Decît să fiu mîrlan, mai bine să plîngă mă-sa

Ce li se întîmplă astăzi românilor din diaspora este, din nou, incredibil. Dar cu ăştia niciodată “incredibil” nu e ultimul “incredibil”. Sînt inepuizabili în ticăloşii, nu-i subestimaţi! Dacă regimul comunist mai păstra o aparenţă de democraţie şi civilizaţie pentru ochii occidentalilor, ăstora nici de atît măcar nu le mai pasă. Şi nu-i vorba că nu au ruşine, e o demonstraţie de forţă ce fac. În văzul, în mijlocul Europei! Ce va urma apoi în ţară, dacă vor cîştiga?

Asta nu e altceva decît o demonstraţie de forţă, repet.  N-au scrupule, vor să arate cine sînt şi sînt aproape să reuşească. Numai noi îi mai putem opri, aici, în ţară. Umilinţa celor din diaspora continuă. Iar modul în care se votează acolo, acum, la primele ore ale dimineţii, indică faptul că se încearcă din nou obstrucţionarea dreptului constituţional la vot.  Cum ne vor umili în ţară, dacă vor cîştiga, e limpede. Cristal! Asta vor să arate. Cu asta ne luptăm astăzi. Prin vot! Numai votul masiv aici, în ţară, ne poate ajuta. Noi singuri ne putem ajuta. Şi putem! E simplu, votăm.

Opoziţia pare, cel puţin pînă acum, inertă. Cum a mai fost şi în alte situaţii, dacă nu speriată de-a binelea, ca la revoluţia arafatiană din ianuarie 2012. Ce este mai mult decît îngrijorător acum, în spatele candidatului sînt două partide pe care le ştim foarte bine, aceleaşi. Dacă noi nu ne aşezăm la vot, în spatele lui, partida e pierdută. Ce vom pierde concret e greu de estimat, dar uşor de previzionat, la cum se desfăşoară lucrurile.

Drepturi fundamentale, cîştigate cu sînge în decembrie 1989. Libertatea.

Meleşcanu a declarat astăzi că “Procesul de vot merge foarte bine. (…) Functionarea cu noile masuri este ireprosabila” .

În condiţiile în care mii de oameni stau la cozi imense, de ore bune, în frig, ploaie şi ninsoare, în capitale şi oraşe europene! Vedeţi mai jos un colaj Adevărul. Mai găsiţi alte relatări, fotografii şi filme şi pe alte site-uri ale ziarelor centrale şi ale agenţiilor de presă.

Pe mine mă găsiţi pe Facebook şi pe Twitter. Şi încă o dată, decît să fiu mîrlan, mai bine să plîngă mă-sa!

Leave a Reply