Cu gândul la psiholog

Scrîşnind din dinţi pe lîngă ştiri, cu anvergura pe care numai fiction-ul o poate induce, Curchişătorul torpilează psihanalitic subiectele mass media din ultima săptămînă. Tragedia părăseşte canapeaua de consultaţie, scurt şi sec, după patru rînduri. Delirul este tratat cu dispreţ şi compătimire.  Rudele fostului dictator sînt puse la zid. Aparent detaşîndu-se de cei care consideră că se trăia mai bine în comunism, opinează că nivelul de inteligenţă era mai ridicat atunci.  Ignorînd faptul că doar o atitudine gînditoare şi o frunte lată nu pot ţine loc de instrumente de evaluare.

Ciudat cumm nu poate digera acelaşi subiect cîteva zile. Înainte de ’89 a înghiţit acelaşi lucru, ani în şir, fără să se plîngă. Dar poate nu-i aşa ciudat pentru cineva care cunoaşte gustul prezervativelor cu arome.

16 Responses to “Cu gândul la psiholog”

 1. Nea says:

  Da, era mai bine pentru un zmângălici S.F.:
  Scria cum se pocnesc trei extratereştri cu săbiile cu laser şi hopa! nenea Darie Novăceanu îi dăruia un apartament cu 4 camere, să nu mai doarmă pe holurile Casei Scânteii.
  În timpul ăsta, nea Ghiţă se pocnea cu bastonul de lemn fără laser cu nea Sandu la coadă, pentru salamul cu soia.
  Iar eu, ditai om de ştiinţă şi de polimeri aveam 3000 lei pe luna. Împărţit la 100 lei cât era dolarul, câştigam fix 30 dolari, adică una bucată pe zi.

 2. ela says:

  si-a luat sacoul peste treling?

 3. ela says:

  Este fascinant cand tranteste sentinte si scrasnete imbracat in trening.

 4. Florina says:

  e un om din popor, mai, ce nu se-ntelege?

 5. bjorn cyborg says:

  cumm, necum, pentru cineva care se pricepe sa tina, bine, minerul rachetei de tenis (cea care nu e indicat sa te loveasca in… da, ati prins-o!), putea sa strige, mai tare decit arbitrul: two balls! atunci.

 6. ela says:

  nu stiu care o fi poporul lui,ala de zombi?
  singura lui trasatura umana este hraparosenia.

 7. @bjorn)))) – CTP tzine bine minerul (acela din subteran) – il tzine de ignorantza si-l foloseste sa ne dea noua “‘telectualii dracului!” in cap si-n gura. si-n conturi.
  problema cu CTP este ca una scrisneste catre popor si alta aplica catre sinele sau incrancenat. aici, de exemplu, vitupereaza impotriva a doua stiri de kakat in opiniunea sa, exploatate doar pentru rating – dar, daca-i ne uitam la fitzuica pe care o conduce, cea in care si-a scrijelit materialul, observam cele doua materiale in deschidere. cu poze si titluri mari. deci, ratingul la dusman este de kakat, la CTP acasa-i de aur…

 8. Nea says:

  Micutza, păi tot la fel a şi început, să nu uităm că SF-ul era pe vremea lui Ceaşcă supapa de suprapresiune prin care fraierii credeau că primesc literatură iar şmecherii putea publica ceva fără să facă vreo aluzie la mizeria ceauşistă.

 9. morris says:

  CTP:un cretin infumurat,vanitos,dusmanos,arogant, razbunator,ipocrit,mediocru;prea mult mediatizat.

 10. da, @nea, de acord cu tine. imi pare rau ca n-am citit nici un SF ante-89 scris de catre scrisnitul natziunii. daca are careva vreo idee – de unde as putea citi asa ceva – rog indrumare)))))

 11. SF-urile post-89 i le-am citit pe toate: de la ce teleporta prin Adevarul cu viteza warp infinita in megalomanie, ura, manie proletara si isterie pina la nebuloasele din Gandul.

 12. Florina says:

  la anticariate ai incercat?
  😆 😆

 13. @Florina, am incercat. mi-au zis c-au incercat sa le tzina o vreme dar se auzeau tot felul de scrisnete dinspre ele, mormaituri: “voi suntetzi cartzi? suntetzi fabricate din aceeaşi materie de bază, păstoasă, groasă, pestriţă şi unsuroasă, şi ambalate într-o ţiplă strălucitoare”. asa ca i le-au expediat la topit.

 14. Nea says:

  Spre cinstea mea, nu am citit nici o carte de-a lui şi nici nu am cunoscuţi de acest fel (care să fi citit aşa ceva). Aşa că nu îţi pot împrumuta vreuna sau da sfaturi.

 15. Florina says:

  nici n-am citit, nici n-am avut vreo productie ctpista antedecembrista.
  sa-mi para rau, sa nu-mi para?
  nu-mi pare. am citit destul dupa.

  ah, si ca si nea, nici cunoscuti care sa fi citit n-am.

  micutza, nu te putem ajuta. 🙁

 16. morris says:

  CTP=Sergiu Nicolaescu.regizor,scenarist,actor,critic,sportiv(SN-calarie.CTP-tenis.)Cocluzie:daca traieste si asta(CTP)cel putin cat SN,dracii ne-a luat!

Leave a Reply