Senatul liberal, grupare de canalii

Paul Dragoş Aligică

Să nu ne mai ascundem după deget: reacţiile venite din PNL în cazul Fenechiu de la susţinătorii partidului şi de la purtătorii săi de cuvânt “intelectuali”, sunt de toată jena.

Nu că ar fi avut ceva credibilitate până acum. Era pierdută de mult.
Sunt cei care l-au îmbrăţişat pe Becali fără rezerve, nu? Sunt cei care au făcut corp comun în jurul unui psihopat, sunt cei care au susţinut iresponsabil o lovitură de stat. Ce aşteptări poţi avea de la ăştia?!

Totuşi. Mai există şi ceva numit PR. Măcar aşa, de ochii lumii te aşteptai să mişte ceva, acolo.

Există însă în PNL o entitate de interes special. E un grup de indivizi speciali. Nu e mişcare în PNL în direcţia bună în ultimii 20 de ani împotriva căreia aceşti indivizi să nu fi ridicat vocea. NU e ticăloşie făcută în PNL pe care să nu o fi luat în braţe.

Numele sub care este cunoscută această grupare de canalii (şi aici folosesc termenul strict în sens clinic şi tehnic – ăştia sunt nişte canalii) este Senatul Liberal, Bătrânii Liberali sau nu mai ştiu cum îi mai zice azi…

Ştiu ce spun: am fost în PNL din Ianuarie 1990 când s-a reînfiinţat în clădirea anexă de lângă Biserica Armenească. I-am urmărit pe indivizii în cauză timp de 20 şi ceva de ani. Canalii. Ăsta e cuvântul. Canalii bătrâne. Fără menajamente o spun.

Nu credeţi? Credeţi că exagerez? Urmăriţi cele trei teste cheie din ultimul an: Lovitura de stat, Becali în PNL şi Fenechiu azi. Asta spune tot.

Astea sunt conştiintele morale şi istorice ale PNL. Matematic exact.
Aşa partid, aşa constiinţe.

One Response to “Senatul liberal, grupare de canalii”

  1. Madge H. Burks says:

    Unul dintre cei care au refondat PNL în 1990, Dinu Zamfirescu, îi dă o replică dură lui Andrei Pleşu la afirmaţiile făcute de acesta în legătură cu liderul liberalilor, Crin Antonescu. Zamfirescu crede că Pleşu este folosit într-un război pornit împotriva lui Antonescu şi a PNL, potrivit Rtv.net .

Leave a Reply