Iaru, un poet

A scris “Înnebunesc şi-mi pare rău”. Bun, a recunoscut, dar mult prea puţini au aflat. Şi-i groaznic că nebunii-s liberi să vorbească fără ca cei care-i  ascultă să ştie şi ce sînt.

foto Mihai D Popescu

38 Responses to “Iaru, un poet”

 1. Mai bine ”latex” decât membru flasc.

  • comentariul nu-mi era adresat. n-am specificat pentru că-mi pare complet lipsit de relevanţă. tot ce contează este cum poate vorbi şi ce crede una dintre apariţiile frecvente la tv. un intelectual, nu?!

 2. Yeba says:

  I-o fi spus Melissa ceva, l-o fi-njurat…

 3. cristean says:

  Nu sunt membru de partid. Iaru, la banii lui, isi permite sa fie principial. C-asa e in tenis.

 4. Yeba says:

  Premianţii se recunosc între ei. Uite, eu zic că ăsta a făcut documentare poarta laterală a Tribunalului Ploieşti, acolo unde se iau la harţă rudele deţinutelor cu fuste cu poliţiştii. Să nu dispreţuim munca omului, doar că a postat greşit, trebuia pe referate.ro. Iaru premiant la Pragmatica scuipaţilor virtuali.

  • pentru nervoşii din spam: nu, noi nu sîntem imparţiali. dar declarăm asta, spre deosebire de unii “deontologi” şi alte largi categorii de alţi “imparţiali” care mint lumea umblînd cu imparţialitatea-n gură. ca s-o schimbe măcar c-un oscior după, în caz că le iese.

 5. Tim says:

  @Neghina

  Pareti atat de incordati incat confundati nervozitatea cu amuzamentul relaxat. Apreciez sinceritatea asta privitoare la “impartialitate”, dar poate ca ar fi bine sa va declarati partinirea pe prima pagina, nu numai ocazional, ascunsa intr-un colt, pe un topic. Apreciez si portocaliul intens omniprezent in tema de blog instalata – tot un exemplu de sinceritate.
  In rest, avand in vedere ca nu publicati si acele comentarii care va sunt voua prea putin confortabile, ci numai pe cele convenabile (un fel de “dialog” al unor naufragiati pe o insula pustie din Pacific, condamnati la involutie genetica), aparenta de “totul merge bine” este salvata si veti putea trai in continuare fericirea strutului ce “a rezolvat problema realitatii” ingropandu-si capul in nisip.

  • Alexa 😀

   Tim

   cînd abordezi altfel problema, ca acum, de exemplu, las comentariul. bine, asta şi ca să-ţi zic că:
   – sîntem suficient de cunoscuţi şi ne-am asumat partizanatul de cîte ori am considerat noi necesar ca să mai fie nevoie de vreo afişare la dorinţa cititorilor;
   – nici nu se scrie la cererea publicului larg, scriu exclusiv ce consider eu;
   – dacă ce-ai scris în comentariul precedent consideri amuzament relaxat, îmi dau seama lejer cu cine am de-a face;
   – în rest ai scris degeaba, nu mă interesează cum îţi părem şi alte bla-blauri de genul ăsta.

 6. Alexa says:

  Pe mine m-a enervat Iaru. Ma bagi in spam ? 😀

 7. De Gaulle says:

  Dejectiile au devenit “amuzament relaxat” mai nou. Daca tot te dor ochii de la tema portocalie de ce mai scrii aici? In plus, nu ti se pare si oarecum ilogic, din moment ce parerea ta nu valoreaza absolut nimic? Exista atatea locuri unde dezbaterea nu a devenit un dialog al naufragiatilor, unde poti avea o opinie diferita fara a fi injurat sau bagat in spam. Nu imi permit sa fac reclama aici asa ca iti dau site-urile codat : Spagat.ro, OchiUmezi.ro. Succes!

 8. Nea says:

  Oameni buni, există soluţia (chiar e o soluţie şi în sensul chimic) pentru aceste dejecţii poetice. Se cheamă Diavolina şi transformă căcatul în apă bună pentru irigaţii. Câteva pliculeţe pe Iaru, câteva pe Dinescu, şi pot fi redaţi agriculturii.

  • tocmai l-am ascultat pentru puţin timp pe Dinescu. care oricum s-a dedicat agriculturii, aşa că da, bună soluţia.

   în tot delirul lui Iaru şochează: “voi n-aveţi nici un drept.” carevasăzică în permanent oprimatul de dictatura băsesciană zace un micuţ torţionar. el, care urlă că i se iau drepturile, nu ne-ar acorda nouă nici unul. c-aşa-i democraţia, nu?! în fine, chiar aşa rău or fi ajuns cu banii după ce nu le-a ieşit cu Geoană preşedinte? să nu fi pus nimic deoparte din vremurile lor bune, să-i fi cheltuit pe toţi?

   De Gaulle
   mulţi au urmat dejecţia din postare – cine s-o susţină, nu?! – că pe lîngă cei cu care m-am obişnuit deja au apărut şi noutăţi. şi-asta încă de la postarea precedentă.

 9. ribelalu says:

  am avut si eu un “meci” cu Iaru pe tema “Misu Intaiul”:

  – Ribelalu says:“Eu fac următoarea socoteală. Să fi continuat războiul. Să fi stat alături de prietenul german pînă la capăt. Probabil că, acum, eu (un alt eu) aş fi scris în ruseşte pe acest blog. Vasile (un alt Vasile), în ungureşte. Iar ceilalţi (cu cetăţenii variabile) – în bulgară. Probabil? Nu probabil, sigur.”
  Florin Iaru

  “Problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu foarte siguri de ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli”
  Bertand Russell

  – Florin Iaru says: În loc să răspundeţi cu un citat, spuneţi-mi, din capul dvs., dacă e cazul să ne îndoim că 1+1=2 şi dacă nu cumva există idioţii utili, foarte activi şi partinici pe bloguri! Ce, nu vă mai ajunge VoxPublica?
  Ceva mai la nord, avem exemplul Poloniei, combatantă din prima zi a războiului, de o singură parte şi – la sfîrşitul lui – ţară învingătoare. Vai de mama ei de ţară învingătoare. Aşa că mai bine puneţi mîna pe o cărţulie de istorie. Fie şi un compendiu.

  – Ribelalu says: Da, uneori unu plus unu nu fac intotdeauna doi. Intamplator am lucrat pe vremuri in comertul cu produse petroliere. Acolo este chimie si se poate intampla ca doua produse asemanatoare si bune luate separat, fabricate de producatori diferiti, amestecate sa dea un rahat intrucat diferitele substante pot intra in reactie si sa dea apa de exemplu in combustibil.

  Referitor la idiotii utili, foarte activii si partinici care comenteaza sa stiti ca cei mai buni apar la televizor, nu pe bloguri. Si daca tot ati adus vorba de Voxpublica, Costi Rogozanu in 2009 a scris urmatoarele (acum nu stiu daca mai e de acord):

  ““Este evident ca” si alte sintagme din aceeasi paradigma, alt motiv de nervi. Evidenta formulata in fel si chip constituie, in limbajul televizat mai ales, o simpla pauza de respiratie. Cu alte cuvinte, nu vorbim despre lucruri care ne sar in ochi, ci vorbim in dodii, doar ca sa ne vina repede materialul filmat sau doar ca sa intre calupul de publicitate. Astfel se face ca, in transmisiile in direct, apar dese formulari precum “esteee evidentt caaaa” si urmeaza apoi ceva care poate contraria sau care e de-a dreptul obscur.
  Si eu sufar de boala asta. Incerc uneori sa camuflez sub evidente oboseala de a mai cauta argument. E o ezitare care spune multe despre emfaza pe care ti-o da mediumul. E un mod de a spune: [B]uite, eu sunt la televizor, eu scriu la ziar si, in consecinta, orice prostie as spune “e evident”, pe cand voi, cei care nu aveti unde sa va dati cu parerea, nu aveti nimic “evident” de spus. Incerc sa ma vindec cat mai repede.”[/B]
  http://moneyexpress.money.ro/articol_17899/alergii_lingvistice.html 😉
  Cat despre Polonia, lasati-o balta…nu o sa ajungem nici in 200 de ani la degetul lor mic. Dupa cate vad dumneavoastra mergeti pe principul “capul plecat sabia nu-l taie”. Si mai sunteti si formator de opinie.

 10. Yeba says:

  Se pune la CV.

 11. Yeba says:

  A pus Gotiu o lista de revendicari circulata la Cluj, la care se adauga revenirea la monarhie. Mi-a intepenit gatul de ras, cred ca a scris-o Gyuri Pascu.

 12. Pataphyl says:

  Florina, tocmai am postat pe FB un comentariu în alt context (de fapt același, dacă mă gîndesc bine, dar acum n-am chef să mă gîndesc bine). E un cîntecel foarte puțin cunoscut al anarhistului Léo Ferré:

  Le crachat

  Glaireux à souhait avec des fils dans l’amidon
  Se demandant s’il tombera du mur ou non
  Le crachat au soleil s’étire

  Son œil vitreux de borgne où la haine croupit
  Brillant d’un jaune vert pâlot et mal nourri
  Sous la canicule chavire

  D’où viens-tu pèlerin gélatineux et froid
  De quelle gorge obscure as-tu quitté l’emploi
  Pour te marier à cette pierre

  D’un gosier mal vissé ou d’un nez pituiteux
  D’un palais distingué d’un poumon besogneux
  Ou d’une langue de vipère

  Avant que de finir au plat sur ce granit
  Etais-tu préposé au catarrhe au prurit
  Ou bien à résoudre une quinte

  Es-tu le doute du rêveur l’orgueil du fat
  La solution d’un douloureux échec et mat
  Ou l’exutoire du farniente

  Agacé par l’insecte au ventre crevant d’œufs
  Décoloré, suintant, le crachat comateux
  Sur le trottoir enfin débonde

  Tandis qu’agonisant sous des pieds indistincts
  A l’aise enfin chez lui il me dit l’air hautain
  ” Je suis la conscience du monde ”

  Încerc și un embed, nu știu dacă merge la tine:

 13. larisa says:

  mi se face greata

  macar noi asta anti PDL nu sustinem niste personaje care in loc de coloana vertebrala pentru a se exprima liber au niste buze moi si lipicioase pentru fundul domnului presedinte Traian Basescu.Ca sa nu mai zic ca pe langa faptul ca sunt pupatori de fund mai sunt si agramati (vezi Funeriu alias clasa intaia sau coleg care este genul neutru ca sa nu mai vorbim de Igas care in trei fraze are cel putin 5 greseli gramaticale)

  • Larisa,

   aha! deci voi susţineţi nişte personaje care folosesc coloana vertebrală pentru a se exprima. ‘nţeleg şi că e vorba de extremitatea coccigiană. e, noi preferăm limbajul articulat, mulţumescu-ţi Doamne, pentru el. în rest, constat o gravă deficienţă de percepţie, aşa că mă opresc aici, în speranţa rezolvării.

   @all

   din cînd în cînd voi mai lăsa cîte-un comentariu ca cel de mai sus. nu pot să nu remarc decenţa, cel puţin în comparaţie cu restul spamului. şi pentru că e bine să ne mai cunoaştem şi oponenţii şi, în măsura capacităţii de înţelegere afişate, să mai schimbăm cîteva vorbe.

 14. Dragos says:

  ce se intampla cu blogary ?

  • e atacat de la 12.55 oficial, nici mai de dimineaţă nu era ok, pica, revenea. sperăm să se rezolve, am înţeles că deja unii îl pot accesa.

   • Dragoş,
    lasă un comenatriu test, te rog

    • deci, ultimul text afişat pe blogary e acesta:
     Bleen:

     “Atacurile informatice la adresa blogary.ro continuă vehement (au început la 12.55). De unde vin, nu ştim încă. Acum se adună probele. De vină este punctul 15, probabil. Presupun că atacurile nu se vor încheia pînă cînd Felix nu va primi certificat de revoluţionar şi de dizident şi va fi şters ca turnător din scripte şi din memoria publică (asta cu ştersul din memoria publică nici nu e greu – spălatul pe creier e la mare modă zilele astea şi, mai mult decît atît, funcţionează!).

     UDPATE.

     Must-read:

     Tineret, mîndria ţării

     De ce vă temeţi de violenţă, bă?

     Pseudorevoluţia românească: nu vrem reforme, vrem protecţionism

     De ce e aşa de greu de acceptat că unii o duc decent?”

 15. Pataphyl says:

  Bine te-am regăsit Florina, bestie mică dar contrarevoluționară și reacționară ce ești! :mrgreen: (bleen.ro e încă inaccesibil, la mine scrie 403 Forbidden)

 16. Nea says:

  Ei, ce aţi făcut, chiar aţi luat-o de bună şi aţi turnat Diavolina peste Iaru, de au dispărut toate materiile fecaloide timp de 24 ore?

 17. am stat mai mult off line şi pentru o deparazitare. :mrgreen:

 18. ribelalu says:

  @ Florina Neghina

  “scuze, riberale. l-ai incitat. 😉 ”

  Recunosc…si ce mi-a placut. Venise nebunu` acolo neinvitat de nimeni si luase pe toata lumea la…rost 🙂

 19. costin says:

  Florina, cu cine vorbea iaru? 🙂

   • Cineva încerca aseară să-mi spună – pe Facebook – că ce a scris Iaru e rupt din context şi că ea îl acuza aiurea, că îl vîna cu acuzaţii pe care nu le proba şi că lui i-au cedat nervii, carevasăzică. Din care motiv postarea asta ar fi o porcărie. 🙂 ))))))) De parcă nu putea Iaru să o blocheze bine mersi, în loc să-i zică ce se vede.

    • costin says:

     da, de pe discutia aia am ajuns si eu aici. am citit-o partial. Anca nu are dreptate. este ok, dar am vazut ca are o slabiciune pentru artisti :)genul asta de limbaj golanesc nu poate fi scos din context, el e propriul lui context, si nici un fel de circustanta exterioara nu poate sa-l scuze. iaru e si el o alta gluma proasta, foarte proasta, printre alte glume proasta-foarte proaste, si fosti disidenti (tudoran, antonesei)

 20. […] care s-a invalidat referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, nu putea lipsi poetul Iaru. Care a produs, pentru Caţavencii, articolul “EXCLUSIV! Iulia Moţoc, blonda de la CCR, […]

Leave a Reply