut! 🙂

  12. Red says:

    Ah scuze dacă a mai fost reperată 😀 Nefrecventând antene-numere e prima oară când am aflat acest adevăr istoric. Dar am văzut data, d-aia n-am tras un screenshot: dacă în 3 luni nu s-au obosit să corecteze nici n-or s-o facă vreodată! 😀

  13. Yeba says:

    @Pataphyl, v. mai sus diferenţa dintre cipilică şi pălăriuţă (ambele intraductibile)
    Mi-am aranjat garderoba pisicească pt toate sticlele aruncate in mare de Lăză (apud bleen), mai Scufiţă, mai ACZ, numai alegerile să vină!

    @Nea, în ce bază? 🙂

  14. Pataphyl says:

    Yeba, cea de la treizerounu!!! Ofofof, 29 Februarie, numai la 4 ani să fie vizibilă? Îndurare, nu îndurerare, nu pisici cu cipilici!

  15. Pataphyl says:

    M-am fîstîcit, erată: treizerounu a doua, bis!

  16. Nea says:

    În baza contractului colectiv de muncă pe ramură.

  17. Nea says:

    Yeba, cu cipilica aia roşie aduci niţel cu Johnny Răducanu. Nu ne faci o cântare?

  18. nedormitul says:

    mie îmi spui? mă pricep la asta

  19. Red says:

    Ăştia lovesc din nou. De data asta mai modest, doar 10.000 de ani, dar în compensaţie târgul Bucureştilor împarte lumea în două.

    • 😆 )))))))

      bun, dacă te uiţi ce-i acolo, la rubrica de… ştiinţă sau ce-o fi, externe văd că zic, dar mă rog, înţelegi perfect cine-i ascultă şi cine le dă dreptate. atît, nu-i nevoie de mai mult din tot site-ul ăla ca să ştii precis nivelul audienţei.
      şi mai sîntem noi pe-acolo 😀 , care ne distrăm mai abitir decît la pretinse site-uri sau rubrici de umor.

      la asta îmi place cum au băgat Bucureştiul în titlu, hai, sînt alea la bosniaci, dar sîntem şi noi pe-aproape. şi-or fi călcat pe inimă c-au băgat-o la “externe”.

Leave a Reply