Ionuţ Popescu, despre temele electorale ale PDL şi ARD

Ionuţ Popescu, Facebook

Nu inteleg de ce PDL si ARD vin cu teme electorale care nu vor putea fi puse in practica: contributii sociale de 30% si cota unica 12%. Pur si simplu asa ceva nu poate fi aplicat. In intreaga lume, problema deficitelor bugetare si a datoriilor suverane sunt cele mai arzatoare. Peste tot cresc TVA-ul, alte impozite si taxe, pt a reduce deficitele bugetare. Doar vorbăreții de la televiziunile noastre o tin langa cu reduceri de taxe, care ar reprezenta solutia minune (neaplicata nicaieri in lume, in timpul actualei crize) iar PDL si ARD cad in aceasta capcana a unor promisiuni care le vor fi apoi pietre de moara. In loc sa puna in centrul propunerilor teme ca pastrarea unei justitii independente, aplicarea in forță a legii (de la șmecherii din trafic -foarte multi- si pana la marii infractori), modul de reformare a sistemului de sanatate, eliminarea gaurilor negre din economie prin privatizare, reforma constitutională etc., ei vin cu cea mai facila promisiune, care nici macar nu poate fi aplicată, reduceri de taxe si impozite !

_______________________________________________________________________

Eu înţeleg. Nu-i doare gura să spună poveşti, atîta timp cît ştiu că nu vor avea cum să guverneze după alegerile din 9 decembrie. Cînd ţinta este de a obţine un aşa zis onorabil 25% şi cînd declaraţia fermă a lui Blaga este că nu va face în nici un caz alianţă postelectorală cu PPDD, şansele să ajungă la guvernare sînt nule.

Şi încă ceva. Adevăratele teme ale guvernărilor Boc şi Ungureanu nu există şi în agenda ARD, mai precis PDL, care insistă să ne anunţe că reprezintă 98% din ARD. Temele respective nu numai că nu mai sînt priorităţi pentru pretinsa dreaptă, dar sînt chiar motive de scuze că au fost puse în discuţie şi chiar în aplicare, unele dintre ele. Încă o dovadă că populismul de stînga se regăseşte în discursul public şi, eventual, în intenţiile de guvernare ale PDL.

4 Responses to “Ionuţ Popescu, despre temele electorale ale PDL şi ARD”

  1. SimonaM says:

    Parc-ar fi concurs de cine stă mai mult în opoziție, frate!

  2. Filme online says:

    Scuze pentru deranj. Va intereseaza un schimb de link cu Filme-Online.TV? Va puteti inscrie pe site-ul pe http://www.filme-online.tv, la sectiunea Parteneri.

Leave a Reply