Antonescu la examinare

Cu acelaşi fascistizanto-compulsiv spirit critic, cu acelaşi angajament profund – obsesiv faţă de hipertonicitatea ideilor fixe, cu aceeaşi combativitate halucinantă, cu aceeaşi penetranţă discursivă, cu aceeaşi rezonanţă magnetică absolut nucleară şi cu acelaşi fulminant, paramnezic, confabulator şi ecopatic curaj, Antonescu se întoarce către anii studenţiei.

Şi-i mai zice şi fustigatore!

 

53 Responses to “Antonescu la examinare”

 1. Yeba says:

  E ceva ce-mi scapa, că umblu cu browserul îmbâcsit, sau chestia asta seamana cu Povestea Frunzei-pe-net.
  Deci e un blog.
  http://siteintel.net/info/giornaleitaliano.info

  Auzi, ziar al tinerilor universitari italieni! Are comentatori cu nickuri pur italienesti, ca Maria Cristescu, Țară decăcat si Decebalus per Scorillo si comentează declarațiile rromilor prinși de poliție, pe lângă sondaje CCSB, după care italienii-s morți, desigur.

 2. Yeba says:

  @găleată, găletușă, am găsit un buton Delete browser history și am dat click. Se pare că am obținut efectul dorit, poate nu se formatează și hardul de data asta. Am pus un avatar inocent, ca să fiu scuzată de off topic și incompetență…

 3. snapshot says:

  e prolific somnorila ! cand le scrie ? http://giornaleitaliano.info/?s=ANTONESCU&x=0&y=0

 4. snapshot says:

  au si Autori …
  e si un Regolamento pe acolo.
  off topic – dulcica esti Yeba !

 5. Yeba says:

  @Florina, te rog sa stergi comentariul fara avatar, e inca o proba de computer skills pe care numai ora o poate scuza.

 6. Galeata cu pixeli says:

  @Yeba, perfect. Sper ca ai dat delete Everything nu numai Last hour.

 7. Sare'n Ochi says:

  Si Traian si gioca la carte di nationalismo, noi, Rumeni geto-dacii, giocare con pixel blu. di cui vergonasi, Dinu Patriciu!

 8. Yeba says:

  @galeata, thx. Am sters tot, ca nesatioasa, acum si daca vreau sa ajung pe google tb sa tastez.

  Am pus un link catre o chestie care mi se pare neutra, zice ca e giornale e gazduit pe un blog.

  Poate e blogul TSD cu bursa in Italia. Toate Antenele mizeaza pe faptul ca nu verifica nimeni si ele pun un țăruș de care se vor agăța în campanie, ca „scandalul cu bacalaureatul lui Funeriu” si orice nedovedit, dar zvonit deja. Sunt deșteaptă ca un om mare!

 9. Galeata cu pixeli says:

  Consecintele mizeriei Paris ’68. O studentime maoistificata; asta spune multe si despre dascalii lor, la fel de idioti si rupti de intelegerea vremilor.

 10. Nea says:

  Repetiţia este mama politeţii:

  Snapshot, mersi de link, ţi-aş fi mulţumit la moment dar n-am avut acces la net, nu c aş fi, Doamne fereşte, mârlan.

 11. Yeba says:

  Desfătarea de simbată seara:
  http://www.antena3.ro/politica/cristian-preda-emil-boc-ar-trebui-sa-isi-gaseasca-alt-job-132258.html

  E on topic, ca desfătarea asta e a lui Antonescu.

 12. Sare'n Ochi says:

  l-am cunoscut personal pe acest cî Preda. e genul acela de individ care si cand iti da buna-ziua parca te injura de mama (mai era unul identic pe vremea Conventiei Democrate, “taranistul” Dorin Marian, azi nici nu stiu prin ce partid sau ce afaceri oneroase e esuat). am mari rezerve in calitatea declaratiilor sale, izvorate toate din frustrare – frustrarea liniei moarte din pdv politic care o reprezinta PE.

  • aş putea spune că e altă dezamăgire, pe lîngă Voinescu, dar parcă nu-i chiar de acelaşi soi. în ceea ce-l priveşte pe CP am avut rezerve mari începînd cu anul trecut, cînd a declarat că-l respectă pe Ion Iliescu. nici una dintre explicaţiile ulterioare nu avea substanţă, erau exerciţii stilistice şi atît.

 13. Yeba says:

  @Florina, pe tine de ce te-a dezamagit Voinescu? Intreb serios. Pe mine, pina cind cu alianta DA de mai ieri, m-a dezamagit doar fiindca n-a fost pregnant, n-are proiect, ca sa zic asa, spre deosebire de C Preda care e activ-distructiv.
  Dar vreau sa nu-mi scape vreo chestie esentiala, ca e de la Ploiesti.

  • are proiect, dar ăsta este strict legat de persoana lui, e atît de mulţumit de sine şi atît de absent în orice ar necesita implicare. ca purtător de cuvînt, singura intervenţie notabilă e, dacă-mi amintesc bine, cea referitoare la Funeriu şi bac. în rest, se ştie cum e comunicarea PDL-ului. cred că mai sus decît e nici nu vrea să fie şi e mai bine aşa. nu ştiu ce ar face ca ministru, de exemplu. e căldicel şi în politica mare ăştia nu fac nici o brînză, sînt, vorba lu’ Pleşu, nici aşa, nici altminteri. de la oameni care vorbesc frumos dar care cad în autocontemplaţie cînd se aud vorbind frumos nu poţi aştepta decît să-i auzi vorbind frumos. ceea de, de la un moment dat încolo, cînd vezi că vorbele frumoase atît rămîn şi nimic mai mult, e pur şi simplu pierdere de vreme.

 14. Yeba says:

  Aşa, aşa, n-are proiect adevărat, avuabil, e absent şi mulţumit. Acuma or să râdă copiii de el, zice sursa-din-interior că el, Sever, nu ştie că totuşi, totuşi se măresc salariile.

 15. Yeba says:

  De unde stie Socaciu ce gandesc intelectualii de oriunde? S-a recomandat vreunul de la cenaclu ca e intelectual si a dat Socaciu mina cu el?
  Tocmai am stabilit (bleen) ca țara crede ca Dana Grecu e jurnalista si Cretuleasca, femeie, dar sa mai creada si ca Socaciu e intelectual mi se pare exagerat.

 16. Nea says:

  Se dă un cenaclu peste care e vătaf un poet de 120 kg unde lălăie 20 baladişti a câte 60 kg fiecare. Să se calculeze ce masă vor avea în total cei 20 baladişti după 20 de ani şi în ce partid va fi senator poetul. Să se calculeze câţi ani vor trece până ce numărul de intelectuali de stânga înmulţit cu masa lor va depăşi masa poetului înmulţit cu numărul de ani care vor trece până ce numărul de intelectuali de stânga înmulţit cu masa lor va depăşi masa poetului înmulţit cu numărul de ani care…

 17. Yeba says:

  Cum or fi vrind dictatorii sa se abtina comentatorii de la una-alta inclusiv acreala si prostie? Eu cred ca umbla ei cu alcooltestul nefacut, de unde sa stie bietii comentatori ca scriu prostii? Florin are misie grea, dar inteleg ca e antrenat, parca a zis ca are vie in Baragan, deci stie cum sa pazeasca o vie electronica.

  Cine-si face probleme, sa le rezolve. Asta de mai sus parca e problema Antenelor, zbiara ca li s-a luat de sub nas motivul sa zbiere, le-a pacalit Sever! Miine or sa zbiere ca ele au zbierat ca …, dar…

 18. Nea says:

  Da’ ce, Stoian îşi rezolva singur problemele? I le rezolva sclavul, Stamate.

 19. Yeba says:

  😆

  😆

  (A zis să nu scriem taclale despre cum sclavagim noi, aia fără vacanță, nu scriem, stăm cu mâinile la spate.)

 20. Sare'n Ochi says:

  La Slovacchia punire con il carcere chi nega i crimini di persecuzione e substrato politico del periodo comunista e il governo ceco vuole mettere fuori legge il partito comunista. Nel mese di settembre, la Repubblica slovacca entra in vigore il nuovo Codice di procedura penale, introducendo carcere per chi nega i crimini di persecuzione politica e substrato perioadacomunistă, che porterebbe il comunismo sullo stesso piano come l’Olocausto.

 21. Sare'n Ochi says:

  in ce-l priveste pe Socaciu:
  LER e Ler e iara LERU, io e lui solo intellettualmente non posso tradurre quello che il Parlamento non possa capirmi.

 22. Nea says:

  Yeba, n-o să-ţi vină a crede, dar am aflat aşa:
  prenumele lui Stamate (Ionel)
  confesiunea (greco-catolic)
  locul unde e înmormântat (nu-l spun să nu meargă repetenţii acolo să-l profaneze)
  numele soţiei (Florica)
  numele fiului (!?!?!) (Mircea)

  În schimb, nimic de Stoian, se pare că s-a mumificat într-un biblioraft.

 23. Galeata cu pixeli says:

  Va admir enorm. Eu nu stiu nu patru operatii aritmetice. Am uitat si tabla inmultirii.

 24. Nea says:

  Găleata, nu ştiu nu patru e deja o operaţie logică de nivel superior.
  Iar înmulţirea este o adunare repetată.

 25. Yeba says:

  Super, @Nea, deci in loc sa urmaresti evolutiile MM, Sever si Cristi, tu umbli prin arhive. Ionel, deci!
  Saracul, ce viata grea si cu persecutii o fi avut, daca era inregistrat greco-catolic!

  Poate ca pe Stoian nu l-a chemat Stoian decit dupa casatorie, s-a casatorit cu vreo nepoata de-a lui Jane Austen ajunsa pe aici, careia i-au pocit notarii numele.

  @galeata, sa se calculeze in pixeli 1680 x 1050 = ? Pe hirtie, nu trisa. Miine facem proba impartirii.

 26. Nea says:

  De, am fost şocat de următoarele:
  Că a avut o existenţă reală (a fost şi refugiat), că îl cheamă Ionel, că e din Clui, că a fost însurat şi că a avut un fiu.
  Soţia lui a murit abia în 2008, deci înseamnă că n-a torturat-o prea tare.
  Şi o veste proastă pentru repetenţi: O stradă din Sanicolau Mare îi poartă numele. Previzibil, pe ea are sediul administraţia financiară.

  Oricum, el mi-a afectat mai mult adolescenţa decât Sever şi Cristi

 27. Yeba says:

  🙂 veeeezi, si ziceai ca e acru si cu minecute, in timp ce el a avut viata complexa.
  Matematica cere imaginatie. Cind am auzit prima oara cuvintul “sardonic”, tin minte ca acum ca l-am asociat cu zimbetul nestiut, dar negresit sardonic, al lui C. Ionescu-Tiu-scriind-problemele-alea-grele pt Gazeta.
  I-am spus asta matematicianului clasei si el mi-a raspuns ca si-l imagineaza ca pe un tip relaxat si pontos (fiindca el insusi parca era la patinaj artistic, era o placere sa-l vezi rezolvand probleme).

  Sever si Cristi, adolescentii politicii romanesti.

 28. Nea says:

  Nici măcar cu acreala nu-l creditam, acreala e un sentiment omenesc. Îl credeam făcut din hârtie şi cu pielea de mucava.
  Să vedem ce suprize ne rezervă şi Austoian. Apoi o lăsăm în pace pe Florina.

 29. Nea says:

  Da’ unde crezi că am găsit aceste informaţii preţioase? În ziarele vremilor apuse, anume la rubrica decese. Aia nu-i presă? Ba chiar mai obiectivă, dacă zice de X că a încetat din viaţă, aşa e. N-o să auzi că răposatul i-a ars o palmă unui vecin de criptă minor.

   • apropo de Voinescu, Yeba mă întrebase zilele trecute de ce m-a dezamăgit şi văzînd că s-a discutat şi pe Blogary, îmi aduc aminte ce speranţe îmi făceam anul trecut legate de el şi ce aiurea îmi par azi. pe lîngă altele, îmi părea exact omul politic care se poate adresa atît elitelor, cît şi cel care, la nevoie, poate încălţa cizme de cauciuc şi bate uliţele patriei. asta fără a fi ridicol ca Geoană şi reuşind să vorbească şi simplu, pe înţelesul omului obişnuit. şi cred în continuare că în el există această combinaţie bine dozată de intelectual şi politician dar nu vrea, domne, nu vrea. nici măcar ce scrie nu mai pot citi. e plat, fad, complet neinteresant.

 30. Nea says:

  Păi Geoană e încă mai ridicol când încearcă să vorbească_ca intelectual, gumarii i se potrivesc mai bine, cumva.

 31. Galeata cu pixeli says:

  @Yeba: nu stiu decat ca 1680 x 1050 e bine. Daca raportul e de 16:10

 32. Yeba says:

  Situl Adevarul nu merge, sa-l citesc pe Plesu de azi.

  Ieri am nimerit pe Criticatac, la State ala, si mi s-a facut rau, nu se poate asa ceva, e prea multa rea credinta pe lume, nu poate fi toata numai prostie, ce sa comentez? N-am in exil nici o Gazeta, cred ca macar problemele de-a VIII-a le faceam, de nervi.

  @Găleata, eu credeam sincer că e o înmulţire la mijloc, atâtia pixeli pe lung, atâţia pe lat, total atâţia pe ecran. 16:10 = 1,6 🙂
  Poezii ştii 😆 ?

 33. Galeata cu pixeli says:

  Acuma sincer: mai citeste cineva revista (22) asta de vreo 2-3 ani incoace? De cand s-a burdusit de dubiosi corect politic, stangisti, hipsteri cu pretentii academice si alte asemenea snobitati anonime de care te batzi pe la simpozioane unde eu unul nu ma duc?

 34. Yeba says:

  Thx, l-am si imprimat, asta merita citit pe indelete. Mai stam mult cu ochii pe R? ca ne dor, odata cu capul!

 35. Galeata cu pixeli says:

  @Yeba:

  nu stiu nici poezii, pentru ca stau prost cu memoria. La imagini stau ceva mai bine, fara merite deosebite totusi.

  Un amic de-al meu, medic, m-a lasat cu gura cascata cand mi-a recitat Luceafarul, mai ales ca nu-l mai recitise din liceu. 🙂

Leave a Reply