Felicitări celor care au publicat nişte telegrame care nu conţin nimic

1. E bine că au apărut telegramele? E foarte bine, nu scrie nimic despre noi.

2. Conţin noutăţi? Pînă acum zero. Din fericire, nimic despre noi.

3. Sînt publicate selectiv? Da, iar asta nu e neapărat un lucru rău. Dar nici bun.

4. Sînt autentice? Aşa par, vin din mai multe surse secundare. Bîrfe, adică.

5. Publicarea lor face jocuri? Tocmai pentru a atenua această posibilitate, se pare că au fost distribuite în mai multe locuri. Şi răspunsul este da. N-am dovezi, dar da. DA! DA! DA! DA, CE PENDULA MEA?

6. Vor apărea telegrame cu adevărat importante? Nu. Alea sînt clasificate “strict secret” şi nu intră în pachetul Wikileaks. Deci, putem specula în continuare că Băsescu chiar o fute pe Udrea.

7. Vor avea consecinţe majore? Nu. Ce, dosarul lui Vîntu a avut?

8. Nu vor avea, adică, nici un efect? Ba da, vor aduce la Realitatea TV mai mulţi membri PDL. Ştiu eu ceva.

9. Au greşit sursele* româneşti discutînd cu ofiţerii unei “puteri străine”? Delaţiunea şi delirul de grandoare nu sînt incriminate în Codul Penal. Acuma, şi delaţiunea, depinde din ce perspectivă a dimensiunii peniene o priveşti.

10. E posibil ca anumite “informaţii” să fi fost recompensate cu bani? E posibil, dar în cazul ăsta sînt bani prost cheltuiţi. Tăcerea e de aur.

11. De unde vine wikilimbs? De la cronicari. Grigore Ureche zice că, înaintea unei ciocniri cu un ciambul tătăresc, Ştefan şi-a trimis iscoadele să captureze cîteva “limbi”, adică inamici dornici să vorbească despre caii, haremul şi manevrele hanului. Şi eu am vreo 20 de cronicari în redacţie.

* Sursele, cu excepţia cîtorva oameni din justiţie, care predau documente cu ştampilă şi antet, sînt nefiabile. Deci aia cu batista e pe bune.

Pe omul ăsta nu îl mai miră nimic: “E un film care a mai rulat, din genul horror financiar, cunoscut în lumea largă ca “Schema Ponzi”, “Aici nu e neapărat vorba despre o discuţie etică, ci despre darwinism”, “Scăzînd copiii şi bătrînii, România deţine peste 10 milioane de analişti politici”, “Felix e Felix. E oficial. Voiculescu a colaborat cu Securitatea. E genul de ştire caldă expirată de mult”.

23 Responses to “Felicitări celor care au publicat nişte telegrame care nu conţin nimic”

 1. grigore ureche says:

  Nu e prima oara cand Buscu are acest reflex psihanalizabil: pentru a-si spune siesi ca e drept si bun acuza pe altii de turnatorie. Omul e foarte convins de inalta lui statura morala. Analogia cea mai la indemana e cea a homosexualului reprimat care e mare vanator de homosexuali si colectionar de trofee feminine.

 2. Sare' n Ochi says:

  cum mai scriam: am avut in armata doi frati gemeni, amandoi caporali – nici nu stiai care-i mai tembel ca celalalt. amandoi din Sectorul Agricol Ilfov, amandoi tractoristi. cred ca nici Buscu nu stie care-i el insusi – cum nu stiam nici noi cand era prezent unul dintre tembeli care dintre ei este. noroc ca erau la fel de prosti si impreuna si separat – stai la ce sa te astepti.
  la fel ca Buscu si Gotiu se da destept exact la fel: “informatiile erua trei, Luca si Matei”. ordin de la Vantu, frate!

 3. Doc says:

  Evident ca telegramele nu *dezvaluie* mai nimic. Telegramele *confirma* o multime de lucruri pe care, ca sa parafrazez, le stiam cu totii dar unora (gen Buscu) le-a fost jena sa le scrie.

 4. Platon says:

  Doru, ca sa se dea dasteptcuhaz, a inlocuit “leaks” cu “limbs”. este fantezia oricarui erotico-maniaco-obsesiv cu musca pe caciula.
  (leak – scurgere/limb – madular)

 5. Platon says:

  Doru nu-i bulgar, da vulgar e !
  vezi pct.5

 6. Nea says:

  O obiecţie de metodă:
  Florina, mi-ai dat emoţii, am crezut că Doruleţ a scris toate acele comentarii. Ceea ce nu era cu putinţă nici dacă-şi spăla batista la jetul hidrantului.
  Ca să aleg hăndelul de Neghină, a trebuit să merg pe linkul dat de tine. Ceea ce nu voiam, că nu simţeam dorinţa să-i fac vizite.

  Fă cumva, de exemplu un tabel cu trei coloane:
  1.Sursa (aşa nu) 2.Cum trebuia (aşa da) 3.Observaţii

 7. Platon says:

  Florina, scrie wikilimbs; deci mai multe.

 8. Yeba says:

  Idem @Nea, Florina! Idem-idem!
  Practicarea stamato-stoianisticii ne-a perfectionat simtul metodei.

 9. Nea says:

  Da, Florina, ţine seama că venim de la muncă, nu ne mai stă mintea la fineţuri de identificare, dă-ne clar, mură-n gură să înţelege şi mintea noastră ceva.

 10. Nea says:

  Dă să înţeleagă şi Grivei ceva, că el n-a fost la şcoală, ca Patapievici.

 11. Nea says:

  Yeba, zi-i lui Vântu că dacă află ginecologul că umblă noaptea cu mascaţi, în loc să stea la pat şi să bea ceai de mentă, îi rupe urechile rotulei.

 12. Yeba says:

  Sa lamurim ceva:
  Buscu n-are umor. O fi avind istetime, caracter, demnitate, profesionalism, social skills, carisma, bani, masini si acareturi, dar umor n-are.

  (Am citit eu niste teorii mai fine in care se preciza ca inteligentzele reale nu pot fi lipsite de umor si de caracter, d-asta vorbesc de istetzime.)

  @Nea, 😆 … Ghita e unul tinar, sexos si in putere, astea nu stii niciodata cum se termina. Pe de alta parte, Vantu are si el succesul lui, la ginecologi epuizati de monotonie si la dame uzate, ca Justitia.

 13. […] de omul pe care nu-l mai miră nimic. Omul care nu mai poate rosti o frază fără a menționa, discret, […]

Leave a Reply