Jos!

Regimul dictatorial care ne ocupă tot timpul a dat ieri o nouă lovitură libertăţii de exprimare a presei. În ciuda mobilizării exemplare, a dăruirii organizatorilor şi a figurilor marcante prezente, întîlnirii de ieri, din faţa sediului CNA, nu i s-a permis să se desfăşoare conform regulilor democratice. Javrele ordinare de jandarmi nu au fost dotate nici măcar cu un glonţ de cauciuc, nici  măcar cu o doză de gaz lacrimogen. Mai mult decît atăt, nu au fost aduse nici garduri, astfel încît participanţii nu s-au putut lupta cu forţele de ordine. Păi cum mama dracului să protestezi, cînd scutierii nu te bat? Şi aşa, spitalele de urgenţă sînt pline de cuţitari şi de babe călcate pe trecerea de pietoni, în loc să fie pline de eroi.

Şi mai grav, autorităţile aservite puterii contribuie, astfel, decisiv, la dispariţia din audiovizual a uneia dintre cele mai puternice, mai influente şi mai imparţiale voci, un adevărat model de seriozitate, bun simţ şi verticalitate. Huo!

28 Responses to “Jos!”

 1. Nea says:

  Iar s-au răsturnat autocarele din Caracal?

 2. Sare'n Ochi says:

  cum, jandarmii n-aveau motiune pe teava, sa execute la gura tevii si din orice pozitie suspendare de presedinte??!! nu ma mai joc de-a lovitura de stat. nici nu se poate, la cite televiziuni sunt acuma, va dati seama citi de Caramitru si de Dinescu trebuie sa se faca ca muncesc pentru un amarit de “fratilor, am invins”? cit despre individul din poza, ii sta mai bine cu vuvuzeaua lui Felix la cioc.

 3. val_one says:

  bălănel şi miaunel.

  Nea,(auto)carele erau din Alexandria.

 4. Nea says:

  Val-one, Caracalul se întinde între Marea Neagră, Dunăre şi Carpaţi

 5. Yeba says:

  Va rog sa ma lamuriti si pe mine care a fost motivul mitingelii.
  Eu am inteles că Balanel et Miaunel au primit amenzi, că le-au contestat in justitie si au cistigat, ca in orice justitie justa, iar CNA nu a dat banii inapoi, adica o chestie arida, care se rezolva cu executor judecatoresc.

 6. Nea says:

  Yeba, nu vorbim cu tine, tu stai în interiorul arcului carpatic, nu în Caracal.

 7. Nea says:

  Păi eu eram ăla intolerantul, lămuriţi-mă voi pe mine!

 8. Yeba says:

  @Nea, ca rezolvitoare premianta la Gazeta, iti dau dreptate.

  Din moment ce sunt diaspora inseamna ca traiesc in interiorul arcului carpatic, daca acceptam ca imparte planul in doua, i.e. Caracalul si restul, votez cu Base si m-asteapta Geoana pe arc cu 20000 de euro.

  (Nu ma pot abtineeee: Acum spune Ursu ca o data Banicioiu a fost refuzaaaat de fete desi platea!! Baiatul asta n-are noroc.)

  @Florina, multumesc. M-am dumirit, Nea are dreptate, un Caracal nesarat.

 9. Nea says:

  Yeba, cum era să fii rezolvitoare?!
  Îţi luau părinţii Gazeta, te puneau pe coji de nucă dacă nu rezolviai?
  Eu aveam un profesor de matematică la care nu luau 10 decât rezolvitorii. Şi între nota 4 şi 10 nu prea erau alte note intermediare.
  Dar nu am cumpărat decât o Gazetă în tot liceul, simţeam o sfârşeală infinită (ce oximoron) doar când îi vedeam coperta, it gave me the willies, cum se spune pe la noi.

 10. Nea says:

  Aa, şi ca să vedeţi că până şi din Grigore Gheba poate ieşi ceva bun, citiţi Pata de ulei, din volumul Întâlnire la Paris, de Adriana Bittel

 11. Yeba says:

  😆 , ce fericire sa vorbesc cu cineva care ma intelege! Premianta, Nea, intelegi? Rezolvitoare premianta a Gazetei, din pasiune!! Sunt pasionala, asta e! 🙂 L-am iubit pe Gheba etc.
  Eram 3 in clasa din categoria asta, altii erau simpli rezolvitori. Ceilalti 2 au iesit sefi de promotie pe la Mate…

  Abia astept sa o citesc pe Adriana Bittel, multumesc de sugestie!

 12. @nea, inseamna ca am litoral pe curbura Carpatilor? ma invecinez cu Marea Caracal?

 13. @yeba, io cetii doar Eseul despre cogniace al lui Blaise Pasquale – la asta s-a rezumat matematica mea)))). nimic nu-i, insa, pierdut: impreuna cu amicul Vacaroiu inca mai exersam la rezovarea chestiei aceleia cu intretaierea laturilor patrulaterului pe care-l reprezinta usa pe care vrem sa iesim (sau sa intram?) in ipotenuza (sau ipoteza?) ca vrem sa parasim onorata asistenta.

 14. Nea says:

  Yeba, mintea mea nu e construită astfel încât să-şi poată imagina o Premiantă Rezolvitoare. Ştiu că există, dar nu pot vizualiza, aşa cum nu pot vizualiza infinitul, paralele multiple printr-un punct exterior unei drepte, i la puterea i (apropo, dacă tot eşti aşa pasională, cât face i la i?).
  Şi tu ce-ai ieşit?
  Nu rata nici restul, mai ales Alice în Bariera Vergului.

  Micutza, poate pe vremea Mării Sarmatice. Acum s-au retras apele Caracalului, au rămas doar pietrele.

 15. Nea says:

  Dar de I. Stamate şi I. Stoian ce zici?
  Îi uram personal, mi se părea că îi văd aievea, încruntaţi, cu ochelari cu rame negre, pătrate, cu costume de culoarea şoarecelui mort acu un an în pod şi, bineînţeles, cu mânecuţe de funcţionari ai răului absolut.

 16. Yeba says:

  O sa ne mute Florina la topicul despre Paunescu, astea-s amintirile celor care nu se duceau la Cenaclu… Nu mai stiu cit e i la puterea i, ca nu ma uitam eu asa atent la astia irationalii 🙂 , stiu ca dadea un numar real, dar era sfisietor, faceam un artificiu ca sa iasa ceva pe inteles.

  Eu am ajuns departe (de i), traduc barbati politici, mai exact ideile dumnealor.

  Stamate si Stoian – asa ii vedeam si eu, adica oameni foarte seriosi 😆 – mie Țiu si Sirețchi mi se păreau răutăcioși.

 17. Yeba says:

  Auzi vorba, don’t answer! Pe Nea nu-l pot lasa in bezna! deci @Nea, vrei sa vezi cu ochii tai un rezolvitor premiant?
  Pambuccian! Serios! Eram in alti ani si la alte scoli, dar i-am retinut numele de pe listele anuale de rezolvitori premianti…

 18. para says:

  Matematicienii sunt mai lunatici ca poeţii. Încă nu m-am prins dacă asta îi face musulmani. Oricum, Al-gebra sună suspect.

 19. Nea says:

  Ţiu şi Sireţchi răutăcioşi fiind, şi cu nume oarecum excentrice, aveau ceva uman. Spre deosebire de I. Stamate / I. Stoian, funcţionari-automate trase la ştanţă. Cred că nici nu aveau prenume, acel I. era de fapt o cifră, un indicativ de lot.
  Noroc cu Urmuz că l-a pişcat avant la lettre pe Stamate (probabil Pâlnia era Stoian).

 20. ionel says:

  da’ ecuatia hayssam ?

 21. ionel says:

  Chiar toti am fost in carul rasturnat ?

 22. sovianu says:

  Economia s-a contractat in primele noua luni cu 2,3%
  de Dan Popa HotNews.ro
  Vineri, 12 noiembrie 2010, 10:04 Economie | Finanţe & Bănci

 23. sovianu says:

  florina,natura nu am ales-o noi,cu reformatorii blegi avem probleme, eu si fratele meu .

 24. Nea says:

  Ionel, Sovianu, nici pe moguli şi pupincuriştii lor nu i-aţi ales voi. Şi nici noi. Şi reformatorii ar fi mai puţin blegi dacă nu i-ar muşca ăia de cur.

Leave a Reply