Crin Antonescu nu ştie cînd a devenit România membru NATO

“În NATO s-a intrat în 2003, cînd Traian Băsescu fugărea cîini prin Capitală şi dărîma chioşcuri.” (Hotnews)
 

Declaraţia de mai sus a fost făcută ieri, 28 noiembrie 2012, de către Crin Antonescu, preşedintele Senatului României – al doilea om în stat – fost preşedinte interimar al României între 10 iulie şi 29 august 2012, preşedinte PNL, copreşedinte USL, fost candidat la Preşedinţia României în 2009, fost  ministru al Tineretului şi Sportului în perioada 1997 – 2000, parlamentar PNL, fără întrerupere, din 1992, membru PNL din 1990, absolvent de Istorie – Filosofie.

Nu ştiu unde stătea şi ce construia Crin Antonescu în 2003, dar România în nici un caz nu devenea membru NATO în acel an, ci unul mai tîrziu, în 2004, mai precis pe 29 martie 2004. Aderarea efectivă din 2004 la NATO a fost posibilă ca urmare a invitaţiei de aderare pe care România a primit-o, alături de alte şase state fost comuniste, la summit-ul NATO de la Praga, din 21 -22 noiembrie 2002. Istoricul eveniment a fost sărbătorit chiar săptămîna trecută, pe 21 noiembrie, ocazie cu care ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein a declarat, printre altele, că şi-ar pune viaţa în mîinile militarilor români din Afganistan şi că va face acest lucru cînd va ajunge acolo. De asemenea, ambasadorul american a mai declarat că România este “un mentor pentru statele care aspiră la NATO”.

Este absolut scandalos şi condamnabil în plan politic intern şi internaţional ca deputatul, în perioada aderării ţării noastre la NATO, Crin Antonescu, să nu ştie anul în care ţara pe care a condus-o interimar a aderat efectiv la Organizaţia Tratatului Nord – Atlantic, iar declaraţia sa este, în acelaşi timp, o insultă la adresa Armatei Române, al cărei comandant suprem a fost pe toată durata interimatului prezidenţial.

4 Responses to “Crin Antonescu nu ştie cînd a devenit România membru NATO”

  1. Nea says:

    Cred că nu ştie nici măcar când a fost suspendat Băsescu prima oară. Iar asta-i impardonabil, se răsucesc Văcăroii sub masă.

  2. SimonaM says:

    Probabil că Domnia sa, domnul Crin din acest motiv a și pitit steagul NATO cât a fost interimar pe la Cotroceni.
    Nu era foarte sigur ce reprezintă și la ce folosește.

    • Nea says:

      Are o rozetă pe el şi s-a temut să nu-l pună într-o situaţie dificilă pe Năstase, să facă mişto colegii de celulă ai ăluia, seara, la telejurnal.

Leave a Reply