Ponta confirmă alianţa postelectorală cu PDL

“Există o adevarată obsesie a celor de la putere că PSD şi PNL nu se vor putea uni. […] Imediat după constituirea USL, cred că de zeci de ori, de sute de ori, […] toţi, de la Traian Băsescu, toţi liderii PDL spuneau că «USL se prăbuşeşte, se desparte, se ceartă Ponta cu Antonescu». Nu se va întîmpla lucrul acesta. Mă bazez pe ceea ce ştiu din partidele noastre şi mă bazez şi pe bun simţ. CDR nu s-a rupt în 1996, înainte de alegeri, alianţa DA nu s-a rupt în 2004, înainte de alegeri. O alianţă de acest gen, care practic este favorită să cîştige alegerile, nu se rupe nicăieri în lume. Pericolul cel mare, într-adevăr, pentru orice alianţă, va fi după ce vom fi la guvernare. Şi aici este marea provocare pentru Crin Antonescu şi pentru mine. Pentru că în general de la lideri se strică, nu atît de mult de la partide.”
Ponta a mai declarat că 2013, “un an de guvernare foarte dificil” şi 2014, cînd Crin Antonescu va candida din partea Alianţei la preşedinţie, reprezintă marile provocări ale USL.  Dar că  “În rest, pînă la alegeri… Nu se rupe nici un USL, nici vorbă de aşa ceva. Eu cred că […] provocarea cea mai mare va fi pentru mine şi pentru Crin Antonescu în 2013 si 2014 să ducem proiectul la bun sfîrşit. Eu cred că vom reuşi.
Şi eu cred că vor reuşi iar proiectul ce-l au de dus la capăt nu este altceva decît fuziunea PSD -PNL, practic dispariţia PNL. Singura situaţie, de altfel,  în care Crin Antonescu mai poate spera să candideze la preşedinţie din partea actualei USL sau cum s-o numi mai încolo. Că referirea lui Ponta la lideri nu poate avea altă semnificaţie.
Vestea bună vine, surprinzător, de la Iliescu. Luat pe nepregătite de sinceritatea inadmisibilă a lui Ponta şi inspirat de muşcata din fereastră, a sărit degrabă cu o dezminţire: “Aiureli. Nici vorbă. El (Sebastian Lăzăroiu -n.red.) are pasiunea ideilor năştruşnice care să provoace shocking. Nu are nici un temei, e o speculaţie absolut gratuită”. Semn că o uşoară stare de confuzie, specifică vîrstei, a-nceput să se manifeste. Că altminteri s-ar fi bucurat că visu’i de a îngropa şi ultimul partid istoric – chiar dacă existent azi numai cu numele – e pe cale să se-nfăptuiască.
Aşa că rămîne cum am mai vorbit. Mesdames et messieurs, les jeux sont faits, rien ne va plus.

7 Responses to “Ponta confirmă alianţa postelectorală cu PDL”

 1. Nea says:

  E senil de-a binelea Iliescu dacă a spus shocking în loc de neaoşul шокирующих.

 2. Mușcata din fereastră zici… are dinți buni Iliescu pentru vârsta lui!

 3. Mih. says:

  Asta musca cu (scuzati cacofonia) rumegusul de pe limba
  http://www.criterii.ro/images/iliescu-1.jpg

 4. Mih. says:

  @Florina
  :)))

Leave a Reply