Şocant! Ponta a fost cinstit. Vor să fure 10%

Oricît de greu ar fi de crezut acum, după seria absolut halucinantă de minciuni rostite în cavalcadă de către Ponta, s-a întîmplat ca acesta să spună şi adevărul. În dimineaţa zilei de 7 decembrie 2009, după ce devenise sigur că uriaşul lor mecanism – partide, sindicate, presă scrisă, televiziuni, societate civilă –  pus în funcţiune pentru cîştigarea preşedinţiei, pierduse pe mîna unui singur Geoană, Ponta a spus nişte adevăruri. Ascultaţi-l.

Reporter: Spuneau colegii dumneavoastră că au oprit numărătoarea paralelă în această dimineaţă.

Victor Ponta: După cum vedeţi eu intru-n sediu acuma, nu ştiu ce-avem de gînd. Am auzit, am auzit la dumneavoastră, m-am uitat la televizor ce-au zis colegii mei mai în vîrstă, eu nu-s aşa de în vîrstă, eu ştiu un singur lucru: că am o datorie faţă de copiii mei, să scap România de Traian Băsescu. N-am reuşit acum, o s-o facem peste cîţiva ani. E păcat, dar asta tre’ să facem.

Reporter: O opinie despre răsturnarea de situaţie, cel puţin după cum arată BEC-ul, aveţi?

Victor Ponta: E foarte clar c-am cîştigat la vot, iar la ei sistemul a funcţionat mai bine. S-a-ntîmplat lucrul ăsta şi pe vremea lui Ceauşescu, pîn’la urmă a căzut şi Ceauşescu, o să cadă şi Traian Băsescu, iar eu îmi permit faţă de mulţi dintre colegii mei să mă bat în următorii ani ca să-mi fac această datorie faţă de, în primul rînd, faţă de oamenii în care cred.

Reporter: Ce înseamnă că sistemul a funcţionat mai bine, care sistem?

Victor Ponta: Sistemul de furt şi de fraudare şi de cumpărare a voturilor. Ştiam asta, ştiam că ne batem cu ei în felul ăsta, trebuia să cîştigăm la 1o procente ca să fim siguri de victorie, n-am cîştigat la 10, probabil c-am cîştigat la 3 – 4, şi atunci sistemul lor a fost mai bun. Dar eu vă spun, eu am 37 de ani, peste 3 ani vreau să scap de Băsescu, nu peste 5.

Reporter: Dacă spuneţi că sistemul lor de fraudă a funcţionat mai bine, înseamnă că aţi avut şi dumneavoastră unul?

Victor Ponta:  Aţi pus o întrebare care vă face cinste.

 

Dacă pînă acum, din toată această declaraţie, şocantă prin nonşalanţă fusese partea în care Ponta recunoştea existenţa sistemului lor de furt, să o reluăm în integralitate şi obţinem exact ceea ce se întîmplă acum sub ochii noştri şi sub ochii uimiţi ai unei întregi Europe.

Aşadar, Ponta, insistînd şi atunci pe aberanta comparaţie Băsescu – Ceauşescu, afirma că el va scăpa de preşedintele ales, nu peste 5 ani, la expirarea mandatului, ci peste trei. Adică exact acum, în 2012. Cînd Ponta, aflat, spre deosebire de mulţi dintre colegii lui – Năstase, un exemplu numai, se află în închisoare –  în situaţia de a-şi permite să ducă la îndeplinire acest lucru, nu face nimic altceva decît datoria faţă de oamenii în care crede – Năstase, un exemplu numai. Aflînd, între timp, şi ce au de gînd colegii mai în vîrstă. Să obţină, pentru a-şi asigura reuşita, nu 3 – 4 procente în plus, ci 10. Ei bine, pentru ca mascarada pusă la cale pentru duminică, numită de formă referendum, să le reuşească, exact acesta este procentul pe care maşina lor de furat şi de fraudare ar trebui să-l realizeze. Cvorumul care trebuie întrunit pentru validare nu va fi lăsat în seama a 3 – 4 procente riscante, ci se va face tot posibilul pentru obţinerea unui 10% în plus faţă de necesar. 10%  înseamnă cele 1 700 000 de voturi de care vorbeşte Bogdan  Teodorescu, conform stenogramelor apărute ieri în presă. 10% este conţinut în studiile pe care PSD pretinde că le-ar fi făcut şi în urma cărora prezenţa la vot, duminică, va fi de circa 60 %. Acel 10% rostit de către Ponta încă de acum aproape trei ani.

Ei bine, e momentul ca în locul întrebării care a făcut atunci cinste jurnalistei care a pus-o, să facem noi acum ceea ce ne va face cinste. Să nu-i permitem sistemului lor de furt să realizeze procentul pe care şi l-a propus. Să nu-i permitem lui Ponta să demită preşedintele ales, ca datorie faţă de copiii lui (un aspect interesant ce rămîne în discuţie), ci să reinstaurăm legalitatea, ca o datorie faţă de noi şi faţă de copiii noştri, ai tuturor. Deci, duminică, 29 iulie 2012, boicot şi atenţie la tot!

ziare.com

Leave a Reply