Iresponsabilitate şi muşamalizare

Am aflat cu intarziere de chestia cu V. Ponta, ofiter sub acoperire etc.
Am vazut acum si ceva reactii de la cativa formatori de opinie. Ma rog, sau ce sunt ei. O judecata la cald in doua cuvinte: iresponsabilitate si musamalizare. Asta e caz de cutremur politic major, este criza politica, institutionala si electorala cu posibile implicatii de criza constitutionala. Nu prilej de comentarii de doi bani, de tzoape la o barfa mondena-electorala.

Iti sta minte in loc: Premierul tarii, candidat prezidential cotat cu prima sansa, seful celui mai mare partid -mega partid-, seful celei mai puternice coalitii politice, omul care tine in mana painea si cutitul in politica, economia si administratia tarii si care are mari sanse sa aiba puterea ABSOLUTA asupra acestei tari, se dovedeste a fi nici mai mult nici mai putin decat parte a unei chestii tenebroase, institutional-patologice care cuprinde servicii secrete, actiuni sub acoperie in zona politica, a justitiei, relatiilor internationale si opiniei publice si ce-o mai fi, ca fiind sub acoperire si cu capac nu se vede public restul.

Intregul edificiu institutional post-comunist si locul si rolul structurilor de forta si informatii in acesta e pus in discutie. Iti sta mintea in loc ca e posibil ca personajul asta dupa ce ca era cum era sa fi ajuns asa de sus, la varf. Acum sa aflam ca are si aceste legaturi neclare, netransparente, nedeclarate si imposibil de evaluat public in implicatiile si pericolele politice si institutionale la adresa ordinii democratice si sigurantei nationale. Iti sta mintea in loc cand realizezi ce implicatii si asumptii sunt in joc.

Iti vine sa intrebi: Domnule, la voi in servicii acolo si in structurile de forta, mai sunt oameni maturi si responsabili sau sunteti si voi tot ca aceste caricaturi umane care fac figuri de elita politica? Ce se intampla? Cum s-a ajuns aici? Cum e posibil sa-l fi lasat/impins/tolerat pe asta sa ajunga unde a ajuns?! Cum e posibil sa riscati bonitatea institutiilor voastre si ordinea si echilibrul sistemului democratic institutional al tarii pentru asa ceva?!

Da. Asta e situatia. Si marii formatori isi dau cu parerea ca tzatzele la gard si stau de pronosticuri electorale. Hai sa continuam campania electorala ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Ca oricum “bizonului carpatin” (numitul “electorat” roman in ochii “elitei” politice) nu-i pasa. Nici nu stii ce sa mai crezi: stupiditate, iresponsabilitte, cupiditate, inconstienta. Oricum i-ar zice, ce se vede e un lucru: astia chiar nu inteleg nimic, fie musmalizeaza la greu.

Leave a Reply