Simona Tache a inventat avionul care face ciorbă

Aparent, în galeria numelor mari rămase în istorie, Einstein, Shakespeare, Marie Curie, Marguerite Yourcenar, a apărut, ultima pe listă, Simona Tache.  Nu e clar cînd şi pentru ce a luat  Nobelul şi deşi se străduieşte să ne anunţe, noi nu ne prindem. Şi numai uşor nu-i e, avînd în vedere vremurile sub care se află. Nu foloseşte nici măcar un zîmbet rozaliu într-o lume de postaci care-ţi palmează constant IQ-ul. Să fi fost pentru rezolvarea dilemei to be or not to be good fitnessul pentru găini şi efectul lui asupra ouălor bio? Pentru magistrala punere în ecuaţie a masei, energiei şi vitezei fotbaliştilor cînd încă nu se ştia măcar unde se află nasul lui Adrian? Oare, în incultura noastră, nu am sesizat forţa de intersectare a memoriilor unui preşedinte de scară cu antrenorul de seducţie? Nu am remarcat nici măcar radio activitatea, nici subtilul dar profundul angajament civic privind căţeii, emigrarea şi Antonescu?

Asta e, ghinionul ei că s-a nimerit contemporană cu nişte idioţi de internet. Sau al nostru că sîntem contemporani cu Simona Tache şi nu o apreciem? Ad finem, rămîne cum vă place. Că tot mult zgomot pentru nimic e!

 

 

 

23 Responses to “Simona Tache a inventat avionul care face ciorbă”

 1. snapshot says:

  ce vreti si voi acum ? e nevasta de catavenc si trebuie sa-si merite banii intr-un fel ca sa nu iasa vorbe. frumos e ca ataca subiecte roz care atrag (ca musca …. era sa spun) comentatori pe masura.

 2. blind coroner says:

  nu era mai potrivit “naveta spatiala care face tochitura”? asta cu maimuta electrocutata e imprumutata, desigur, de la un binecunoscut lider de partid, bine agitat. si nu cred ca einstein s-ar fi gindit, vreodata, sa scrie editoriale pentru publicatii cu asemenea cititori! astfel de idei sf, despre “ce ar fi fost daca…”, in care figuri luminate ale rasei noastre devin personaje de gluma, sunt simple speculatii ghiduse, mai mult sau mai putin umoristice si deplasate. depinde de chimia fiecaruia daca va ride, ori ba.

 3. Yeba says:

  1. Cred ca e nevasta de catavenc in sensul ca ii calca batistele profesionale lui Dorulet, sotul scrie mai caznit decit ea si cred ca e catavenc si sot recent, nu mi-l amintesc din vremurile cit de cit decente..

  2. Parerea mea este ca demersul Bestiarului este cam aspru de data asta.
  Autoarea este o absolventa de Litere de tip nou, care nu reciteste carti FIINDCA STIE CUM SE TERMINA.
  Pai e un text neutru, delicios pt Unica si comentatorii blogului ei, genul de yuppiste care vin de la ski si intra la sala, locuiesc in banlieue si povestesc evenimente la care “au pișat ochii”, altminteri intelectuale dornice DIN PRINCIPIU sa crape Chioru si sa-si duca nepotii sa se pișe pe mormintul lui.
  Si o garda de yuppisti care cred ca-s vulgari cu intentie, dar sunt fara.
  Are ea jdemii de cititori, are!

  Cind a avut ceva de spus, a pus pe blog (deci poate ea le-a scris) stenogramele inventate, ca sa pareze, ca o doamna, efectul celor reale – si alte chestii de maxima etica jurnalistica.

  In cazul asta nici n-a avut ce inventa mare lucru, cred ca le-a luat de pe forumul Realitatii, valorifica tot materialul in interiorul trustului.

 4. Yeba says:

  Marie si Pierre Curie.

 5. Nea says:

  off topic, Florina, eu tot perseverez să te îndrept spre căile binelui, prin exemple de jurnalism profesionist:
  http://inliniedreapta.net/atractia-raului-fascina%C8%9Bia-intelectualilor-%C8%99i-a-tinerilor-pentru-stanga/

  • mulţumesc, Nea, da’ să ştii că-s rezistentă, nu mă sperii de bestii şi nici nu plec cu ele la drum.
   în comentarii puteţi face evidenţieri pe ramură, am mai zis doar.

 6. Sare'n Ochi says:

  io cred ca zvonurile despre inteligenta ei au fost mult exagerate. dar ce stiu eu, io-s misogin 🙂

 7. subtemplum says:

  Si eu sunt misogin dar pe partea cu umorul. 🙂

 8. Sare'n Ochi says:

  da bestiarul de ce nare like ca madama, sa dau like pe fata-carte, atunci cand imi place si vreau sa si arat?

 9. Sare'n Ochi says:

  “nare”, tutu-i! pun cratima acum –
  n-are (a dracu graba si razbunarea spiritului Geea pe barbatii misogini :))

 10. Sare' n Ochi says:

  O imagine = 1000 cuvinte. despre lesinurile Realitatii (pe Baricada):
  http://baricada.files.wordpress.com/2011/04/lesinurile-realitatii-tv.jpg

 11. Nea says:

  Florina, da şi tu sfoară în blogosferă să salvăm nişte căţei:
  http://www.change.org/petitions/oppose-romanias-unfounded-proposal-to-kill-all-strays-2/share

  • Nea, eu am aprobat comentariul dar cu mare strîngere de inimă. noaptea trecută, sub fereastra mea, o haită a sfîşiat o pisică. s-a întîmplat acelaşi lucru cu două nopţi în urmă. după cele auzite, n-am mai putut închide un ochi. am revăzut clipul de pe pagina principală de nu ştiu cîte ori şi nici măcar de minunea aceea de pisic, pe care îl ştiu de ceva vreme, nu m-am mai putut bucura. şi nu locuiesc într-o zonă în care să fie aciuaţi comunitari. dar ne mai vizitează din cînd în cînd. de fiecare dată, după plecarea lor, mi-e groază să mă uit pe fereastră. ce aud mi-e imposibil să spun.

 12. Nea says:

  Săraca pisică. Nu e de laudă ce au făcut, dar aşa e lanţul trofic. Dacă stai să te gândeşti, la ei asta e o excepţie, în schimb pisicile omoară frecvent, din distracţie, porumbei, vrăbii şi alte lighioane încă şi mai nevinovate. Ăsta e jocul. Nu înseamnă însă să ne comportăm şi noi ca o simplă verigă în lanţ.

  • Nea,
   Cîinii nu omoară pisicile ca să le mănînce, le lasă sfîrtecate şi-şi văd de drum. Pisicile, în schimb, se hrănesc cu ce vînează. Clar, nu aveai cum să ştii, dar m-ai prins într-un moment foarte prost din punctul ăsta de vedere. Nu sînt proeutanasierea cîinilor comunitari, dar momente ca cel de azi noapte mă descumpănesc serios.
   Şi închei discuţia aici, subiectul e sensibil şi nu îl doresc dezvoltat, nu ar avea rost aici.

Leave a Reply