Corlăţean, de la Justiţie, garantat Cătălin Voicu

Ieri, în discursul de după depunerea jurămîntului de către membrii cabinetului Ponta, Traian Băsescu a spus, printre altele: “M-aş aştepta să nu înceapă un proces de restauraţie. […] Nu am dreptul moral să rămîn impasibil dacă un proces de restauraţie în educaţie, spre exemplu, s-ar produce, sau în noua legislaţie a muncii sau în cea pentru justiţie. Pentru că aceste lucruri s-au obţinut cu sacrificii politice enorme, cu costuri politice enorme şi guvernele care au fost înaintea dumneavoastră, cu toate criticile ce le-au fost adresate, şi-au asumat acest proces de reformă a statului, în special guvernul Boc. Vă asigur de toată buna credinţă, atâta timp cât lucrurile merg înainte. Vă doresc succes, pentru că succesul dumneavoastră este şi succesul României”.

Nu ştiu ce succes va avea România, dar aş putea bănui uşor pentru cine va fi de succes guvernul Victor Ponta. Şi nu numai prin componenţă, care, luată în integralitatea ei, nu oferă nici o surpriză, ci şi prin cap de membru învestit. Căci pentru cine poate fi de succes un ministru, în primul rînd, dacă nu pentru cei ce au încredere în el? Doar e bine ştiut că pe cei ce ne creditează nu vrem să-i dezamăgim, cu restul vedem noi cum ne descurcăm. Pe proaspătul ministru al Justiţiei, Titus Corlăţean, de exemplu, îl garantează de-a dreptul Cătălin Voicu. Nu, nu e o coincidenţă de nume, e vorba chiar de acel Cătălin Voicu, senatorul, generalul, fostul director al SPP, dublu decoratul de către aproapele său, Ion Iliescu şi, totodată, acuzatul şi puşcăriaşul Cătălin Voicu. Acuzat de către DNA, în decembrie 2009, chiar după ce ratase nominalizarea la Interne, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă. Mai precis, cum scrie la dosare, pentru că ar fi “pretins şi primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze civile şi penale, aflate pe rolul organelor judiciare”. Este acelaşi care-i spunea lui Alexandru Mazăre, fratele lui Radu de la Constanţa, aşa cum e consemnat în stenogramele de la dosar:

“Ascultă-mă un pic! Dacă eu m-am dus la Interne, omule, ai toată Procuratura României, ai toată Justiţia în mînă, ai toată Curtea…”
[…]
“Colegule, ascultă ce-ţi spun! Dacă mă duc acolo, în trei ani de zile pot face toata reţeaua din România! Acu’, dacă pierdem alegerile, reţeaua e în funcţiune. Eu acuma am….(neinteligibil)… da’ greu. pînă acum n-am ….(neinteligibil) …ministeru’ ăsta…(neinteligibil) ….întelegi? Ai reţea, rezişti ca să facem gherilă urbană…. (…)”

Că în reţeaua lui Cătălin Voicu se aflau sau nu deja, potrivit aceloraşi stenograme, magistraţi precum Florin Costiniu – la acea dată judecător la Curtea Supremă şi soţ al Vioricăi Costiniu (preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România), ulterior acuzat şi arestat 29 de zile pentru complicitate la trafic de influenţă – oameni de afaceri ca Mazăre, Locic şi Căşuneanu, politicieni precum Maria Schutz, Marian Oprişan, Ludovic Orban sau soţia lui Miron Mitrea, rămîne să stabilească Justiţia. Pînă atunci, însă, Cătălin Voicu a stat în puşcărie un an, trei luni şi optsprezece zile. Dacă doriţi să revedeţi amintirile lui Voicu din acea perioadă, amplul interviu acordat României Libere vă stă la dispoziţie aici.

Ce voiam să vă spun, de fapt, este că vineri 6 aprilie 2012, s-a judecat la ÎCCJ al 32 -lea termen în dosarul Voicu. Şi că se judecă în continuare.

A, dar nu. Ceea ce e mai important abia acum urmează să auziţi. Ieri, la audierile de către comisiile de specialitate ale Parlamentului, ale miniştrilor propuşi pentru a face parte din guvernul Ponta, Cătălin Voicu l-a vorbit pe Titus Corlăţean numai de bine. Frumos din partea lui, nu-i aşa? Ascultaţi:

hotnews.ro

Drept pentru care, în următoarea perioadă, cred că mai avem doar dreptul moral de care vorbea preşedintele Băsescu şi cerul înstelat deasupra noastră.

ziare.com
evz.ro

14 Responses to “Corlăţean, de la Justiţie, garantat Cătălin Voicu”

 1. A. Biro says:

  Multumesc ca nu ati citat numele publicatiei pentru care Voicu a vorbit despre Corlatean. E un post profesionist.

 2. Nea says:

  Voicu ăsta nu a auzit de legea lăsată de la Dumnezeu: Un om – o ceafă?

 3. Nea says:

  Yeba, bravo pentru noua ţinută.
  Am o întrebare: cum faci de apari simultan la acelaşi post cu acelaşi nume, dar 2-3 avataruri? Mie mi se schimbă şi retroactiv, alea de acum 3 ani.

 4. Yeba says:

  Doamnele distinse au secretele lor. Dar n-au aflat secretul comportamentului raţional la vederea şobolanilor din coşmarul Eleninei.

  • Pataphyl says:

   Yeba = mai multe adrese. Cam ca Născase… (moamăăă, ce-o să mi-o iau!).

   On topic – expresia “cap de membru” din text mi se pare exagerată.

   • Yeba says:

    Pfuai! Mare noroc ai că-s persoană delicată, modistă, trei ani la pasion, care nu se face să vii dumneata să mi te uiți printre pălăriuțe și pomezi!

   • mersi pentru on topic. 🙂

    • Yeba says:

     @Nea e de vină, bineînțeles, că vorbim tehnicalități. Pe de altă parte, fondul e un topic acut, transformarea omului (eu) pus față în față cu șobolanii din coșmarul Eleninei, a rezumat la perfecție.

     Cătălin Voicu e mai gras, așa, dar asta nu înseamnă, vorba Danei Grecu să omitem faptul (”…că-i sufeirnd și că are copii acasă, nu te poți juca cu viața unui om”) că nu-l mai pot percepe individual sau pe o filieră anume, mă uit la el ca la o arteriola din sistemul circulator al statului, pe principiul vaselor comunicante.

 5. Mulțumesc că mi-ai adus aminte să-mi refac și eu rețeaua. Nu am mai jucat demult Counter-Strike cu vecinii de pe scară. Rupsese cablul vecinul de la 2, credea că-i furăm curent și ne stricase LAN-ul.

Leave a Reply