Nătîngul

Ma indoiesc ca Ponta a premeditat trecerea ISC in subordinea lui, precum si numirea lui Grajdan. Sa va spun si de ce. E prea fricos si prea preocupat de imaginea proprie in an electoral. Stie ca fiecare gafa se contabilizeaza si, undeva la toamna, cel mai tarziu, se poate face deja o lista lunga a erorilor guvernarii. Presedintele insusi ar putea sa i-o inmaneze dupa parlamentare cand va veni iar cu caciula in mana sa se ceara seful guvernului.

Atunci ce s-a intamplat? Cred ca Ponta a cazut intr-o cursa intinsa de Adrian Nastase sau oamenii lui Adrian Nastase. Priviti cu atentie lucratura. ISC trece de la MDRT in subordinea premierului. Prima intrebare: de ce trebuia sa treaca de la MDRT la premier? La urma urmei Grajdan putea fi numit si cu mana lui Helvig, liberal. Era suficienta rugamintea lui Crin sau Ponta. Da, dar cei care au facut lucratura stiau ca scandalul este inevitabil. O alta intrebare. Daca stiau ca scandalul nu poate fi evitat, la ce a folosit toata tarasenia cu Grajdan in procesul lui Nastase? Au mai spus si altii deja. Nastase n-a vrut decat sa mai treaca un termen ca sa se apropie de prescriere. Nu si-a imaginat vreodata ca o hartie semnata pe sest, fara avize, care va produce un mare scandal, va folosi la achitarea sa.

Iata povestea: Nastase sau un locotenent al sau i-a cerut lui Ponta sa treaca ISC in subordinea sa si sa il numeasca pe Grajdan. Grajdan a fost prelucrat dinainte. Sunt sigur ca totul a avut un pret. Lui Ponta i s-au spus niste baliverne. I s-a prezentat probabil un smen obisnuit de partid. Grajdan trebuia sa dea niste avize sau bani cuiva pentru binele partidului. Ponta a inghitit momeala. Atentie! Cei care au lucrat povestea au avut grija sa-l scoata pe Grajdan de sub patronajul liberalilor dintr-un motiv simplu: sa nu arunce in aer USL. Imaginati-va ce magareata ar fi cazut pe liberali daca omul din subordinea lui Helvig ar fi comis matrapazlacul. Si inchipuiti-va cum ar fi sarit in sus oamenii din PNL cand s-ar fi prins de miscare. Sa va mai amintesc de declaratia lui Crin Antonescu? „Daca va fi condamnat, Nastase va trebui sa faca un mare pas in spate” Asadar totul trebuia sa ramana in familie. Cand Ponta va fi inteles cursa in care a fost tras, a inghitit in sec. Pana la urma poti sa te superi pe taticu’?

Asta nu il absolva pe Ponta cu nimic. El ramane dator cu niste raspunsuri fata de public. In acest moment stie exact cine i-a facut pocinogul. Mai mult decat atat, demiterea lui Grajdan este total insuficienta. Hartia exista si deja a amanat un termen in instanta facand ca visul lui Nastase (prescrierea faptei) sa fie mai aproape de implinire. Ponta ar fi trebuit sa trimita urgent corpul de control la ISC. De ce? Pentru ca in decurs de doua luni acolo s-a trecut de la un prejudiciu de 70 de miliarde la prejudiciu zero printr-o simpla semnatura.

Pana la comiterea faptei Ponta nu poate fi considerat a fi mai mult decat un natang. Dupa ce s-au consumat ororile el devine complice. Pentru ca evita sa raspunda la cateva intrebari elementare. In primul rand, cine l-a lucrat? Daca ar spune ce stie, Nastase ar fi arestat imediat pentru ca e clar ca judecat in stare de libertate poate influenta procesul. Complice si pentru ca nu trece la actiune. Hartia inca poate produce efecte cata vreme nu se elucideaza oficial „schimbarea schimbarii” de la ISC. Pana una alta poate n-ar strica ca procurorii sa il cheme si pe premier la o discutie prieteneasca.

P.S. Ponta se intalneste in aceasta saptamana cu Barroso pentru a discuta despre MCV. Interesant! Am cerut deja celor care ma reprezinta in Parlamentul European sa puna pe agenda presedintelui CE, printr-o simpla scrisoare, si cateva intrebari pe care Ponta le-a lasat fara raspuns aici in Romania. Poate Barroso va scoate mai multe de la el. Ar fi extrem de relevant pentru MCV.

 

 

9 Responses to “Nătîngul”

  1. Nea says:

    Poate îl întreabă Barroso pe Ponta şi de minorele procurate de Negoiţă.
    Oricum, e o evoluţie: De la mătuşa Tamara, la Unchiul Grăjdan. Şi de la pederast la pedofil.

  2. ribelalu says:

    Natangul? Fii si tu mai precisa pentru ca este un termen generic in USL

Leave a Reply