Marga confundă cultura cu căldura

Andrei Marga, fost ministru de Externe, îşi sărbătoreşte împlinirea unei luni de la numirea de către USL ca preşedinte al Institutului Cultural Român, printr-o declaraţie halucinantă:

Toate institutele au fost concentrate pe film, arte plastice şi muzică. În cazul în care au fost făcute bine, este în regulă. Apoi pe tot felul de întâlniri. Institutele trebuie să revadă conceptul de cultură cu care operează, trebuie să venim la un concept natural de cultură, inclusiv cu filmul. Filmul a făcut paşi mari în România, muzica, arte plastice, fără dubii, trebuie să facem loc şi ştiintelor şi tehnologiilor. Dau un exemplu, caloriferul este o invenţie transilvană, câţi ştiu de asta? Calculul zborurilor cosmice, inventarea biospeologiei, sunt şi alte lucruri care trebuie etalate.

 

Să-i schimbe cineva de urgenţă pampersul şi să-i bage o suzetă-n gură, că-n afară de faptul că pute, mai şi ţipă asurzitor.

 

Sursa: România Liberă

————————————————————————–

Şi o bucată din hazul de necaz de pe Facebook.

Tocmai a trecut pe stradă un ţigan strigînd “fiare vechi luăăăm, calorifere luăăăm.” Mulţumită lui Marga, acum ştiu că omu’ e anticar.

 

6 Responses to “Marga confundă cultura cu căldura”

  1. Tatăl lu Nicoleta Luciu a avut o reacție mai halucinantă.

    • „Nu cred că este înşelată, dacă era să o înşele, o înşela demult. Ăsta este papagalul care nu iese la iveală. Întotdeauna se împacă unul cu altul. Eu mă înţeleg bine cu ginerele, nu l-am jignit, nu m-a jignit niciodată. O înşală el sau poate îl înşală ea. Nicoleta poarte să sufere, cu dragoste s-au luat, cu dragoste să se despartă. Dacă o bate, treaba lor, poate să o bage şi în pământ…”, a declarat tatăl Nicoletei Luciu pentru CANCAN TV.

      😯 😯 😯

    • Mda, tot de îngropat e vorba şi în topic, că ICR e îngropat de Marga, dar individul ăsta, că tată nu ai cum să-i zici, nu pot scrie eu ce merită.

  2. Nea says:

    Ţie-ţi pare că ţipă un senil. Mii de clienţi ai USL au impresia că aud trilurile reginei nopţii şi sunt în extaz.

    • Nu de senilitate e vorba, că tot ziseşi. Ci de demenţă. În sensul propriu.

      • Nea says:

        Aş numi-o demenţă lucidă sau demenţă adaptativă.
        Cum ar fi ca, purtat pe aripile Alzheimerului, Marga să se trezească zicând:
        “Toarăşi, e momentul să încurajăm creatorii valoroşi, tinerii, nu dinozaurii gen Breban şi Buzura cu care ne facem de râs de 50 de ani. Şi parcă nici periniţa şi portul popular nu mai au aşa trecere la Paris şi New York. Hai să încercăm cu o artă a zilelor noastre, aşa cum şi Brâncuşi, Brauner şi Ionescu au rupt gura Parisului cu arta nouă la vremea aia, nu recitând din Alecsandri şi nici traducându-l pe marele Nicolae Filimon. Că poate nici Patapievici n-o fi fost chiar tâmpit.”
        Ai? În câte minute ar fi destituit pe motiv de demenţă?

Leave a Reply