Mîna îşi face de lucru

Bleen, Madame Blogary, may 1st, 2011 at 18.57:

“Deocamdată mîna de lucru o ia la labă.”

23 Responses to “Mîna îşi face de lucru”

 1. Sare'n Ochi says:

  soarele si tenisul intareste prietenia dintre om si mana lui… adica lucrul manual.

 2. ribelalu` says:

  Acest manifest a fost promovat intens de una din principalele vuvuzele Realitatea si Critic-atac, Costi Rogozanu. Insa un raspuns pe cinste i l-a dat prietenul meu “tamara`s nephew”, poate unul dintre cei mai buni si haiosi comentatori anti-USL cunoscut de mine:

  “Da,e chestie nasoala cu manifestul dlui.Rogozanu,chiar pericol mare!Anarhie curata,zau asa!
  Ce batai in Berlin,ce cafteala in Atena,ce demonstratii la Moskva?
  Aici,la romanasi,am vazut lucruri infioratoare;se adunau in comandouri de 7-8 insi si faceau focuri anarhiste pe campuri,in locuri de ei stiute si sacrificau zeci de mititeti nevinovati.
  Altii,mai curajosi,dadeau muzica la maxim si beau de suparare cateva zeci de pet-turi de bere ieftina.
  Cei mai furiosi,se adunau in grupuri mici(sa nu-i prinda capitalismul)si se ascundeau in padure cu gratare cu tot.
  Deh,neam de luptatori,nu gluma!
  Uitasem,cei mai curajosi,inconstienti chiar,aprindeau gratarele cu manifestul dlui.Rogozanu.Neam de eroi,cu 1 Mai in sange!”

 3. Ovidiu says:

  “raspuns pe cinste”? e rău intenţionat şi atât. trebuia pus şi un “hă hă hă!” la sfârşit, ca-n serialele de comedie în care poantele vin cu tot cu râs.
  Un astfel de manifest e printre altele şi un răspuns la pasivitate şi ignoranţă. Chiar dacă sunt generalizate, asta nu înseamnă că nu trebuie făcut nimic.

  • prin ce e răspunsul nepotului rău intenţionat? nu că aş fi fan, nu l-am mai citit de nu ştiu cînd, dar nu descrie cu acurateţe situaţia?
   iar manifestul e model de ceea ce nu se face ca replică la acţiuni guvernamentale cu care nu eşti de acord. aruncă din start în derizoriu ideea de critică şi protest.

 4. Nea says:

  Ribelale, citeşte cu atenţie, printre rânduri:
  Personalul aeroportului a incercat in zadar sa opreasca aterizarea avionului necunoscut, deoarece, in acelasi moment un Boc din Brussel se pregatea si el sa aterizeze.

  Vezi cum vine de se leagă, scheletele care fumau ţigări aprinse din 46 au fost trimise pentru îngrijiri medicale la un spital desfiinţat de Boc.

 5. Yeba says:

  Mie mi-a placut, te lasa visator…m-a enervat nitel ca abia acum ne spune. Oricum, asta inseamna ca si Che e in siguranta, umbla deghizat in Rogo.

  Trist este ca Boac-ul ala care se pregatea sa aterizeze in 1993 si-l incurca p-asta decolat in 1946, era el insusi desfiintat din 1972, de unde rezulta ca toata redactia cotidianul.ro a mincat friptura din gaina care a nascut pui vii in 1993, adusa de Nistorescu in folie de cinepa.

 6. Dragos says:

  “N-am ridicat un pai în studenţie. Ce am muncit a fost strict pentru mine. Vechea şcoală a umanioarelor. Citim, scriem şi de restul ne distrăm. Munca nu înnobilează. Dăunează. Şi de multe ori e practicată isteric, din prea multă frică de necunoscut şi de viitor. Uram şi conceptul americănesc de job în timpul studiilor. Aşa că, până nu m-a izbit frontal foamea şi lipsa de orizont şcolar, nu m-am apucat de căutat loc de muncă” (Costi Rogozanu)

  • clar, da? deci, el este unul dintre cei care ia apărarea, chipurile, celor ce muncesc. un om cu o asemenea declaraţie despre muncă.
   de fapt, cred că rogo nu înţelege că a căzut deja de mult în ridicol cu răbufnirile astea adolescentine de gică contra. sau înţelege şi a trecut la divertisment, caz în care nu se descurcă deloc bine, mai are de lucru serios.

 7. Nea says:

  BREAKING NEWS
  Prince Harry reported missing after secret fancy dress party in Pakistan

 8. Yeba says:

  Fix intuitia mea despre Rogo! Sunt asa de incintata de rezolvitoarea de mine, incit nu ma pot abtine!

  Si cind si-a cautat un loc de munca, a fost un loc de dat din gura, d-aia e si asa disperat sa fie vizibil. (la Rom Lit – idem)

  E din gasca celor care nu au nici o competenţă, vechea scoala a chiulului de la scoala si de la orice efort organizat.
  Iar faianta nu vrea nici unul sa invete sa puna!

  Azi e multumit, Pepine nu a luat Manifestul in bascalie, ca altii.

 9. Nea says:

  Bun articol!
  Florina, adă-ncoace microscopul Bestiarului să vedem ce vedem cu el.
  Punem pe lamelă cuvântul breaslă, folosit cu mare plăcere în special de ziariştii care se simt lezaţi în onorul lor de hidrantişti. (Nu e cazul articolului lui Ionut Popescu.)
  Oare ce vor să sugereze subliminal? Că presa oferă un produs concret, cu valoare intrinsecă, mai util cumpărătorului decât unor politicieni care trag sforile din culise sau unor firme care îşi fac publicitate mai mult sau mai puţin mascată?
  Sau oare, că asemenea membrilor breslelor de odinioară, ziariştii respectă nişte norme stricte, concepute să asigure calitatea şi credibilitatea produsului şi, implicit, onorabilitatea breslei?

 10. snapshot says:

  n-a intat inca in “colectivul” de la catavencu ?

 11. snapshot says:

  intrat _ erata

 12. Nea says:

  Nu ştiu, dar are oricum cheia de aur de la uşiţa Hidrantului

 13. ribelalu` says:

  L-am interpelat azi pe Rogozanu si culmea, mi-a si raspuns:

  @ Ribelalu:
  “Interesanta e si afirmatia asta, tinand cont ca si tu esti unul dintre manipulatori:

  “Credeţi că ar fi fost atîta bătălie la Realitatea dacă n-ar fi valorat nimic? Şi eu mă indignez în faţa manipulărilor ordinare. Dar să nu exagerăm cu indignarea – în fond îmi iau ce informaţie vreau şi apoi schimb canalul.”

  Acum ce faci?…Ne dai lectii cum trebuia sa citim sau sa vizualizam emisiunile sau traiesti intr-o nesiguranta acum ca patronatul si managementul trustului este cu totul altul fata de ala cu care erai tu obisnuit si ii cantai ii struna “dezinteresat” ?”

  @ Rogozanu:
  “@ribelalu`: exact – invatati sa consumati si sa va indignati din motive cit de cit rezonabile.”

  @ Ribelalu:
  “pai abia acum incepi sa dai si tu sfaturi? Dupa ce l-au arestat pe Vantu? Si dupa ce nu mai e sef? De ce nu ai dat anul trecut? Sau chiar luna trecuta?… Treaba ta, dar o sa-i dezamagesti pe unii (ex: Cris) care te credeau pe cuvant.”

  Pfff…ce tupeu are. Simte aerul libertatii si el si Gotiu si se dau fete mari.

 14. ribelalu` says:

  si inca ceva si mai bun: Voxpublica face reclama PDL-ului

  http://ribelalu.blogspot.com/2011/05/s-intors-lumea-cu-fundul-in-sus.html

  p.s. puteti sa eliminati comentariul si sa folositi imaginea

Leave a Reply