Paul Dragoş Aligică – Despre femei şi sărbători

“De ce iubim femeile” pe mine m-a lăsat rece. De ce iubesc ce-a scris Dragoş Aligică convingeţi-vă singuri, citind textul acesta pe care l-a postat ieri seară pe Facebook. La sfîrşit veţi găsi şi comentariile. Aşadar, un deliciu de sărbători:

“Dintre toate postarile sapiential-practice circulate pe internet cu ocazia momentului anual de reculegere si spiritualitate dintre Sf. Craciun si Sf. Ion, cel mai mult sunt de apreciat cele despre femei. Sau mai bine zis, despre “Femeie”. Da. Nu ma intrebati de unde si pana unde. Spun si eu ce vad.

Nu e clar ce procese biochimice au loc in mintea ganditorilor mari si mici cand se dedau acestui gen. Te doare insa mintea cand dai de rezultat.

Exemple. Sa ne limitam la ganditorii mari. Pe aia mici si mijlocii sa-i stimuleze Uniunea Europeana cu un program, politica de incurajare, ceva, ca nu cad in parohia noastra.

Deci. Iata ce zice Nietzsche:

“Femeia e o suprafaţă care simulează adâncimea.”

“Femeia încă nu-i capabilă de prietenie. Pisici, iată ce sunt pururea femeile, pisici şi păsări. Sau, în cel mai bun caz, vaci.”

“Femeia a fost cea de-a doua greşeală a lui Dumnezeu.”

“Te duci la femei? Nu uita biciul!”

“Oare nu-i mai bine să cadă omul în mâinile unui ucigaş decât să fie pradă visurilor unei femei aprinse?”

Ce sa-i raspunzi omului?! Nu stiu, Friedrich: cum zici tu. Ca vad ca tu stii mai bine.

Pe de alta parte, aia mai constructiva, vine si d-l George Calinescu, cu niste sfaturi practice bine chibzuite, de om care se pricepe si el, in felul lui:

“Pentru o fată, reușita în viață nu e o chestiune de studiu și de energie. Rostul femeii este să placă, afară de asta nu poate fi fericire.”

“Nu-ți fortifica în așa fel caracterul, încât să nu mai poți plânge. O femeie care nu știe să plângă și-a pierdut jumătate din farmecul ei.”

“Esențialul este nu de a fi desăvârșită trupește, ci expresivă. Bagă de seamă că expresia nu e numai a feței. Sunt femei care par distinse facial și sunt vulgare corporal. Genunchiul tău să inspire sentimente nobile.”

Si asa mai departe, pana dupa Anul Nou, cand se revine la normal. Daca se revine. Daca nu, tot aia suntem si tot aici suntem, pe baricade.

Sursele aici:

http://webcultura.ro/10-sfaturi-pentru-femei-din-partea-lui-george-calinescu/

http://subiecte.citatepedia.ro/despre.php?s=Friedrich+Nietzsche%40femei

Şi acum, comentariile de pe Facebook:

 

One Response to “Paul Dragoş Aligică – Despre femei şi sărbători”

  1. cusca caine says:

    Un adevar….este aici in textul de mai sus , un MARE ADEVAR….

Leave a Reply