Lecţia referendumului II

Ponta vrea să-l trimită pe Traian Băsescu după bani prin Europa şi să-l ţină în fereastră să-l huiduie lumea pentru măsuri de austeritate. Şi să vorbească el pentru spaţiul Schengen. Şi, în general,  să-l spele de acuzaţia de lovitură de stat.

“Sunt un prim-ministru care împărtăşeşte în mod clar mai degrabă viziunea economică şi viziunea de viitor pentru Uniunea Europeană a noului preşedinte al Franţei, dar în acelaşi timp cred că putem să folosim în interesul României opţiunea preşedintelui ţării pentru măsuri de austeritate şi măsuri de disciplină bugetară. Putem să facem lucrurile acestea punându-le împreună în interesul României şi nu considerându-le ca fiind interese adverse sau ca lăsând loc unei singure soluţii.”

“Cred că domnul preşedinte Băsescu şi cu mine, dincolo de ceea ce ne desparte în bătălia internă, ar trebui să mergem, eventual împreună, la comisarii europeni, la preşedintele Barroso şi să spunem: «Domne, am înţeles că în 2009, 2010, 2011, au fost nişte grave neregularităţi. Odată cu venirea domnului Orban de prin noiembrie anul trecut, aceste neregularităţi au fost îndreptate pentru 2012, dar n-am mai putut să le mai îndreptăm pentru trecut». Ori, dacă noi o să rămânem aici: «Ha! Uite Guvernul Ponta care pierde bani», e un gen de joc de Dâmboviţa în care de fapt pierdem cu toţii.”

“E un punct (aderarea la spaţiul Schengen – n.r.) în care domnul preşedinte Băsescu, proaspăt reîntors la Cotroceni, şi guvernul pe care eu îl conduc ar trebui, nu să coabiteze, să colaboreze.”

“Domnul preşedinte Băsescu ar trebui să spună în Germania, unde într-adevăr are un sprijin, s-a dovedit că are un sprijin foarte puternic din partea Guvernului creştin-democrat, «Domnule, m-aţi sprijinit. Uite, m-am întors la Cotroceni, deşi au votat 88% împotriva mea. Nu e puci parlamentar».

Sursa: MEDIAFAX

Lecţia referendumului, partea I, aici.

One Response to “Lecţia referendumului II”

  1. Nea says:

    Cu tot respectul cuvenit, domnule Ponta, de ce morţii mă-tii să mergi împreună cu Băsescu la comisarii europeni, când poţi să nu-i aprobi benzina pentru avion şi să-l laşi la Bucureşti?

Leave a Reply