Tank Man. Pentru cei care chiar nu ştiu.

Pentru Nicuşor Dan şi susţinătorii lui, în primul rînd, despre asta este vorba:

 

The suppression of the protest was immortalized in Western media by the famous video footage and photographs of a lone man in a white shirt standing in front of a column of tanks which were attempting to drive out of Tiananmen Square. The iconic photo that would eventually make its way around the world was taken on 5 June on Chang’an Avenue. As the tank driver attempted to go around him, the “Tank Man” moved into the tank’s path. He continued to stand defiantly in front of the tanks for some time, then climbed up onto the turret of the lead tank to speak to the soldiers inside. After returning to his position in front of the tanks, the man was pulled aside by a group of people.[157]
What happened to the “Tank Man” following the demonstration is not known. Some say he was pulled away and went into hiding, others say he was executed by the authorities.[100] Time Magazine dubbed him The Unknown Rebel and later named him one of the 100 most influential people of the 20th century. In an interview with U.S. media, then Chinese President Jiang Zemin said he did not think the man was killed.

WIKIPEDIA

De ce pentru Nicuşor Dan şi susţinătorii lui, în primul rînd? Pentru că astăzi, 5 iunie, după exact 23 de ani de la masacrul din Piaţa Tiananmen, pe pagina de Facebook a respectivului candidat la PGMB, a apărut această fotografie:

Gata, s-a mers prea departe! Cu asemenea simboluri nu-i permis să se joace nimeni. Cît despre seriozitatea şi responsabilitatea lui Nicuşor Dan, dacă mai aveam vreun dubiu, acum, pentru că a permis aşa ceva, mi-a fost definitiv spulberat.

PS Teodor Tiţa, pe Facebook: Încercăm unul şi cu Holocaustul?

PS 2 BLOGARY, Tank Man

11 Responses to “Tank Man. Pentru cei care chiar nu ştiu.”

 1. Radu says:

  Auzi, Florina, eu nu cred ca tipul din imagine e Nicusor care “ie mai multi”! 😛

 2. SimonaM says:

  Intelectuali fini. Deja mi s-a spus că-s prea proastă să pricep simbolistica.

 3. Pataphyl says:

  Ca și Claudiu Gerilă, un specimen al rezervei de cadre, al schimbului de mîine, al noii generații mai tinere, mai proas(pe)te de on(an)iriști. Onaniști și cîștigi… ceva pentru coșniță și-un ipotetic turtoi mai mare.

 4. SimonaM says:

  Sunt curioasă. O fi dat jegul ăla ”sponsorizat” jos?
  Sau e în continuare mândru de oroare?

 5. ElCucui says:

  Hai, că acu’ merge saitu’!
  Așadar, din punct de vedere creativ este o eroare să faci un mesaj în negru. Cu excepția cazului în care este genial. Am explicat, vorbind din experiență, explică și cărțile de ce. Genială nu e.

  Mesajul din bref este bunicel: “Ne-am săturat de comuniștii vopsiți camo (care fac totuși niște reforme economice).” Este anulat însă de starea de rău pe care ți-o induce negativul cheiei vizuale.

  Singurele simboluri cu care este interzis să te joci sunt cele naziste. Altfel, publicitarii buni nu se joacă cu simboluri negre, nu pentru că nu e voie, ci pentru că nu vând. Și pentru că știu meserie. Te judecă doar instanța consumatorilor. Și Florina Neghină 🙂

  • Yeba says:

   ElCucui, pai aici nu-i sait de publicitari, e sait de oameni de bun simț, aș zice că noi comentăm un nesimțit, nu un infractor.

   Deși cred că dacă n-aveau rușii atâtea gaze, ăsta ar fi fost la fel de infractor ca și ăla care se joacă cu simbolurile naziste.

   Vânzare ușoară!

 6. SimonaM says:

  Nu știu de unde-i breful, dar comunistul din povestea noastră e fix hipsterul ND.

  Și chiar îmi induce o stare de rău faptul că i-a putut da cuiva prin cap să compare alegerile locale din București (capitală europeană în anul 2012) cu ce s-a întâmplat cum 23 de ani la Tien An Men.
  Mă rog, la fel de deplasat ca și comparațiile cu Aldo Moro. Văd că-i un an așa… mai belicos.

  Dacă e așa la locale, nici nu vreau să mă gândesc ce iese în toamnă. Trecem toți pe pastile colorate 😀
  O fi ceva prin stele, deh.

Leave a Reply