Cum a Rouenat Toulonul niște minciuni incendiare

Însuși împăratul Nero se spăla pe dinți cu Dero. Cam acesta-i genul de informație pe care editorialista Lidia Mitchievici de la ziarul “Puterea”, extrem de dezlânată în argumentație și mult prea exaltată în aprecieri, o folosește pentru a îi găsi lui Traian Băsescu măcar o asemănare cu Nero – amândoi au fost incendiatori. Nero incendia, controlat, Roma – Traian incendia vapoare. Sursa despre înclinațiile piromaniace ale lui Nero sunt cei doi scribi ai Opoziției senatoriale, Tacitus și Suetoniu – pe sersterții Opoziției l-au încondeiat pe Nero, chit că Roma structurată ca oraș modern îi aparține. Ca un fapt divers, numai bun de dat apă la moară veridicității afirmației, cărămida arsă datează exact din perioada acestui împărat roman. Ca de obicei, vorbim despre scripta manent. Sursa despre incendiul provocat de Traian Băsescu este un foarte competent om al fostei Securități infiltrat în SUA de pe vremea lui nea Ceașcă, Robert Horvath, ins ce stă și la baza scandalului fâsâit cu poneiul cu zvastică pe crupă expus de către ICR la New York. Acum avem măcar două probleme. Prima: madama îl face să se joace cu focul pe Traian Băsescu în portul Toulon, în timp ce Traian Băsescu vorbește despre un incident în portul Rouen. Tot despre Rouen vorbește și postacul Horvath. A doua: Traian Băsescu vorbește despre incident și recunoaște o schimbare la o instalație, ceea ce a dus la imposibilitatea dovedirii ca sursă a poluării Senei a vasului comandat de către el. Despre pusul de foc cu intenție fac afirmații doar creierii mult prea încinși ai spionului de tot râsul Andrei Bădin și cei prea oxigenați ai madamei Lidia Mitchievici. Indivizii aceștia au înțeles din Istorie că dacă-și pasează un cartof din mână în mână, s-ar putea ca el să se încingă. Că deştele li s-au aprins deja!

12 Responses to “Cum a Rouenat Toulonul niște minciuni incendiare”

 1. nedormitul says:

  de specificat că nu am întîlnit nicăieri pe site-urile franţuzeşti, deşi am făcut tot soiul de căutări, în nenumărate combinaţii, vreo legătură cu ancheta deschisă de parchetul francez. toate linkurile duc, direct sau indirect, la horvath.

 2. asa functzioneaza lantzul diversiunii – io ma fac ca am aflat, tu chiar ai aflat, el o da de buna. trei surse independente. mircea, fa-te ca lucrezi!

 3. Florina says:

  Si hiperventilatia dauneaza grav.

 4. ela says:

  Astazi se intreba in acelasi ziar care ar fi deosebirea dintre mineriada si motiune.
  Si topaie sprintar printre subiecte, terminand tot in coada de peste.
  Daca nu stie,ii spun eu o asemanare:in ambele situatii oamenii lui Iliescu au aruncat Romania in coada Europei.

 5. tzopaie sprintzar)))) – asta cu tzopaiala imi aminteste de argumentatziile roxanei iordache – o alta care arunca cu greutatzi in circa logicii, specialista in “josbasescu”. indivizi ca astia nici la “Portocala mecanica” nu se uita, sa nu se intoxice ideologic.

 6. ela says:

  @Micutza:off topic, am vazut niste imagini care mi-au adus aminte de “dansul” PNL si PSD,vezi declaratia lui Nastase azi

  http://stiri.rol.ro/cum-fac-cunostinta-gorilele-calareste-ma-si-apoi-hai-sa-ne-imbratisam-624467.html

 7. poweraxxel says:

  Vedeti unde ajungeti daca cititi fituica aia numita “Puterea”? Eu ma uit numai la gunoiul din care s-a nascut, si la gunoaiele care stau in spatele acestui nume, si realizez ca nu are rost sa citesc asa ceva … Din cadavrele “Ziua”, “Cotidianul”, “Gardianul” nu poate sa renasca ceva bun …

 8. Florina says:

  poweraxxel,
  e la gazeta de perete acum, “asa nu” 🙂

 9. omen says:

  @CeKurai, misto scris 😉

 10. )))@O, men, multzumax.

 11. lidia says:

  mea culpa pt numele portului.Din pacate, fapta ramane

 12. @lidia,
  restul faptelor trebuiesc probate – si nu prin suveica informatziilor pasate de la Horvath la Badin si puse in pagina de o presupusa presa franceza (aceea pe care am tot cautat-o dar n-am mai gasit-o ca toate link-urile duc cind la Horvath, cind la Badin). in rest, scuza este acceptata. ar mai trebui spus ceva despre ton si contzinut. multzumim pentru un bun inceput.

Leave a Reply