Băsescu, acum mai Putin Berlusconi

Ziariştii romani nu au de ce să se teamă. Nici măcar în cazul vreunei campanii de presă denigratoare, făcute la comandă. Europa, măcar cea care nu a uitat că Moscova nu crede în lacrimi fără ruble convertibile, e cu ei. După L’Espresso – care a publicat un material în care Traian Băsescu era prezentat drept un mic Berlusconi din Balcani, vinerea trecută, o publicaţie locală germană, mică dar ambiţioasă, prezintă raportul despre starea democraţiei romaneşti. Sudwest Presse nu vrea să fie mai prejos decît săptămînalul italian și-l egalizează pe Traian Băsescu la apucături cu Putin – dar pe scurt, după posibilităţi, că e criză şi acolo. Se remarcă, însă, documentarea la zi de care au beneficiat ziariştii germani şi personalităţile citate în articol. Meticuloşi cum îi ştim, nemţilor nu le scapă aproape nimic din abordarea omologilor din peninsulă.  Totuşi, poate din dorinţa de originalitate, se strecoară în text o poreclă neconformă cu realitatea. Scuzabil, numai cine nu informează nu greşeşte. Aşa că presa din Romania poate dormi liniştită. Cineva veghează pentru ea.

5 Responses to “Băsescu, acum mai Putin Berlusconi”

  1. din pacate nu am reusit sa postez si captura dupa publicatzii. oricum, Basescu, in loc sa fie Zeus – asa cum il stim noi ca si dictator, este Popeye si-n nemtzeste – c-asa l-au descris mantuitorii neamului Parvulescu, Mungiu-Pippiddi samd – sursele nemtzilor.

  2. Nea says:

    Howard Gardner face o analiza minutioasa în Munca bine făcută şi ajunge la concluzia că presa americană şi occidentală în general s-a degradat de când marile trusturi de presă au trecut din proprietatea unor indivizi în cea colectiva, a acţionariatului, care e interesat doar de rating si cifre în defavoarea calităţii.
    Experinţa românească arată că presa se poate băşi încă şi mai bine când parcurge drumul invers.

  3. Nea says:

    Şi, on topic, s-a compus deja un concert în Si bemol major pentru vuvuzea.
    Ba chiar s-a cântat Brahms şi Ravel la vuvuzea, în Germania.

  4. Florina says:

    @nea,
    tocmai am aflat de le monde. dadea faliment daca trei francezi de bine nu-l preluau.

  5. Nea says:

    Bine că nu au ajuns pe stradă să dea în cap la oameni.

Leave a Reply