Că dacă ape bat în geam, de vină e Guvernul

La fiecare revărsare de ape, mass media sare, ca mușcată de fund, să-i căineze pe sinistrați și să arate cu degetul către cei aflați la putere – ei sunt singurii vinovați. Mă rog, zilele acestea, vinovații de serviciu rămân, în continuare, Guvernul_Boc și Traian Băsescu. Acuzațiile de regim criminal ce ar fi putut evitata drama locuitorilor din Moldova se revarsă de pe ecranele televiziunilor și din paginile jurnalelor. Din păcate pentru România și din respect față de cititori, istoria hoților de diguri nu începe cu acest Guvern.

Dintr-o pagină îngălbenită de ziar (EvZ, 19 iulie 2005) aflăm cum, pe vremea Marelui Guvern Năstase, firmele unor apropiați ai capitaliștilor de cumetrie din PSD au cheltuit mii de miliarde de lei de la buget destinate lucrărilor pentru prevenirea repetării unor inundații catastrofale. Cum fostul ministru pesedist al Mediului, Aurel Ilie a dirijat banii spre firma soției sale și cum banii au evitat să întărească diguri, ci doar conturi personale. Normal, inundațiile din 2005 i-au prins pe pesediști cu indignarea-n gât și conturile umflate. Cum ar veni: Ilie, regele PSD al digurilor, i-a oferit soţiei sale monopolul contractelor de refacere a digurilor din România, aceasta şi-a vârât banii în buzunare şi a făcut lucrări de mântuială, iar de inundații s-a aflat și PSD-ul în treabă și a cerut înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă. Exact ce le lipsea sinistraţilor: o comisie parlamentară de anchetă. Să ancheteze hoţii ce-a făcut hoţul cu banii.

Informațiile ce pun actualul Guvern sub acuzare sunt livrate către mass media de către “responsabilii” din fosta guvernare. Cu o voce sfârșită, madam Ana Lucia Varga, fost secretar în Ministerul Mediului pe vremea Guvernului Tăriceanu, actualmente deputat PNL, ne explică cum inundaţiile din 2008 au determinat guvernul de atunci să aloce, prin trei hotărâri de guvern, aproximativ 8,5 milioane euro pentru îndiguri şi consolidarea malurilor pe Prut şi Siret. Cum a semnat cu mânuța ei acele hotărâri. Pe care, actualul Guvern, le-a păpat. Ce uită protejata Fraților Micula să ne spună, cu aceeași voce sfârșită, este cum a reușit ea să-nvețe, rapid și eficient, practicile ex-pesediste de livrare a banilor de la buget către firmele binefăcătorilor săi.

5 Responses to “Că dacă ape bat în geam, de vină e Guvernul”

 1. ela says:

  @micutza:ai dreptate,ma intrebam de ce nu se face o documentare pe tema asta:
  http://www.infonews.ro/article4577.html
  http://www.infonews.ro/article5022.html

  si,de la DNA,unde au ajuns dosarele?

 2. ela says:

  Unde e Ministrul mediului? e in vacanta?

 3. @ela,ministrul Mediului, Borbely, este la o dekerestoyzare de padure. multzam pentru link-uri. rugamintea mea este sa dai doar 1 link/postare – sa nu intre comentariul in moderare.

 4. ela says:

  face figuratie ,explica c-asa-i romanul, frate cu codrul,cu raul si ramul?
  De frate ce ii este l-a luat cu el,la noi,la ungaria:
  sa-l rup,se strica,
  sa-l las,mi-e frica,
  ca vine altul si il ridica?

 5. […] This post was mentioned on Twitter by Blog de bucurestean. Blog de bucurestean said: de ce e bun bestiarul la casa omului http://bit.ly/br6dgF (via @turnofftheglory) […]

Leave a Reply