Numărătoare inversă pentru ACL III

Ziua 12, ora 18:00 – a treia parte (numaratoare inversa)

Ședințele ACL-ului nu au lămurit nimic. Poate țin secret hotărârile, poate au tras de urechi oameni, poate păstrează pentru a doua săptămână acțiunile importante. Oricum o dăm, nimic nu pare că se mișcă.
Conferința de presă a lui Klaus Iohannis e așa cum ne-am obișnuit: fără cap și fără coadă. Candidatul a intrat repede în niște subiecte economice pe care se vede că nu le stăpânește. Dorința lui a fost să ne spună că Ponta e rău. Fără linie narativă, fără o adresare către electorat și la multe săptămâni după ce Victor Ponta a transmis că, dacă va ieși Președinte, Klaus Iohannis va tăia pensii, salarii, va crește taxe, ș.a.m.d. Singurul lucru normal pe care îl avea de făcut Klaus Iohannis era sa vină și să se adreseze direct românilor, singurii cu care a spus că are ce discuta. ”Vă aștept lângă mine. România nu poate ajunge pe mâna socialiștilor. Victor Ponta este răul infinit, Satana, Lucifer, Belzebut, Bafomet și urmașul lui Ion Iliescu, al minerilor, e cel care interzice românilor să voteze, care ne va da pe mâna rușilor, chinezilor, mongolilor, tătarilor și otomanilor, cel care ne va scoate din Uniunea Europeană și din NATO.” Nimeni nu așteaptă de la Klaus Iohannis soluții economice astăzi. Electoratul așteaptă emoția anti-Ponta pentru că cifrele obținute de Klaus Iohannis sunt un dezastru atât de mare încât e posibil ca în pauzele ședințelor de campanie ale ACL, Vasile Blaga să își scrie deja discursul prin care îi cere scuze lui Traian Băsescu pentru că a rupt PDL-ul. Asta ca să fie pregătit cu un plan B când se vor anunța rezultatele prin care Ponta devine Președinte.
Cu câteva ore înainte, la finalul primei ședințe ACL, singurul care mai avusese energia de a vorbi publicului a fost Ludovic Orban. Destul de cenușiu și obosit, Orban cred că e conștient că dacă nu câștigă alegerile Iohannis, zilele sale în PNL sunt numărate. A plimbat și el sacra și intangibila icoană a lui Klaus Iohannis fără să spună nimic concret. Câteva detalii organizatorice care interesează cel mult activul de partid, dar nimic pentru urechile electoratului.
Concluzii: Dezordine și lipsă de idei. Rămâne aceeași întrebare: e candidatul imposibil de consiliat sau echipa de campanie incredibil de slabă?

Leave a Reply