Florin Iaru, comentarii alese – 2012

Eu n-am dat doi bani pe poeziile lui Iaru. Am împrumutat vreo două cărţi, am citit şi gata, asta a fost tot. Pe Wikipedia, cine i-a făcut pagina zice că ar fi scris opere. Din care face o selecţie care începe cu “Cîntece de trecut strada” – 1981 – şi se încheie cu “Fraier de Bucureşti” – 2011. Că Iaru, bucureştean fiind, n-a reuşit să treacă singur strada timp de treizeci de ani şi-a ajuns, după atît amar de vreme, un fraier de Bucureşti, e vizibil pentru oricine îi citeşte vreun editorial din Adevărul sau îl vede debitîndu-şi elucubraţiile asortate cu o gestică dezarticulată, pe la Realitatea TV şi RTV.

Pentru cine l-a apreciat, însă, ca poet – că am întîlnit cîteva cazuri – mitocănia, prostia şi agresivitatea verbală pe care le manifestă pe Facebook, îndeobşte, au fost, la început, pînă s-a dumirit lumea… cum să zic?! A, da, “La cea mai înaltă ficţiune”.

Ultimul acces de furie neputincioasă s-a petrecut noaptea trecută cînd, într-un final, l-a întrebat pe Dan Alexe dacă are curaj să-l vadă-n faţă. După ce vorbeşte lumea-n tîrg, probabil vrea să-i ceară o ţigară.

PS: Eu, una, mai miloasă, chiar i-aş da. Că să scuip nu ştiu, şi dac-aş şti, nu aş spăla cu un scuipat un jeg.

 

 

 

7 Responses to “Florin Iaru, comentarii alese – 2012”

 1. ciobanu says:

  Iarule,
  daca continui asa o sa te ia antenescu in PNL. Deja ai un loc de senator . Si uite cum ai devenit coleg cu berbecali..istericule! Sunteti doi poieti de stana..

  • Nea says:

   Becali a făcut iaurt, brânză, sau măcar le-a vândut pe furiş la marginea pieţei, fiind adeptul şcolii de gândire economică “Şase, vine-un caraliu”. A satisfăcut astfel necesităţile alimentare ale unor cetăţeni amărâţi (chiar Iliescu mai lua iaurt de la el, cu beneficiile pentru sănătate care se pot vedea şi azi).
   Iaru: vorbe goale şi ochii la mâna stăpânului. Când stăpânul poartă cătuşe, găsim altul.

 2. ribelalu says:

  Am scris de multe ori si i-am spus-o si lui:
  Iaru e un idiot!
  Ar fi fost tocmai bun pentru postul de candidat al PNL. Dar cred ca a fost la bataie cu Ghise si Becali dar a iesit pe locul trei. Nu mai aveau aia decat 2 posturi libere.

 3. gupi says:

  Pe vremea când lucram în ture și venea mașina să ne ia la șasă dimineața, nu înțelegeam dacă bețivii de la crâjma din colț au luat-o foarte de dimineață sau erau beți de cu o seară înainte

Leave a Reply