Cineva acolo la Bruxelles nu ne iubeşte

Vigilentul meu corespondent special la Bruxelles mi-a transmis miercuri, 19.09.2012, următoarele capturi. Conform relatării, afişele au fost agăţate de gardul Parcului Leopold, o zonă intens circulată, în perimetru aflîndu-se, printre altele, un liceu, o bibliotecă, un muzeu, chiar şi un lac. Nu întîmplător, a adăugat în depeşă, traficul de funcţionari europeni este maxim în zonă, aceasta fiind scurtătura folosită de către cei care merg către Parlament şi Consiliu (clădirea acestuia aflîndu-se vizavi de cea a Comisiei Berlaymont). Din cercetările la faţa locului şi un brainstorming creat ad-hoc, cu tema “Cine le-o fi pus, dom’le, acolo?”, s-a ajuns la concluzia că ar putea fi vorba de personal UE de limbă franceză, fără studii superioare obligatorii sau de o altă categorie profesională, cum ar fi, de exemplu, meşteşugari ori prestatori de servicii. Oricum, oameni nervoşi. Analiza amănunţită pe text indică, în final, posibilitatea ca autorul/autorii să fie chiar români şi nu olandezi ori francezi care nu vor România în Schengen, “că nu ştiu ăia de USL, dacă nu ştiu negativul în EN”.

 

 

 

PS: Pentru cei care aţi citit  “Bruxelles, capitala spionilor”, în EVZ: Watson-ul meu nu face parte din nici una din categoriile menţionate în articol, e femeie serioasă.

PS2: Detaliu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 Responses to “Cineva acolo la Bruxelles nu ne iubeşte”

 1. Yeba says:

  Or fi din categoria Confuzi-din-toate-ţările, uniţi-vă! Au auzit ei ceva de Germania 1932, dar era cu lovitura de stat, nu cu dictatura. Ideea e corectă, nu ne luaţi în Schengen, că plagiem patente şi ce mai găsim în cale.

  Cât despre seriozitatea femeilor corespodent special să-mi dai voie să mă îndoiesc, poate doar dacă se poate face shopping în parcul ăla.

 2. Nea says:

  Ştiu eu cine a pus afişele alea! Am citit texte scrise de persoană, cu aceeaşi caligrafie!
  Perdele de fum peste perdele de fum. Ştie ea engleză şi tocmai de aia buleşte negativele, ca să abată atenţia asupra femelei de servici.
  Şi mai şi strigă hoţul!

 3. Yeba says:

  Dacă aveam ghinionul să fiu inginer, nu pisică, aș fi văzut imediat că astea-s scrise cu șablonul, nici gând de caligrafie! Și nici nu par din Bruxelles, se vede ziua însorită.

  Dar e interesant că oamenii au trăiri, chiar dacă din categoria USL=ARD…

 4. Nea says:

  În prima poză, răufăcătorul s-a şi semnat. Şi-a pus amprenta tălpii la baza stâlpului din stânga. Ba chiar şi-a scris şi numele.

 5. Yeba says:

  Acum imi dau seama, au scris oamenii lui Domnu Dan.

 6. Fu o defecţiue tehnică de un picuţ mai lungă durată, aşa că acu’ pot să răspund, cînd a rezolvat-o – sănătos să fie el şi ai lui la fel, domnu’ Sponsor.

  Deci, confuzi, confuzi, asta am remarcat, dar parcă nu-s oricum confuzi, ci confuzi cam cum erau unii de iarna trecută din Piaţa Universităţii. Chiar, că mi-am adus aminte de PU, ce-o mai face Claudiu Crăciun?

Leave a Reply