Apărăm statul de drept încălcînd legea?

Elena Udrea, preşedinte PMP, candidat la alegerile prezidenţiale: “Orice cetăţean poate semna pentru mai mulţi candidaţi. A rămas astăzi că vom purta o discuţie cu preşedintele României, este cel căruia noi dorim să-i convingem electoratul să vină să voteze alături de noi. Noi suntem cei care afirmăm şi ne comportăm ca atare că dorim să ducem mai departe reformele începute de Traian Băsescu. Evident că vom vorbi cu preşedintele şi evident că îi voi cere să mă susţină în această competiţie grea, cea mai grea competiţie pe care o poate avea un om politic” – Mediafax

Chiar aşa să fie, orice cetăţean poate semna pentru mai mulţi candidaţi? Ia să vedem ce spune legea.

Art.4 (2) din Legea nr.370/2004 pentru alegerea Preşesintelui României. Legea pentru alegerea Preşedintelui României, republicată 2011:

(2) Candidaturile propuse de partidele si de aliantele politice, precum si candidaturile independente pot fi depuse numai daca sunt sustinute de cel putin 200.000 de alegatori. Un alegator poate sustine un singur candidat.

Aşadar, permanent autodeclarata apărătoare a  statului de drept îşi începe în forţă campania pentru prezidenţiale prin necunoaşterea legii şi instigarea, cred că se poate considera, la încălcarea acesteia. Că declaraţia ar putea avea legătură cu faptul că preşedintele Traian Băsescu a semnat deja lista de susţinere a candidaturii lui Cristian Diaconescu, din partea PMP, la aceste alegeri, e mai puţin important. Important e ca şeful statului să fie foarte atent nu în primul rînd cui va preda steagul – Elena Udrea a mai declarat că ea “este omul politic care “poate duce mai departe steagul pe care Traian Băsescu l-a ridicat în România” – ci ca acel steag să fie unul al legalităţii.

5 Responses to “Apărăm statul de drept încălcînd legea?”

 1. Adrian Neacsu says:

  Am ramas dator cu un raspuns,asta si datorita caracterului infect de “a baga pumnul în gura”interlocutorul!!!esti o rusine si tot atat de nesimțita si tupeista precum eu,dar apărătoare a statului de drept,aparat de un infractor de drept comun,o javra impostoare cu un frate dovedit penal!!!
  Stii ce meriti???Două vorbe :mars fa!!!!

 2. Adrian Neacsu says:

  Multumesc pentru “curaj”!!!
  Ai uitat prin omisiune ultimul tau coment de pe G+ ,dar nu conteaza!!!Acum ma bucur pentru tine ca ai inteles fie si cu ajutorul lui aglica,ce înseamnă o javră!!!

  • eu am înţeles ce-a scris Aligică, ceea ce este altă poveste, nu-ţi bate capul.
   şi îţi doresc să ai şi alte bucurii decît cele pe care ţi le fac eu, cînd crezi tu că am înţeles ce ai vrea tu să înţeleg.
   weekend plăcut, cu bucurii!

Leave a Reply