Consumul excesiv de etichetare dăunează grav imaginii

Mi-a sărit în ochi acest text din exact aceleași motive pentru care îi taxez pe Cornel Nistorescu, sau pe Cristian Tudor Popescu când vor să-și impună drept norme morale, prin vorbă (show-uri televizate) și faptă (text scris), fixațiile personale. Eu las cuvintele să se prezinte singure prin alcătuirea lor în fraze, voi judecați și comentați.

(sursa: wikipedia):

Dorin Tudoran este un poet, publicist şi disident politic român. S-a născut pe 30 iunie 1945 la Timişoara. Este absolvent al Liceului “Mihai Viteazul” din Bucureşti unde obţine un bacalaureat în 1963. Licenţiat al Facultatii de Limba si Literatura Romana a Universitatii din Bucureşti (1968). Redactor la publicaţiile româneşti pentru strainatate (1971-1973). Redactor la revista Flacara (1973 – 1974) si Luceafarul (1974- 1980). Bursier in Franta şi R.F.G. (1979, 1980, 1981). Membru al Partidului Comunist Român până în anul 1982. Din 1977 până in 1981, cand demisionează, face parte din Consiliul de conducere al Uniunii Scriitorilor din R.S.R.

Gabriel Dimisianu, Ceva despre disidenţă şi disidenţi, România literară, nr. 42, 2007. „Uneori termenul disidenţă este folosit în accepţia prea largă de contestare. Or disidenţă înseamnă contestare din interior. Şi mai precis: contestarea din interior a unor norme de conduită oficial instituite. Scriitorii disidenţi sunt aşadar aceia care, la un moment dat, contestă ceva ce până atunci acceptaseră, intră în dezacord cu linia oficializată a grupului din care fac parte.“

Alina Mihai, Disidentul anticomunist, Dorin Tudoran, consilierul PUR, Evenimentul Zilei, vineri, 20 august 2004.„Fostul disident politic al regimului comunist, Dorin Tudoran, a devenit, de ieri, consilierul de campanie electorala al PUR, dupa ce acest partid a renuntat la serviciile lui Dick Morris. Fara prea multe explicatii, Dorin Tudoran a spus ca se alatura PUR intrucit acest partid «acorda atentie clasei de mijloc», dar, in plus, are si o motivatie sentimentala. Prezent la conferinta de presa impreuna cu Dan Voiculescu (liderul PUR), Tudoran si-a amintit ca a copilarit cu acesta si ca au jucat impreuna hockei.“

http://www.dorintudoran.com/2010/05/23/mana-care-le-lustreaza-pe-toate/

7 Responses to “Consumul excesiv de etichetare dăunează grav imaginii”

 1. Florina says:

  Tare.

 2. ela says:

  “PUR se adreseaza clasei mijlocii”;bun baiat.Poate sa spuna dizidentul cum a obtinut bursa in Franta si Germania in anii 79 si 80?
  M-am prins!Se adreseaza celor care stateau in mijlocul nostru si ne ascultau.

 3. val_one says:

  mereu m-am întrebat de unde atîta venin la Dorin Tudoran…
  e PUR si muove. 😀

 4. servilia says:

  In imaginatia sa infierbantata (ca sa fiu eleganta), domnul Tudoran isi imagineaza ca “pupinii” au complotat la decorarea lui Homostean si ca pe masura ce treceau zilele, la capatul lor, acestia isi spuneau: “Multumesc, Doamne ca nu s-a descoperit!” In ziua in care s-a descoperit, pupinii s-au inchis in casa si s-au agitat si au jelit, nu doar faptul ca “idolul” lor s-a facut (in mod previzibil) de ras dar mai ales faptul ca Homostean a ramas fara decoratie. Cum, Homostean sa ramana fara decoratie? aiaiaiai, valeleuuu! Singura lor multumire este ca, totusi, Homostean a avut in casa decoratia timp de 17 zile (parca).
  Noroc cu “pupinii” astia, ca altfel cum si-ar mai construi (zi de zi, postare cu postare, poza dupa poza :-)) domnul Tudoran imaginea de arbitru moral, dupa ce s-a dus cu mana lui sa-l ajute pe turnatorul Voiculescu sa construiasca clasa de mijloc?

 5. servilia says:

  erata: taiem “domnul Tudoran isi imagineaza” si vine: “in imaginatia infierbantata a domnului Tudoran…” 🙂

 6. @val_one,
  Tudoran PC e! (stii: Ceausescu pe cer e! – si toata lumea se uita sus).

Leave a Reply