Reporter la Central

Unei relatări atît de minuţioase nu aş avea ce să-i reproşez. Numai că lipseşte esenţialul: a fost bună coliva? Dar e scuzabil, probabil n-a mai apucat.

46 Responses to “Reporter la Central”

 1. Nea says:

  Yeba, vezi că Florina te minte, nu înseamnă ce ţi-a spus ea, mai ales în contextul respectiv.
  De ce nu mă întrebi pe mine?
  E vorba de o urare adresată câinilor, la stână, de aia ziceam să-l întrebi pe Becali.

 2. Yeba says:

  Pt @Nea, de la training:

  ”The Lord’s Prayer has 56 words; the Ten Commandments have 297; the American Declaration of Independence has 300; the European Economic Community directive on the import of caramel and caramel products requires 26,911 words, which speaks for itself.”
  Sir Frank Hartley (1911-1997)
  Ei si? Nu l-a bagat nimeni in seama.

  Am adresat o intrebare in eter si tu mi-ai zis de Becali! Pai eu am incredere in Florina, ca ma trimite la surse academice.

 3. Nea says:

  Webster nu e parlamentar european, nici fost cioban, nici milionar român, nici şmecher de Pipera, nici fost puşcăriaş, aşa că degeaba e academic, nu ştie câte ştie ăla.
  Apropo, singura calitate onorabilă dintre cele de mai sus e aia de cioban, dar presa l-a ironizat în special pentru aia.

 4. Yeba says:

  Pai cu calitatea onorabila iesea din rind si le crea discomfort psihic.

 5. Yeba says:

  Pai spun „the Lord’s Prayer”.
  Spun si pentru Nea, ca rugaciunile venite de la rezolvitori sunt sigur primite.

 6. Nea says:

  Ia să vedem, am făcut vorbire de parlamentul european (on topic EBA), de produse din caramel (on topic coliva), de presa ineptă (on topic din oficiu la Bestiar.

  Bată-te deconvoluţia polinomială a lui Stamate şi Stoian

 7. Yeba says:

  @Nea: Stamate, tu esti?

  @Florina, condu-l pe Nea in Spamate, ca prea umbla cu Stamate si Stoian pt avansati, eu nu am auzit in viata mea despre deconvolutie! E genul care demonstreaza cit e i la i cu o metoda care i-a venit lui in minte in autobuz, dar pune cotul pe teza.

 8. Yeba says:

  Nu pot maica, ma dor oasele.
  Mai simplu mi-ar fi sa nu ma mai joc deloc, sa-mi iau caramelele si sa plec in bejenie.

  Eu fac parte dintr-o generatie cu care Che a glumit pe viata ei, a generatiei, asa ca mergi matale la jidovii ai batrini sa le explici ce smart si trendy e ideea unui site hitlertachepress, cu umor inteligent, aproape cum se gasea pe vremuri la gazeta Ghimpele a facultatii.

 9. Nea says:

  Yeba, Che a glumit cu viaţa multora, inclusiv cu a lui, nu prea punea preţ. Dar dacă ar fi sa faci un tur al Americii latine pe motocicleta, cu cine ai merge, cu el sau cu Ponta?
  Într-o ierarhie a răului, noi am suferit din cauza lui Ceaşcă şi mai ales a lui Cliţă şi altor slugi ale lui, Castro părea un bunic cu simţul umorului pe lângă ăştia. Iar Che, aproape diafan, nu i se vedeau de aici mâinile înroşite de sânge.

 10. Nea says:

  Aa, şi apropo de teorii născute în autobuz, uite aici, că tot îţi place ştiinţa:
  http://poemix.blogspot.com/2010/10/primim-pe-adresa-redactiei-blogului.html

 11. Yeba says:

  @Nea,
  Nu era musai vorba de Che insusi, ci de ce au reprezentat, el si alti derbedei ca el, pina in ziua de azi.
  Turul Americii nu e in chestie, imi pare rău.

  De Cliţă n-am auzit, apropo de ce inseamnă ierarhizarea răului. Marian Clită, ala care l-a ucis pe Gh. Ursu, era si el rebutul primitiv al unui sistem.

  (1) Ierarhizarea acestui tip de rău mi se pare că pleacă de la premisa falsă că asasinatele in masa sunt ierarhizabile, (2) nici gând să mi se pară Ceaşcă mai vinovat decât sistemul care l-a făcut posibil şi, (3) crede-mă, nu ştiu cum s-a făcut, dar eu i-am văzut „de la început” mâinile lui Che înroşite de sânge, de parcă i-aş fi fost colegă de bancă, măcar că părea mai sexos decât Colin Firth in rolul lui Mr Darcy, ca să luăm un exemplu la întâmplare. 🙂

  Pt. mine, tacheguevara e o idee la fel de amorală, simpluţă, insidioasă şi deci, din perspectiva celor mai complecşi, la fel de periculoasă ca şi goebbelsimo, goeringtache, stalintake, tacheberia si alte joculeţe pentru care ignoranţa voioasă nu e o scuză.

  Evit dezbaterile pe subiectul ăsta, îmi fac rău, sunt încremeintă în proiect, aşa că nu o să continui.

  Mulţumesc pt linkul la problema observatorului 🙂

 12. nedormitul says:

  yeba
  blogul e făcut de mine şi de mirel, da? l-am folosit acum pentru că un alt blog, făcut de el mai demult, nu poate fi accesat (parole, chestii).
  nu e vorba de che guevara aici. e un blog făcut la mişto de noi doi, fără nici un teribilism tip ponta. ne-am lămurit?

 13. Nea says:

  Yeba, de Clită vorbeam şi eu, credeam că e Cliţă ortografia.
  Oricum, admir pe cei care văd mai repede sângele de pe mâinile diversor satrapi.

 14. io-s de-acord cu nedormitul ca tache-simonatache merita o corectie de acest gen: tachevara.

 15. Yeba says:

  Da, @nedo, precis ne-am lamurit.

  @Nea, daca mai treci pe aici, zi repede pe un biletel cit e i la i, ca sunt nelinistita, nu-mi mai tihnesc trainigurile.

  (Florina, asigur caramelele la bere, nu-mi ingradi libertatea de exprimare a nelinistilor)

  Ca asta era chichirezu’, ca din numere complexe te dadeai peste cap si scoteai o banalitate, nu doar real, ci si rational si pozitiv. Sau rationale si pozitive sunt doar articolele pe blogary, iar memoria-mi a ajuns chiar ca a unei colege de banca de-a lui Che?!

 16. Nea says:

  Dă-l încolo de i la i, un timp am crezut că e -1, dar nu e.
  Mai bine caută, ca se te amuzi,
  Sokal’s hoax, “Transgressing the Boundaries: Towards a Transformative Hermeneutics of Quantum Gravity”
  E savuros tot circul.
  Între altele, le-a spus ălora de la revista de studii culturale că numerele iraţionale sunt cea mai nouă cucerire a matematicii iar aceia au publicat cu veneraţie.

  Sau, pentru compensaţie, îţi spun teoria mea personală creaţionist-evoluţionistă, unificată.

 17. Yeba says:

  Ala e i la patrat 😆 , i la i e o demonstratie de-o juma de tablă!! in compensatie ca m-am nelinistit o sa dai linkul la Big Bang-ul pe intelesul tuturor si Florina se va ingrasa de la caramele cu bere.

 18. Nea says:

  Încă n-am pus pe hârtia monitorului Big Bangul, aştept următoarea călătorie cu autobuzul ca să-mi clarific niţel ideile.

 19. Nea says:

  Încă nu am găsit un mod de a explica prin batistă Era Planck, aia de a început la ora 0 şi s-a încheiat hăăăt, după fix 10 la puterea −43 secunde.
  În schimb, am făcut progrese notabile tu teoria unificată creaţionist-evoluţionistă.

 20. Yeba says:

  @Nea, te rog sa nu amesteci batista cu Planck, are un efect infiorator! Batista e a lui Dorulet si e un concept generic, inteleg, adica nu-mi inchipui ca folosesc toti aceeasi batista, vine fiecare cu a lui, e mijloc individual de protectie a muncii.

  Si intimpini dificultati sa publici Teoria Unificata? Verifica ElCucuy constantele si ii dau cu rest? A pierdut tabelele de logaritmi?

  @Florinaaaa – ca eu sunt tematoare de triumviri si intreb ce am de intrebat, ca Chelu, prin intermediari: cum sta el Bleen si trage sa moara de una, alta 🙂 , nu i s-o fi parind interesant sa scrie un metareportaj, adica un reportaj despre reportajele & comentariile de la Conventia PDL sau ce e ea?
  Sau sa vb cu cine se pricepe, pt o metapsihanaliza?

  Mai sperie duhurile, mai pune o pana tangenta cu contingentul la palaria Mme B.

 21. Nea says:

  Iulian Tănase era cu ştiinţa şi cu polimerii, îmi promisese că-mi aranjează un Nobel, dar după ce s-a văzut cu Relativitatea în căruţă n-a mai mişcat deloc.

 22. Yeba says:

  Ma rideam si eu, ca sa-mi inviorez propria agonie. Uitasem ca e blog cu staif.
  Pe vremuri era un prof de filosofie, la un liceu, intră in clasa si zice: “Scoateti o foaie de hirtie, scrieti numele si nu puneti data”. Suspine, tacere.
  Seful clasei: “Dom’ profesor, nu va suparati, de ce…” “Pai ce vorbim noi aicea? Filosofia e eterna, n-are a face cu clipa.”

 23. Sare'n Ochi says:

  În geometrie, dreptei care uneşte două paralele, într-un unghi de 90 de de grade, îi zice perpendiculară. În Iclod, județul Cluj, România, paralelelor li se mai spun și şanţuri (chiar dacă-s mai șerpuite). Pe perpendiculara acestor șanțuri a încercat să se ducă o bicicletă. Aşadar, pe când, fără să se asigure, încerca să unească cu bicicleta cele două şanţuri, G.H., de profesie copil, a fost intersectat de către o Dacie care tocmai trasa o dreaptă paralelă cu şanţurile. Concluzie: geometria accidentului l-a transformat pe Gabriel într-o orizontală tangentă cu un pat de spital. Știți, saltelele din spitalele noastre sunt extrem de concave.

 24. da, le-a circumscris (era sa scriu: circumcis – uă! ptiu!) unui castravete. circumscristătă!

 25. Nea says:

  Ete că Bestiarul a devenit blogul Gazetei Matematice. Ce derapaje mediatice din lumea numerelor iraţionale ne mai prezinţi, Florina?

 26. Nea says:

  Să vină rezolvitorii premianţi, nu noi, ăia din ultima bancă!

 27. Yeba says:

  Mie mi-e mila de copilul Gabriel, cu bicicleta lui.
  Voi nu ma puteti cointeresa cu un 10, acolo, credeti ca umblu dupa problema lui Apollonius in mod dezinteresat (nici n-am deschis linkul, ca mi-s bolnavioara)? Apollonius ce are? Eventual il caut direct pe el.
  Imi pun pantofii cu toc.
  Iar problema ailalta inteleg ca-i gata pusa la murat, a rezolvat-o copilul, cum mi-ar sedea sa copiez dupa un copil? Ca am o amica bulgaroaica, m-as descurca.

  Pina ma inzdravenesc precis ii da prin gind lui Bleen sa mai schimbe articolul, macar cu un reportaj de la lansare. Regulile comentariilor dau efecte secundare la comentarii, bravos! Alea principale – mai greu, uof!

  @Nea, yessss, stateam in prima banca fara sa fi avut ochelari 😆

 28. para says:

  Frumoasă problemă.
  Ce mişto e wikipedia! Florine, mă scuzi, da’ e mişto. Foarte mişto.

 29. Yeba says:

  Hapciu! Nedreapta este viata! Apollonius si-a pus problema, ceea ce e fabulos, aia de pe wiki au facut o pagina incintatoare si astia de pe hotnews nu stiu nici sa puna un titlu corect in lb materna, saracii! Hapciu!

 30. Nea says:

  Yeba, grabnică însănătoşire, încearcă cu nişte vin fiert, poate găseşti aici un soi bun, că tot suntem la Bestiile presei: http://www.kamikazeonline.ro/2010/11/eugen-istodor-haiducul-de-vita-nobila/

 31. Yeba says:

  @Nea, am fost, am facut scandal, astept 2000 de euro. Nefericitul ala care i-a propus asta a citit el cindva la Marketing despre Charles Forster si a ramas incremenit in proiect (presupunind ca avea o urma de buna credinta in raport cu firma lui).

  Forster, ca bulgaru’, a reinventat scobitoarea din lemn, nu interesa pe nimeni. Asa ca platea prinzul in restaurante de lux unor studenti, ca sa isi declare cu voce tare dezamagirea ca un restaurant asa de fin n-are scobitori si n-a auzit de ele.

  Am facut practica agricola la Urlati, cred ca era inainte ca Burebista sa ingroape viile.

 32. Nea says:

  Vercingetorix sau Traian, omologii lui Burebista,nu erau aşa grijulii cu consumul de vin, oare populaţia era mai cumpătată la ei?
  Şi cum era vinul de Urlaţi, îţi venea să urli, ca lui Jenică?

 33. Nea says:

  Cum era corect pe Hotnews, Un elev a rezolvit o problemă?

 34. para says:

  http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/ce-au-in-comun-noica-si-paunescu-55577.html
  transparent total. nesimtire sau prostie? mi s-a părut mie sau rogozanu a început să ia proporţii monstruoase?

 35. Nea says:

  Am citit în diagonală articolul lui Poenar şi al lui Rogozan. Mi se pare, dacă nu am scăpat ceva esenţial, că Rogozan e mai aproape de realitate, Poenar face reverenţe către Noica şi, prin ricoşeu, către Păunescu, în timp ce Rogozan a sesizat că amândouă persoane erau false.

Leave a Reply