Numărătoare inversă pentru ACL

Ziua 12

Klaus Iohannis si ACL au la dispozitie 12 zile pina la votul din 16 noiembrie. Acum, cu popcornul in mina, stam si noi sa ne uitam la ce se va intimpla si ce vor face strategii de campanie. Ieri a fost zi de sedinte la ACL si au anuntat ca directiile strategice sunt doua: lucreaza la mesaje si se vor intilni cu filialele care au subperformat.
Azi au inceput un nou rind de sedinte si cauta pe online oameni care sa ii ajute sa inteleaga trenduri si posibile directii de comunicare. Nimic concret pina la ora asta.

Concluziile pentru ziua 12:

– Nu stiu ce sa faca. In timp ce PSD isi urmeaza planul pas cu pas, la ACL e nevoie de sedinte in care sa se gaseasca solutii. Asadar, nici nu se asteptau la ce s-a intimplat si nici la un procent asa de prost pe cit este cel obtinut de Klaus Iohannis.
– Cea ma probabila strategie va fi sa caute o solutie magica (silver bullet) sau un soi de minune care sa intoarca electoratul din drumul lui catre Victor Ponta. Vesnica ultima carte. Cind nu stim ce sa facem, ne rugam sa ne ajute divinitatea sau vreun erou specialist in comunicare.
– Ar trebui sa presupunem ca vor reusi in mai putin de doua saptamini ceea ce nu au reusit in mai bine de doua luni. La asta adaugati si gindul care umbla pe holurile ACL: Ce ne facem daca nu cistigam? Ce se va intimpla cu Vasile Blaga si PDL? Unde se duce Klaus Iohannis cind se va duce de la Bucuresti si cui lasa PNL-ul? Vechiul PNL.
– Pentru Elena Udrea si Monica Macovei, pentru ce inseamna viitorul lor politic personal, victoria lui Klaus Iohannis nu reprezinta mai mult de o piedica. Ambele au nevoie sa stea in opozitie mai degraba, decit pe margine. Asa ca, daca vor spune ceva in sustinerea lui Klaus Iohannis, o vor face cu jumatate de gura.
– Daca insumam toate cele de mai sus: debandada totala la ACL.

2 Responses to “Numărătoare inversă pentru ACL”

  1. Laura says:

    cum caută pe online ”oameni care sa ii ajute sa inteleaga trenduri si posibile directii de comunicare”?? îi ajut eu să înțeleagă trenduri și posibile direcții de comunicare 😀

    • 🙂 ) caută, dar să vedem şi-n ce măsură îi şi vor. pe Iulian Tănase, de la Radio Guerilla, l-a primit Iohannis, iar după întrevedere, Iulian părea optimist, chiar încîntat de cum au decurs discuţiile. să vedem şi dacă se concretizează ceva. deocamdată e linişte (adică lipsă de idei, direcţie, reacţie fermă) şi îmbăţoşeală, în timp ce Ponta îşi pregăteşte deja echipa.

Leave a Reply