Cea mai mare ţeapă se ia de la ţoapă

Elena Băsescu scrie pe Facebook:

Doamna Ruxandra Dragomir se preface că nu ştie despre ce este vorba: organizaţiile au “probleme” în a strânge semnături pentru Cristian Diaconescu deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru.”

 

 

Ceea ce părea previzibil de mult, dar mai existau speranţe că nu se va întîmpla, pare totuşi a se întîmpla chiar acum. Udrea se pregăteşte să candideze  la preşedinţie din partea PMP, nu Cristian Diaconescu. Nu “Cristi”, da. Altă explicaţie pentru ce se întîmplă acum nu există.

Şi acum, se întîmplă ca Ruxandra Dragomir să nu reuşească să strîngă 200 000 de semnături pentru Diaconescu. Incredibil, în condiţiile în care şi pentru un candidat independent se pot strînge atîtea, cu voluntari. Cum să nu poată strînge, atunci, un partid?  Motivele pentru care declară că nu poate face acest lucru, pe cine consideră mai potrivită pentru a intra în cursa prezidenţială şi alte detalii, aici.

Limpede, da? Şi acum, mă şi vă întreb. Mai are Elena Udrea vreo limită? O mai poate opri cineva? Mai ascultă de cineva? Sau a avut dreptate Vasile Blaga cînd a declarat, acum o lună: “Face ce vrea şi nu ce-i spune preşedintele, hai să fim serioşi. Ştiu asta de ani de zile (…) Totdeauna, Elena Udrea a făcut ce a vrut, din acest punct de vedere.   Nu am nici un motiv să nu-l cred pe Blaga în această situaţie, mai ales în această situaţie, mai bine zis, cînd vorbele sînt pe cale să i se confirme.  Şi atunci, îşi dă ea seama în ce poziţie  îl va pune pe preşedintele Băsescu, care a semnat deja lista de susţinere a candidaturii lui Cristian Diaconescu şi şi-a motivat această susţinere? Elena Udrea, care declară permanent că se identifică cu viziunea preşedintelui pentru ţară şi asigură că îi va continua proiectele, nu-i respectă nici măcar susţinerea pentru Cristian Diaconescu, implict părerile despre acesta? Şi mai important, ce va face într-o asemenea situaţie chiar preşedintele? Se va dezice de Udrea şi îşi va menţine susţinerea pentru Diaconescu? Sau va înghiţi ce tocmai a spus astăzi Ruxandra Dragomir, şi va merge în continuare cu Udrea? Spre groapa politică, aici nu e nici un dubiu. Şi nu numai pentru susţinerea şi aşa excesivă a şefei PMP în tot ce-a făcut pînă acum, ci pentru renunţarea la ceea ce crede, în funcţie de dorinţele Elenei Udrea. Pentru că nu s-ar putea interpreta altfel o asemenea mişcare. Cum să spui azi că un om este cel mai bun candidat, să spui şi de ce îl consideri aşa, iar mîine sau peste ceva vreme să infirmi? Nu ai evaluat, analizat, comparat corect posibilii candidaţi înainte de a-ţi anunţa decizia? Să fim serioşi, asta n-ar fi explicaţie.  Cînd spui că te interesează pe mîinile cui rămîne ţara, îţi permiţi să greşeşti atît de grav? Şi atunci, cum va mai putea avea preşedintele cea mai mică urmă de credibilitate, în condiţiile astea? Dar mai contează credibilitatea lui Băsescu? Ar trebui, pentru cele realizate timp de zece ani în funcţia supremă în stat. Şi ar mai trebui şi pentru că, prin susţinerea, în aceste condiţii, a Elenei Udrea la alegerile prezidenţiale, nu va face decît să se şi s-o vulnerabilizeze maxim. Nu numai că va dispărea şi puţinul electorat pe care îl mai are preşedintele, dar mişcarea ne va arunca, în toamnă, direct în preşedinţia pe care o va cîştiga Ponta. Da, acel Ponta despre care preşedintele Băsescu ne spune permanent ce pericol ar reprezenta în funcţia supremă în stat.

Şi acum. Bine cu forţa nu se poate face. Nici măcar atunci cînd miza este foarte mare. Dacă preşedintele Băsescu nu se va convinge singur – şi încă repede, repejor, Colegiul Naţional PMP  în care se va discuta situaţia candidaturior la preşedinţie fiind stabilită pe 19 august, adică mai puţin de o săptămînă de acum încolo, de cînd scriu aceste rînduri – că a continua să o susţină pe Elena Udrea înseamnă pe cine nu laşi să moară în PDL, nu te mai lasă să trăieşti deloc  politic, şi că acum, în al treisprezecelea ceas, mai poate rămîne în jocul politic într-un singur mod, nu-l poate convinge nimeni. Ultimul meu fir de speranţă de asta se leagă. La fel ca acum doi ani, tot vara, cînd decizia de a boicota referendumul organizat pentru a-l suspenda, unica decizie care nu valida lovitura de stat, a luat-o tot cu mai puţin de o săptămînă înainte de a merge la urne. Ultimul meu fir de speranţă că preşedintele Băsescu nu este de pe acum un cadavru politic de pe coliva căruia o blondă pe tocuri culege, cu unghii lungi, bomboanele.

Later edit: Elena Băsescu nu a mai candidat la alegerile europarlamentare, declarînd: “Mi s-ar părea un troc imoral pe care l-aş face în schimbul susţinerii pe care tatăl meu l-a acordat înfiinţării acestui partid.” şi cedîndu-i locul lui Siegfried Mureşan, Elena Udrea, în schimbul aceleiaşi susţineri, îi va lua locul lui Cristian Diaconescu şi va candida la alegerile prezidenţiale. Aşa “morală” să fie oare moştenirea politică a lui Traian Băsescu? Eu încă refuz să cred.

8 Responses to “Cea mai mare ţeapă se ia de la ţoapă”

 1. liviuta says:

  Cu cat mai repede, cu atat mai bine; si daca Basescu merge optiunea Udrea si daca renunta la Udrea.
  Macar sa stim odata clar cum stam, mai bine zis, de la ce pornim.
  Idealul ar fi sa se lepede de Doamna, dar, totodata, Doamna sa candideze, sub o forma sau alta; sa isi ia cei 1-2% si sa se bage in groapa.

 2. Gata, a stabilit, Macovei e de vină, intrarea ei în cursă îl vulnerabilizează pe Cristian Diaconescu, a generat discuţiile din PMP, bla bla. Probabil de asta n-a putut nici Ruxandra Dragomir să strîngă semnături.
  E ok pentru Monica Macovei, lovită din toate părţile, nu poate decît să urce.
  A fost la B1 pînă acum.

 3. gata, a închis jocul şi pentru cine mai spera că poate, poate.

  Udrea: Marţi vom vota asupra candidatului PMP la prezidenţiale. Nominalizările: Cristian Diaconescu şi eu
  “Dacă partidul mă votează, voi candida”, a spus Elena Udrea.

  Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/udrea-marti-vom-vota-asupra-candidatului-pmp-la-prezidentiale-nominalizarile-cristian-diaconescu_164381.html#ixzz3AIxRD2ZO

Leave a Reply