Dacă-și scoate Teodorescu tichia, care va fi perspectiva (mă rog, șansa)?

N-am ce face şi revin la bancul acela în care un individ, cu o pălărie imensă pe cap, vine la doctor, îşi dă pălăria jos şi-i arată broasca din creştetul capului zicând – „uitaţi, dom’ doctor, ce broască mi-a crescut pe cap” -, la care broasca zice: „s-avem pardon, uitaţi ce mi-a crescut mie în fund”… Este o problemă de perspectivă, nu? Scrie dl. Teodorescu pe VaxPublica: “Un profesor de gimnaziu mi-a telefonat acum cîteva minute să-mi spună de ce nu intră mîine în grevă. Fiindcă, zice: „Aşa îi fac jocul lui Boc, care vrea să ne reducă salariile. Cu cît vor intra mîine mai mulţi în grevă, cu atît îi vom face mai mulţi jocul. Ne va putea lua o zi din salariu.” Asta-i ca aia cu “luați-l de pe mine, că-l omor”!

Strămoşii noştri aveau cam aceleaşi pasiuni ca şi noi în ce priveşte interacţiunea cu mediul înconjurător. Nu se sfiau, dacă aveau nevoie de o fripturică, să arunce o turmă întreagă de bizoni în vreo prăpastie şi, dacă la felul trei pofteau fructe, doborau, nonşalant, pomul. Cum nu-şi făceau ei griji de ceea ce lasă în urmă, aşa şi noi… Să vedem. Am vrut niţică libertate, am făcut, chipurile, o Revoluţie, am lăsat să fie împuşcat Dictatorul (şi pe Ea) în Ajunul Crăciunului şi, pe valul de oportunităţi creat, ne-am dus liniştiţi la culcare, să ne facem siesta. Lucrau alţii pentru noi. Să revenim la nonşalanţa cu care se mişcau prin sânul naturii strămoşii noştri, cei care doborau turma să-şi taie o fleică: după ce părăseau sătui locul carnagiului, în urma lor apăreau halitorii de hoituri care se apucau să exploateze pleaşca. Cam aşa ne-am procopsit şi noi, pe hoitul Revoluţiei, cu toată libertatea pe care n-o prea putem duce azi. Iar unii încă nici nu o pricep.

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/ultima-sansa-a-lui-emil-boc-de-a-nu-parea-intors-cu-cheia-44196.html

11 Responses to “Dacă-și scoate Teodorescu tichia, care va fi perspectiva (mă rog, șansa)?”

 1. ela says:

  @Florina:
  {“Tehnocratia insemna, o punere a accentului pe logica si aspectele tehnice ale unor lucruri, cu bun simt si responsabilitate, si in nici un caz pe tehnici de manipulare, minciuni sfruntate sau in fata, sau comunicarea dupa principiul “eu am intotdeuna dreptate”. Este vorba de Respectarea electoratului, a colegilor de pe scena politica si in ultima instanta, prin acestea, a propriei persoane, dupa principiul: “Te respect pe tine, ma respect pe mine”]”

  “Doctrina Tehnocrata propune masuri dure, daca este nevoie si masuri de relaxare, daca este posibil”.

  Pontzii si Crinii stiu despre ce vorbesc,sau le place cum suna din coada?
  Poata fi cinava mai independent decat cel care nu va mai candida?

 2. Florina says:

  @ela,
  cine mai stie daca ei mai stiu ce vorbesc…

 3. ela says:

  @ Florina:Nici macar ei.Latra la luna

 4. Blue2403 says:

  1.. Florina, am văzut că N.Savin îţi trasnsmite “La mulţi ani”. Am făcut-o şi acolo şi o fac şi aici, mă altur şi eu şi îţi urez “La mulţi ani, multăbucurie şi fericire cât încape”.
  2.. Săr’mâna MicutzaCeKurai, ela… (mişto, numai gagici… :D)
  3.. Văd că R.T. Zice că: “Un profesor de gimnaziu mi-a telefonat acum cîteva minute să-mi spună de ce nu intră mîine în grevă. Fiindcă, zice: „Aşa îi fac jocul lui Boc, care vrea să ne reducă salariile. Cu cît vor intra mîine mai mulţi în grevă, cu atît îi vom face mai mulţi jocul. Ne va putea lua o zi din salariu.” Asta-i ca aia cu “luați-l de pe mine, că-l omor”! … da, un profesor… ehe … pe acelaşi sistem mi-a spus şi mie tot la telefon şi tot un profesor, că l-a văzut pe R.T. cum de hârjonea prin porumb cu Pontănel… Oare să îl cred? Oare să nu-l cred? Nu ştiu, mai ales că respectivul nu are porumb plantat. Cred că vorbea de grâu … 😀
  =====
  Că veni vorba de grevă, aud că un domn prorector de universitate tehnică din Timişoara şi senator PNL le-ar fi tras una cu mailul peste bot celor care ar dori să nu participe la grevă, ca să le scoată prostiile din cap. Cică le taie ceea ce le-a dat în 2008 guvernarea Penaliceanu. Interesant, are şi dreptate omul … cum zicea Pontănel, partidele politice nu se implică în greve şi mitinguri cu pinguini.
  Eu mă întreb totuşi ceva. Având în vedere că individul e şi parlamentos la Bucureşti şi dom rector la Timişoara, oarse teleportează ori se duce la servici’ ca sindilaliştii navetişti, cu otobuzu’?
  Că dacă se duce cu otobuzu’, poate ne spune şi nouă cum face să nu întârzie pentru că la trei nemotivate jap, 15% jos din leafă, la încă trei, şomer cu litera “I”, adică fără drept să ia şomaj.
  De asemenea, poate ne spune, dacă tot e navetist, de ce mai ţine închiriată camera de la Merriot? (2000 de euro pe lună din bani de la buget) Nu de alta, dar ar putea crede nevastă-sa că duce acolo paraşute de lux. Aud că balaurele de Taher, musulman fiind, deşi e … politeist 😀 într-ale amorului, e cam pârâcios şi dacă nu eşti pesdist te pârăşte de nu mai pupi zamă caldă, mai ales dacă leguma împăciuitoare nu mai e tocmai tânără…
  Daaa, tare sunt curios …

 5. Florina says:

  Blue 2403,
  Multumim mult pentru urari. 🙂 🙂 🙂

 6. Florina says:

  @All,
  Nu, nu e ziua mea, dna Savin si Blue 2403 ureaza bestiarului “La multi ani”, la o saptamina de la aparitie.

 7. Blue2403 says:

  O săptămână? Nu-i bai, chef să iese… aşa greşeli să tot fie. Oricum, într-o zi va fi şi ziua ta … 😀 Aşa că, m-am scos… 😀

 8. Blue2403 says:

  Văd că nu ţi-ai înscris Bestiarul la Zelist. Ca să ştii cum stai…
  http://www.zelist.ro/bloguri.html
  P.S. Te trec la mine la Blogroll…

 9. Florina says:

  @Blue 2403
  Bestiarul e o sectiune a lui
  http://blogary.ro/
  Asa ca de inscrieri si alte treburi se ocupa sefii(dictatori, nu gluma 🙂 )
  Inca o data multam pentru urari, sunt binevenite oricind. 😀
  Iar cu blogrollul e super.

Leave a Reply