Cu cine poate cîştiga PSD alegerile. Şi Ponta, despre viitorul de aur al socialismului european

1. Ion Iliescu, preşedinte de onoare PSD:

Pensiile au fost reţinute ilegal de stat. E un drept al oamenilor, iar statul trebuie să găsească soluţii să le restituie. Sunt veniturile oamenilor care trebuie încasate.” Despre lipsa fondurilor necesare acestor restituiri: “Nu ştiu. Guvernul este obligat să găsească soluţii. Trebuie să o facă. Nu pot eu să le dau soluţii, e o obligaţie.”

Liviu Dragnea, secretar general PSD:

“Îi cerem domnului prim-ministru Ungureanu ca, între două acţiuni de imagine, printre două lecţii televizate de lingvistică, să-şi găsească timp şi să adopte un act administrativ prin care să stabilească perioada, calendarul şi modul în care pensionarii primesc înapoi banii de la stat.” […] “Statul v-a luat banii din buzunar, statul trebuie să-i dea înapoi.” Cu completările de rigoare pentru efect emoţional maxim: actuala putere şi-a bătut joc de pensionari, prin adoptarea unei legi neconstituţionale, a furat din banii pensionarilor, îi umileşte în continuare, prin plata avocaţilor pentru reprezentarea în justiţie.

Ecaterina Andronescu, care nu exclude depunerea unei moţiuni simple pe tema banilor pe care i-au pierdut pensionarii cărora le-au fost reţinute contribuţiile pentru sănătate.

Este opoziţia interesată de faptul că nu sînt fonduri pentru restiturea acestor bani? A spus-o Iliescu foarte clar, nu. Este opoziţia interesată de alte categorii sociale aflate într-o şi mai mare dificultate decît pensionarii? Nu. Cîţi pensionari au depus cereri pentru recuperarea în instanţă a banilor reţinuţi? O sută de mii. Cîţi pensionari nu vor mai plăti contribuţii pentru asigurări sociale de sănătate? Două milioane. Care este suma pe care o va pierde guvernul prin neplata acestor contribuţii? Aproximativ un miliard de euro. De unde ar putea lua opoziţia bani, în cazul în care ar veni la putere? Să vedem.

2. Victor Ponta, preşedinte PSD:

“Demagogia şi oportunismul lui Sarkozy au afectat şi România (profitand şi de jalnică şi umilitoarea prestaţie a lui Băsescu pe plan european), în faimoasele scandaluri cu expulzarea ţiganilor şi mai recent cu sabotarea Spaţiului Schengen. Un preşedinte francez ca Hollande, dornic de a păstra o relaţie pragmatica şi principială cu partenerii din Estul Europei, nu poate fi decât un mare avantaj pentru ţara noastră.”

Aşadar, vor fi pragmatici şi principiali cu estul Europei. Precum Hollande, candidatul la preşedinţia franceză care s-a clasat pe primul loc după primul tur de scrutin al alegerilor din Franţa. Ziua de glorie a socialismului european se apropie. Gloria victoriei lor asupra noastră.

Şi un must read: Miron Damian, CONTRIBUTORS

 

ziare.com, mediafax.ro

 

 

 

 

 

Leave a Reply