Spovedanie

43 Responses to “Spovedanie”

 1. Sare'n Ochi says:

  deci acestea sunt moduri de utilizare a hidrantului prin batista?
  jurnalism, frate!

  • de remarcat plasarea, între abonamente şi facebook. habar n-am dacă-i prostie sau perversitate, contează invitaţia subînţeleasă. ceea ce mă face să mă-ntreb cîţi oare din cei care dau like unei pagini s-or trezi ulterior creditînd o imbecilitate? sau, mă rog, orice altceva la care nici nu s-ar uita în mod normal.

 2. Nea says:

  Lipseşte un “e” după cum.

 3. g.s. says:

  Imagini in avanpremiera de la primul meci dintre Vechea Republica – in galben si Noua Republica – in negru. Cu nr 9 – Mihail Neamtu.

  Kapa O Pango haka!

 4. g.s. says:

  Deocamdata seamana, oarecum, cu o haka vijelioasa. Sa nu degenereze intr-o intifada de Obor. 🙂 Sau in ridicarea fustelor in cap, ca pe Blogary. 🙂

  P.S. Cine e Theophyle? Are un nume? Un chip? O identitate? Ca vad ca sint citiva care il crediteaza orbeste. Pina si Aligica, spre marea mea confuzie & deceptie.

  • te rog frumos dă-mi link să văd ce spune Aligică.

   • era absolut necesară clarificarea pe Blogary. cît despre Theophyle, ask him! 🙂

    cît despre NR, nu cred că e rău, ba dimpotrivă, să fie mai multe mişcări de dreapta, dacă e convergenţă şi sper că e, cum zice Mihai Neamţu, nu dezbinare. eu, însă, sînt aici şi asociaţia va merge mai departe. strict în ceea ce mă priveşte, sînt reticentă în faţa vorbelor mari şi prefer un entuziasm mai bine temperat, cred că se potriveşte mai bine dreptei. şi, cum am mai zis, la rîndul meu nu mă dezic de Mirel, împărtăşim aceeaşi viziune, aceeaşi direcţie, aceeaşi credinţă şi acelaşi mod de a percepe şi de a acţiona în politică. asta, evident, dacă nu se ţăcăneşte într-atît încît tragerea de mînecă să rămînă fără efect. 😉 îmi e imposibil să exprim regretul pentru ceea ce s-a întîmplat, fiecare dintre ei şi toţi la un loc au contat foarte mult pentru mine, dar îmi e clar că e mai bine acum aşa. nu cred că am pierdut vreun tren şi nu-mi place presiunea care s-a exercitat pe nişte oameni. uneori construcţiile solide se realizează cu mai puţină vîlvă şi în timp. cred asta şi în ceea ce priveşte relaţiile umane, că dacă e ceva solid, o plecare chiar şi mai lungă pe cîmpii se poate sfîrşi fără pierderi irecuperabile. bine, nu e cazul celor doi, zic la modul general.

    şi aştept linkul la Aligică! 🙂

 5. g.s. says:

  Pe Theophyle l-au intrebat multi (pe Contributors) cine naiba e, in fond, dar se ascunde. Daca initialele lui sint A. M., atunci e un impostor venit la furat in Ro. Dar oricine ar fi, parerea mea despre el e f.f.f. proasta. Seamana cu primii europeni ajunsi in America; incearca sa schimbe oglinzi si margele colorate pe aur.

  Aligica s-a referit de cel putin 2-3 ori la el in termeni care m-au surprins. Am reusit sa regasesc doar un articol, din pacate nu cel mai relevant:
  http://www.contributors.ro/dezbatere/dreapta-contra-stanga-in-dezbaterea-publica-fara-menajamente/

  Nu are ce cauta intr-o enumerare alaturi de Vladimir Tismaneanu, Mihail Neamtu, Stefan Vlaston, Dan Tapalagă. Daca ar fi doar faptul ca astia macar stiu sa scrie romaneste si ar fi suficient ca pe el sa il pui in alta galeata. Cineva care nu a fost in stare sa isi insuseasca scrierea corecta in limba materna nu poate pretinde ca e un intelectual si, cu atit mai putin, sa dea lectii de istorie, politologie si altele asemenea cocotat la o catedra imaginara.

 6. g.s. says:

  Ma rog, nu vreau sa fac un subiect de discutie din Theophyle chiar daca ma irita ubicuitatea si grafomania lui.

  La voi atmosfera a fost tare confuza in ultimele luni, nu se mai intelegea nimic. Nu mai comentez.

  Doar o vorba, totusi, despre M. Neamtu: a devenit excesiv si imprudent de contondent in ultima vreme. Mi-e teama ca e prost sfatuit si ca risca sa isi rupa gitul foarte curind daca nu e mai precaut cu alegerea cuvintelor cind se lanseaza in atacuri la politicieni. Nu trebuie sa ii subestimeze. E o greseala sa creada ca daca sint hoti si canalii sint si prosti, ori ca ii va intimida cu doctoratele lui. Ar fi mai bine sa se limiteze la fapte concrete criticabile decit sa literaturizeze abuzind de epitete, comparatii, metafore si alte prostioare fara valoare.

 7. Yeba says:

  On topic ”extreme”.
  Spovedanie: nu înțeleg nimic din ce se întâmplă aici și în general. Comparația cu firicelele reunite e imposibil de susținut. Firicele da, la reunite mă refer. ACZ si ARSIT se gîndesc fiecare in parte la un (același) miting pe care nici una nu e aptă acum să-l facă.
  Dacă Sever Voinescu probează în forță că n-are caracter lovind în Lăză, PDL iese din discuție cu totul, câți de acolo nu ar strica aerul în orice alianță cu mesaj și limbaj nou?

  Inainte de a începe să torc, o să povestesc că ziua de 20 mai 1990 i-a găsit en froid pe un presedinte de filiala PNȚ cu vicepreședintele său. Aceștia, ambii candidați și nici unul senil, se acuzau reciproc că au ținut prea mult microfonul la mitingul de 10 mai, obturându-i celuilalt calea de afirmare.

 8. snapshot says:

  pt pisica roscata & comp.
  http://mathworld.wolfram.com/

 9. Yeba says:

  Matematica, opiul pisicilor.

 10. Sare'n Ochi says:

  g.s. (cu scuzele de rigoare pentru site-ul pe care-ti adresez intrebarea), adr tu cine naiba esti in afara de 2 initiale si doua puncte?
  de exemplu eu sunt dezamagit ca @Florina te crediteaza cu insidiosenii aici, fara sa te cunoastem. de ce nu te duci frumos pe http://theophylepoliteia.wordpress.com/ si sa-l intrebi pe el daca este A.M. venit la furat? mai usor cu afirmatiile – ar fi o chestiune de bun simt. de unde stiu eu, de exemplu, daca nu esti tu venit la furat pe aici? pe theophyle il citesc ca si pe bleen din 2009 – amandoi imi sunt valabili (cu plusuri si minusuri), pe tine cand spumele marii te-am citit si unde? ce-ai produs/scris pana acum si unde sa-mi pot da seama daca nu cumva ai fost trimis la furat? (auzi: “n-am gasit articolul relevant”, urmat de judecata de valoare: “n-are ce cauta intr-o insiruire de nume”…! printre altele, Tapalaga este pentru mine un biet frustrat, depasit de ideile pe care doreste sa si le asume – dar eu cel putin chiar vorbesc in cunostinta de cauza in ceea ce-l priveste)
  @Florina, orice discutie/constructie vine si cu infantilisme la inaintare. se identifica si se corecteaza. macar se face ceva. constat ca nu se poate face coagularea ideilor de dreapta din supra-oferta de inteligenta. dintr-o data nu mai stiu care sa declare ca sunt primii – atata orgoliu pe blog patrat n-am mai vazut de multa vreme. eu sper sa vad si altceva decat vorbe. si sper sa vad ca Blogary se dezlipeste de Bucuresti si-ncepe sa circule prin tara.

  • uşurel, vă rog frumos!
   deci, eu l-am lăsat pe g.s. să spună ce crede, nu văd de ce să nu-i las comentariile. aceeaşi discuţie s-a iscat şi pe blogary. i-am răspuns lui g.s. fix în măsura în care am avut ce. în rest, şi aici şi pe blogary am spus clar să fie întrebat Theophyle cine este chiar la el pe blog.
   dar mai e ceva. diferenţa dintre g.s. şi Theophyle, ambii cu identităţi necunoscute, este că unul nu propune nici o mişcare/partid, nici măcar nu promovează aşa ceva, pe cînd celălalt , da. ei bine, din punctul meu de vedere, identitatea unui om care se implică aşa cum o face Theophyle ar trebui cunoscută. mai ales acum, cînd acolo se vorbeşte deja de crearea unui partid. partidul, mişcarea, ce-o fi, are nevoie de identităţi reale.

 11. Sare'n Ochi says:

  nu am zis sa cenzurezi – Doamne fereste! eu nu am nimic cu afirmatiile nimanui cat timp sunt probate.
  adeziuni se fac si pe Blogary – precum si promisiunea unor viitoare intalniri (prima la Bucuresti).
  Theophyle s-a raliat miscarii lui M. Neamtu (si-a subordonat propria constructie) tocmai pentru a nu exista scindari de efort – cu putin efort se putea citi acest lucru 🙂
  nicaieri nu s-a zis ca miscarea NR va fi partid – poate primesc un link la afirmatia individului pentru care am primit link. ce ma supara este raspunsul din varful buzelor si nu verificarea afirmatiilor postacilor.
  afirmatiile lui g.s. nu sunt similare cu cele ale tale despre AMP sau ale mele despre CTP si altii – cu link de sustinere si cu identitate afisata.
  eu nu vad Blogary separat de Noua Romanie – vad ambele miscari propunand idei si oameni. eu ma regasesc identic egal in ambele. cand s-a derapat la comentarii pe Politeia, am luat atitudine, exact cum fac si aici.
  de aceea sustin ca este o greseala de abordare sa dam impresia ca exista o singura teaca si un puhoi de sabii oportuniste. cel mai bine este sa ne informam ce face fiecare, nu sa ne intrebam ce face celalalt si sa incercam sa ne anticipam noua (de aceeasi parte) miscarile. dusmanul se cheama USL – acesta este sensul postarii mele anterioare. sa bata din gura cine cum doreste, dar sa si produca dovezi.

 12. Yeba says:

  @Sare, te întreb aici, ca de la chimist la NaCl, cine este, domnule, A.M., că mă faceţi curioasă, nu se poate vorbi numai în iniţiale, oder?

  Ca să nu spun că e just ce zice Florina, dacă Theophyle are cititori pe care ii indeamna la actiuni concrete, altele decit a-i citi blogul, ar trebui sa cam stim cum il cheama. Poate il cheama Vasilica Tastaman, saraca, si nu-l recomanda decit [vocea si] talentul, e corect sa stim.
  Poate nu e A.M., poate e vreun var mai inteligent de-al lui Banicioiu si vrea sa ne numere.

  Tu ii citesti din 2009, dar intre timp, daca nu chiar de atunci, bleen a capatat identitate. (Eu l-am apreciat foarte mult pe nedo o data cind si-a dat numele intr-o disputa de idei, fara miza, ca mai toate disputele de pe net duse de oameni cu viaţă reală. Pe VP, parca. Doar pentru ca era mai aprinsa si isi asuma el ceva.)

 13. Sare'n Ochi says:

  habar nu am cine-i A.M. (nu eu am pus pe tapet aceste initiale).
  toate supozitiile privind identitatea cuiva care indeamna la ceva sunt valabile – de aceea eu postez cu NaCl dar pe blog am toate datele de identificare.
  dar dubiile cu privire la identitatea sau identificarea cuiva (si de cand ne-am transformat noi in “organul” care cere buletinul?) nu justifica acuzatii neprobabile.
  pe bleen il stiu de Mirel Axinte numai din toamna lui 2010 (fapt fara relevanta in economia discutiei).
  inteleg ca Mihai Neamtu si altii care au pus bazele miscarii Politeia (ca asociatie) inca din 2009 stiu exact cine este Theophyle, iar pe Marius Mistretu nu-l intereseaza aceste probleme identitare (ca si pe mine) http://delaepicentru.wordpress.com/2011/09/27/%E2%98%85-sanatate-si-responsabilitate-i-un-dop-intepenit/, mai ales ca omul sprijina “indemnurile” lui Neamtu. adeziunile merg direct pe site-ul Noua Romanie (deci nu exista pericolul sa ne numere Banicioiu).
  dar am sa-i cer sa se identifice, sa-si lumineze fata, sa lamureasca misterul. daca-i Basescu, ce ne facem :)?

 14. Yeba says:

  Dacă era Băse, îmi spunea inima. În plus, T. ăsta mai face el greşeli, dar pare că a terminat de citit Levantul :))

 15. Sare'n Ochi says:

  a lui Marius Neamtu, maica :). daca dai click pe link – direct la el te duci.
  http://mihailneamtu.ro/crez-politic-noua-republica/
  desi poti sa dai click si sa ajungi chiar si pe Blogary (ca doar acolo a postat prima data acest material).

 16. Nea says:

  După câte ştie, s-ar putea să fie chiar Stoian

 17. Nea says:

  Nu, că ăla-i mort şi îngropat. Doar lui Stoian nu am reuşit să-i adulmecăm urma.
  Mă gândesc că S&S au fost şi ei un tandem ca Bleen & Teophyle, al doilea ca un abur gri albăstrui ridicat dintr-o copertă.

 18. Yeba says:

  Mda, rostiţi cuvinte-cheie şi-mi daţi cu abur de opiu pe la nas. Dar nu mă las! Îl ascult pe Crin, nu spui unde, cu Stelică, bălmăjind politică europeană după ce, ATENŢIE:

  citeşte şi se miră de ce scriu oameni tineri, culţi, cu viziune, care se declară exasperaţi de politica actuală, vor să se asocieze, dar nu vor să se despartă de un personaj binecunoscut încă activ în politică, de sub patronajul căruia nu vor să iasă.

  Care ai zis că nu ştiu să mă exprim în fraze lungi? miau!

  iar Stelică zice că Crin reprezintă noua generaţie de politicieni.

 19. Nea says:

  Vreau la Crin, vreau la Crin!
  Domnule Crin, am fost impertinent, chiar vulgar faţă de dumneavoastră, dar Stelică m-a convins. Doar să nu zică mâine de Ponta sau de Voiculescu, că o să vreau la ei, că-s şi mai tineri.

 20. Sare'n Ochi says:

  e formularul de adeziune si “crezul” ca sa zic asa – face parte exact din aceiasi constructie (poate-i a lui Lazaroiu ? :))

 21. Sare'n Ochi says:

  io am aderat si la Blogary, la fel de entuziast (mai ales ca a fost pentru prima data cand am mi-am mai depus adeziunea dupa mai bine de 22 de ani) – dar tot n-am aflat despre ce este vorba 🙂 si nici n-am intrebat mai multe decat am citit.
  in schimb m-am lamurit azi dupa ce l-am vazut pe Neamtu cam despre ce-i vorba dincoace.

  • Oricine dorea/doreşte să afle ceva despre Asociaţia Blogary poate să o facă. Întrebaţi. Da, chiar pe pagina principală. Unde, mai demult, au fost publicate şi părţi bune din statut. Nu ne-am fi putut înfiinţa legal fără toate formele cerute de lege. Printre ele este şi statutul.

 22. Yeba says:

  unde trimit adeziunea pt mitingul Algocalminelor? este esential, fara algocalmin nu inteleg MN plus câti mai sunt ca mine = țara-dus-râpă, eee, ia să vă văd pe ăștia tinerii, sănătoșii și lămuriții, puteți face un rezumat? Crin de tinichigii n-a zis, numai de tineri deștepți, cu carte. mare fomist, stelică.

Leave a Reply